Banner

Kutya legyek, ha értem! - 2. rész - Újabb akadémistát adott el a DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2023-06-28 19:35:00

A DVTK értékesítette Illés Bálint játékjogát, miután a Mezőkövesd kifizette a szerződésében szereplő kivásárlási összeget.


A Mezőkövesd Zsóry FC. hivatalos honlapján adta hírül, hogy Illés Bálint személyében egy 18 esztendős korosztályos válogatott labdarúgót szerződtetett Diósgyőrből.

Illés Bálint Diósgyőrben kezdte a pályafutását, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia tagjaként a korosztályos csapatokban futballozott. A DVTK NB III.-s tartalékcsapatában két év alatt 31 mérkőzésen lépett pályára a középpályásként bevethető labdarúgó, a 2022-2023-s idényben 21 találkozón 4 gólig jutott. A Diósgyőr első csapatában 2022. novemberében debütált, ahol összesen 9 bajnoki találkozón játszott.



Illés Bálint tagja volt az U17-es korosztáyos válogatott keretének, az U18-s válogatottban egy mérkőzésen kapott eddig lehetőséget.


Csakúgy, mint Vajda Botond esetében, a DVTK úgy tálalta az átigazolásról szóló hírt, hogy a Mezőkövesd kifizette a játékos szerződésében szereplő kivásárlási összeget, vagyis pénzért eladta az akadémián nevelkedett labdarúgót.

Illés ezekkel a szavakkal búcsúzott a dvtk.eu-n:

Három éves korom óta fociztam a DVTK-ban. Rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodtam ez idő alatt. Felemelő érzés, hogy miskolciként az utánpótlás csapatokat végigjárva értem el az első csapat keretéhez. Fantasztikus volt megélni a Csákvár elleni debütálást, a Nyíregyháza és a Győr elleni hihetetlen hangulatot, és szurkolást. Ám most jött egy lehetőség, és úgy döntöttem, hogy a további fejlődésemet szem előtt tartva belevágok. Minden edzőmnek és csapattársamnak nagyon hálás vagyok, rengeteget tanultam tőlük. Köszönöm a vezetőség bizalmát, és a szurkolók szeretetét. Ki tudja, lehet, hogy fogom még hordani a DVTK címeres mezét, addig is nagyon sok sikert kívánok a jövőben is Diósgyőrnek.


Ugyanazt tudom csak ismételni, mint Vajda Botond esetében: végre egy olyan fiatal, aki az évi százmilliókat felemésztő akadémiánkról a felnőtt csapat közelébe került, erre megszabadulunk tőle. Kutya legyek, ha ezt értem.

Állítólag az akadémián folyó munka fokmérője az, hány játékos kerül fel a felnőtt csapat keretébe. Ezért dolgozik ott edzők, másodedzők, kapusedzők, erőnléti edzők, masszőrök, dietetikusok, videoelemzők, pszichológusok garmada. Már az U13-as csapatnak is videoelemzője van! Végre lenne egy olyan játékos, aki nem a megyei első osztályban tűnik el a süllyesztőben, erre elengedjük. Komolyan, agyrém az egész. (ctrlC-ctrlV)


Ami számomra még érthetetlenebbé teszi ezt az egészet az, hogy az idénynynitó sajtótájékoztatón Dr. Bajusz Endre sportigazgató az átigazolások kapcsán a következőket nyilatkozta: Szeretnénk az MLSZ ajánlásainak megfelelni, ehhez Bényei Ágoston és Jurek Gábor személyében két korosztályos válogatottal rendelkezünk, valamint tárgyalunk fiatal labdarúgókkal is.

Magyarul a hosszú évek munkájával kinevelt saját akadémistáinkat - akiknek a vérében van a klub iránti elkötelezettség - eladjuk, és hozunk helyettük fiatalt az ország másik végéből.

