Kányási Veronika: Ha sikerül megtölteni az új csarnokot, az elképesztő energiákat adhat

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-19 14:54:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Negyedik szezonját kezdi a DVTK-nál Kányási Veronika.

Az elmúlt évad tapasztalatai, az előre lépési lehetőségek és a válogatott is szóba került abban az interjúban, amelyet a wbasket.hu készített az Aluinvent DVTK játékosával. Az interjúból idézünk:


A közelmúltban jelentette be a DVTK a szerződés-hosszabbításodat. Egyértelmű döntés volt, hogy maradsz vagy esetleg mérlegeltél más lehetőségeket?

Egyértelmű volt, nekem ez a negyedik szezonom lesz Miskolcon és nagyon szeretek ott lenni. Tavaly egy kis átalakuláson ment át a csapat. Megfiatalodott a keret, Földi Attila érkezett a vezetőedzői posztra. Jó szezont zártunk, egyénileg és csapatszinten is tudtunk előre lépni, de úgy érzem még tudunk hova fejlődni. Nem volt kérdés számomra, hogy szeretnék maradni.Az alapszakaszban 15-ről 24 percre nőttek az átlagperceid, a rájátszásban pedig 34.6 percet töltöttél a pályán mérkőzésenként. Esetedben tehát az előrelépés nem is lehet kérdés.

A klub a szezon elején azt tűzte ki, hogy a fiatal játékosokat egyre jobban beépítse, egyre több teret adjon nekik. Az egész szezonban Attila azt próbálta belénk sulykolni, hogy mi vagyunk azok, akiknek vezér-szerepben kell lenni és fel kell vállalni ezeket a szituációkat. Úgy érzem, hogy a szezon végére ez már szépen sikerült.

A percek mellett mezőnyszázalékban, lepattanókban és gólpasszokban is javítottál.

Ha az ember több időt tölt a pályán, akkor több lehetősége van ezekben is előrébb lépni. A szezon elején még nem éreztem magam komfortosan ebben a szerepben, de a végére egyre jobban kezdtem megtalálni azt, hogy miként mozogjak a pályán. Egy nagyon jó íve lett az egész szezonnak. Jól alakultak a dolgok.

Jól érzékelem kívülről, hogy az egyik meghatározó feladat a DVTK-nál 1-es, 2-es poszton Medgyessy Dóra tehermentesítésének a megoldása?

Igen, nyilván meg kell próbálni jobban tehermentesíteni Megyót. Mi már öt éve játszunk együtt és nagyon sokat tanultam tőle az évek során. Több olyan típusú játékosunk van, például a Nina is mellettem, aki ha nem is tipikus egyes poszt, de néhány percre át tudják venni.

Tényleg jól látod, ezt az egyensúlyt kell megtalálni, hogy Megyónak mikor van szüksége pihenőre és akkor pár percre belépjen valaki helyette. Ez ebben a szezonban hellyel-közzel sikerült nekem is, de lehet benne fejlődni.

Hogy látod, miben lehet mozgástér számodra a következő szezonban?

Mindenképpen ebben, amiről előbb beszéltünk. Kettes poszton már egész jól érzem magam. Egyes pozícióban is szeretném, ha nem is egész meccseket még, de hosszabb periódusokat magas szinten le tudjak irányítani, ha szükség van rá.Érkeznek a klubtól a hírek a játékosokról. Hogy érzed, jövőre is tartható a fiatalok fejlődési üteme?

Jönnek a bejelentések és ahogy látható, nálunk is lesznek erősítések, de szerintem tartható. Nagyon jó bevezető évünk volt, nekünk fiatalabb játékosoknak is és Attilának is. A következő szezon újabb lépcsőfok lehet. Most már összeszoktunk, tudjuk, hogy mit vár el tőlünk Attila, milyen kosárlabdát szeretne játszani. Mindenképpen úgy érzem, hogy jövőre még jobbak leszünk.

Minden sorozatban elértétek a kitűzött célt, ami egy óriási dolog, de egyben nagy feladatot állít elétek a következő szezonra, mert igencsak magasra tettétek a lécet. Nehéz lesz ezt felülmúlni?