Kutya legyek, ha értem ....


forrás: mezokovesdzsory.hu, dvtk.eu

fotó: mezokovesdzsory.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

114. steve-curtis |Válasz erre: 113. perec (lédús)
2023-06-30 21:44:52 Piros öves, Fanatikus tag
Megpróbálok jobban figyelni,és tanulni a Mestertől! Például…’’ 2023-06-29 20:47:07 ott voltál mi? :)’’
113. perec (lédús) |Válasz erre: 112. steve-curtis
2023-06-30 16:40:55 Piros öves, Őstag
az összes beírásodból ebben a topikban ez jön le. Hogy bajod van az eligazolással... Persze szó szerint így nem írtad le, de utaltál rá végig, pld. a 67. hsz-ben írtad:
"Hogy a klub mit tehet róla,hogy eligazol egy tősgyökeres diósgyőri gyerek,aki hároméves kora óta itt focizik,szülei,baráti köre generációk óta piros-fehérben latja a világít,gondolom ez nem komoly kérdés a klub felelősségét tekintve!"

ez elég egyértelmű elégedetlenkedés a klubváltással kapcsolatban. Esetleg fogalmazz akkor pontosabban, mert az is igaz, hogy eléggé összevissza (se füle se farka) volt a több tucat hozzászólásod a témában...
112. steve-curtis |Válasz erre: 107. scs001
2023-06-30 15:38:12 Piros öves, Fanatikus tag
Keresem,kutatom melyik hozzászólásomban írtam azt,hogy bajom van az eligazolásával! Viszont ha a nem valós tényekre való válaszaimból ezt szűröd le,az nem a véletlen műve!
111. awas
2023-06-30 11:07:59 Barna öves, Fanatikus tag
A fiatalszabály szerintem nem rossz dolog….így minimum 12 fiatal mutathatja meg magát a szezonban. Ha tehetséges, él vele, akkor játszhat tovább ott ahol van…lehet nem annyi játékpercel. Ezután nem eldobják, ahogy írják sokan…nem felelt meg egyenlőre a követelményeknek. Lehet máshol megfelel, esetleg alacsonyabb osztályban, de volt lehetősége bizonyítani. Nem írják ki a nevét a fociból…dolgozzon tovább.
110. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 108. perec (lédús)
2023-06-30 10:53:25 Piros öves, Veterán
A valóságról sajnos...
109. abori |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2023-06-30 10:15:05 Lila öves, Fanatikus tag
Igen, együtt könnyeztünk amikor Szántó Gabi zöld, Fükő Sanyi meg kék szerelésben futott a pályára Diósgyőrben, de ez elmúlt! Ha a zakadémiánkról sok tehetség megragad az mb 1-ben, válogatott lesz vagy idegenlégiós az jó. Akkor valami jól működik. Szerinted ez nem jó irány? Az ami az utóbbi időben szeretett klubbuk körül zajlik, az nekem se tetszik, ezért nem is voltam még az új arénában sem. Egy sör mellett jobban kifejthetném, utálok pötyögni. ;)
108. perec (lédús) |Válasz erre: 104. Spirálfüzet (kockás)
2023-06-30 09:53:06 Piros öves, Őstag
elüldözni?? lol. te miről beszélsz?

A netes fórumok már csak ilyenek, ha leírod, hogy tegnap piros hó esett az Avason, akkor lesz aki ezt is simán elhiszi, sőt, rögtön spekulálni kezd, miért is esett pont tegnap és pont piros hó, és miért csak az Avason. Véletlen lenne? Aligha! :)))

ez a híres idézet jutott most erről eszembe:
"Tragédiának nézed? nézd legott Komédiának, s múlattatni fog.” :))
107. scs001 |Válasz erre: 102. steve-curtis
2023-06-30 08:57:41 Piros öves, Őstag
Akkor mi a bajod az átigazolásával kapcsolatban??? Te magad írod: a fizetése itt is volt annyi, mint Kövesden lesz, itt is marasztalták, a menedzsere is korrekt volt, nem értem mi a problémád? Fix kezdő helyet kellett volna neki garantálni talán a szerződésében? Az meg nonszensz lenne! A játékpercek összehasonlítása meg elég meredek például az NB2-es DVTK és mondjuk Celestine esetében a mexikói élvonal sokszoros bajnokcsapata, a Leon vonatkozásában.... (A Leon szerintem tönkreverné a fagyit oda-vissza bármikor)Alma vs. körte.
106. toki* |Válasz erre: 104. Spirálfüzet (kockás)
2023-06-30 08:43:15 Fekete öves, Veterán
:))))) hol?
105. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 102. steve-curtis
2023-06-30 08:39:21 Piros öves, Veterán
És ebből rakjon össze Kuzi egy bennmaradni tudó caapatot... Nem lesz könnyű az biztos.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...