A Magyar Kupában a döntővel szép eredményt értünk el, a bajnokságban négybe jutottunk, ami szintén nagyon jó helyezés. Szerintem is nehéz lesz előrébb lépni számszerű eredményben, de amikor a Győr ellen játszottuk a bronzcsatát, Attila mondta, hogy nézzük amint átveszik az érmeket és raktározzuk el ezt az érzést. Jövőre nem szeretnénk azt átélni, hogy mi nézünk másik csapatot, amint érmeket vesznek át. Mindenképpen érmet szeretnénk a bajnokságban, ami nem lesz egyszerű, de óriási cél és a következő lépés a negyedik hely után már ez.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotók: dvtk.eu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

11. vebgy |Válasz erre: 10. grosser
2021-07-29 20:07:56
Nekem a városi sportcsarnok (G Aréna..) volt hosszas villamosozásra... ;-) egyébként 3500 a befogadóképessége az újnak, a réginek is közel ennyi volt, amíg nem foglalkoztak azzal, hogy hányan ÁLLUNK a lelátókon. Modernizálva már csak 2000 körülvolt, az állóhelyekkel a mellvédek mögött, meg a BAL lelátó mögött...Mondanám, hogy most neki lehetne ugrani a régi csarnoknak, hogy egy tisztességes helye legyen a jégkorongnak, de hát éppen leépítik a hokit sajnos...
10. grosser |Válasz erre: 9. vebgy
2021-07-27 19:01:48
Az új csarnokot megtölteni full-ra nem fogjuk, legalábbis a bajnokság elején biztosan. Most nem tudom, hogy az újnak mennyi a befogadóképessége, de talán 3000 az újé, a régié 1600, ha jól tudom.
Egyébként nem örülök az új csarnoknak, illetve örülök, de........
A régi nekem gyalog itthonról kb. 10 perc, most meg buszozhatok vagy villamosozhatok oda-vissza, de hát ez van.... :))))
9. vebgy |Válasz erre: 8. Elemér
2021-07-20 15:05:02
Erre írtam azt, amit írtam... Ha csak egyetlenegy csapat ellen nincs esély egy bajnokságban , onnantól kezdve az a bajnokság érdekességét veszti. Zsúfolt teltházakat nem fog produkálni...
8. Elemér |Válasz erre: 7. vebgy
2021-07-20 14:48:13
Azért azt látni kell, hogy a Sopron más kávéház....
7. vebgy |Válasz erre: 4. Elemér
2021-07-20 14:35:49
Legyünk csak partiban MINDENKIVEL...
6. vebgy
2021-07-20 14:34:54
Hogy mennyire volt "jó" szezon, arról megoszlanak a vélemények. Megtölteni az új csarnokot úgy lehet, ha valós esélyed van nyerni BÁRKI ellen először is a magyar bajnokságban. Enélkül unalmas az egész...
5. burritos
2021-07-20 11:21:33
Nekem is az egyik kedvencem, jó mentalitású, tavaly rengeteget fejlődött játékos!
Hajrá Vera, csak így tovább!
4. Elemér |Válasz erre: 2. grosser
2021-07-20 10:06:50
Igazad van, szerintem is szívesen látták volna Szekszárdon és Győrben is, de ahogy így nézem a keretet, idén partiban leszünk mindkettővel.. :) És ha minden jól megy és az új csarnokban telt ház előtt tudunk játszani, itt mindenkinek nagyon össze kell majd szednie magát, akár a magyar bajnokságról, akár a nemzetközi kupáról beszélünk.
3. benji
2021-07-19 22:07:27
2 hetes egyéni képzésen vett részt Szolnokon, erről van egy rövid videó:

https://www.youtube.com/watch?v=keK6fF5mvEM
2. grosser |Válasz erre: 1. Elemér
2021-07-19 17:42:48
Nekem is a kedvencem, de már az első szezonja óta. :)
És igen, a legtöbbet fejlődő fiatal volt az elmúlt szezonban, szerintem mehetett volna más csapatba is, akár Szekszárdra, akár Győrbe, de Ő maradni akart és ez nálam nagyon fontos. A Sopront csak azért nem említem, mert ott a légiós dömping miatt csak minimális perceket kapna, és tovább fejlődni csak sok-sok játékperccel lehet.
Sok sikert Vera!
Találkozunk ősszel a csarnokban!

1 2 > 

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...