Banner

Izraeli és török csapatok ellen az Euroliga selejtezőjében

Szerző: amigeleken.hu | 2022-07-15 12:07:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) megtartotta a női kosárlabda Euroliga selejtezőinek sorsolását.

A DVTK Hun-Therm Miskolc az izraeli Elizur Ramla és a török Botas gárdájával küzdhet meg a főtáblára kerülésért. A csoport első helyezettje folytatja a főtáblán. A második és a harmadik helyezettek az Európa Kupa keleti konferenciájának főtábláján szerepelnek majd.


Az már korábban eldőlt, hogy a francia Villeneuve-d’Ascq és a spanyol Spar Girona oda-visszavágós kuparendszerű párharcot vív a főtáblára kerülésért. A párharc vesztese az Európa Kupa nyugati konferenciájának főtáblájára kerül.


A hat keleti csapatot osztották két csoportba:

A-csoport: Olympiakos SFP (GRE), ACS Sepsi-SIC (ROU),, KKZ Crvena Zvezda (SRB)

B-csoport: Elizur Landco Ramla (ISR), DVTK Hun-Therm Miskolc (HUN), Botas Spor Kulübü (TUR).

A csoport első helyezettjei az Euroliga főtáblájára kerülnek. A második és a harmadik helyezettek az Európa Kupa keleti konferenciájának főtábláján szerepelnek majd.

A tornák házigazdáit a következő hetekben mutatja be a FIBA. Minden résztvevő egyesület pályázhat.



AZ EUROLIGA FŐTÁBLÁJÁNAK CSOPORTJAI:

A-csoport: Fenerbahce (TUR), ZVVZ USK Praha (CZE), Tango Bourges Basket (FRA), Valencia BC (ESP), Atomerőmű KSC Szekszárd (HUN), BC Polkowice (POL), Virtus Segafredo Bologna (ITA), az Euroliga selejtező A-csoportjának győztese.

B-csoport: Sopron Basket (HUN), Perfumerias Avenida Salamanca (ESP), Beretta Famila Schio (ITA), Basket Landes (FRA), CBK Mersin Yenisehir Bld. (TUR), Kangoeroes Basket Mechelen (BEL), a Villeneuve D’Ascq-LM – Spar Girona Euroliga selejtező győztese, az Euroliga selejtező B-csoportjának győztese.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

52. Karpfen |Válasz erre: 51. Mkosar
2022-08-16 20:27:00 Barna öves, Veterán
Biankáékkal kapcsolatban igazad van, nem nevelő egyesület, de a helyüket tudják. Nem vagyok kétségbe esve, ha az új irányítónk nem klasszikus egyes. Többen tudnak nálunk irányítót játszani, rotációban kell gondolkodni.
51. Mkosar
2022-08-16 20:04:26 Lila öves, Fanatikus tag
..no meg nézegettem az irányítonkat, amit találtam róla, az alapján nem klasszikus irányító. Inkább 2-esnek mondanám. Persze játsza az összes mezőnyt, ami manapság már szinte elvárás.
50. Mkosar |Válasz erre: 48. Karpfen
2022-08-16 18:55:17 Lila öves, Fanatikus tag
Azért, kiványcsi leszek a Csatás lányok teljesítményére, ha kikerülnek a nevelőegyesületi búra alol. Ebben a Vasas előrébb jár. (nevelőegyletek)Biankáék azért nem klasszikus nevelőegyesületek. Alternatívát kíálnak fiataloknak az egyetem mellett, versenysportra. Megtalálták az identitásukat. Illetve szurkolok a légiós életet választóknak is.
49. burritos |Válasz erre: 48. Karpfen
2022-08-16 14:13:11 Zöld öves, Fanatikus tag
Igen, tényleg nem találni a nevét! - a jó hír, hogy nincs hír:))
Amúgy tényleg rossz lehet, ha a legnagyobb tehetséged azelőtt igazolják le, mielőtt a felnőttcsapatban kiemelkedne.
De ez a világ rendje. Persze lehetne olyan szabályt is alkotni, hogy 18 éves kor előtt csak a nevelőegyesület engedélyével lehetne eligazolni.
De lehetne olyat is, hogy kosármagyarként ne játsszon Stankovic, Jeca, Crvendakic a Sopronban nyugdíjazásukig.
De nem lehet:))
48. Karpfen
2022-08-16 08:53:08 Barna öves, Veterán
Mai hír a Wbasketen, hogy megkezdte a felkészülést a Csata. A játékosok felsorolásakor nem említik Toman Petrát. Biztos, hogy Petra eligazolása mélyen megérintette őket. Tursics már hónapokkal ezelőtt panaszkodott egy interjúban, hogy csábítják a játékosait. Most, amikor Király odakerült, valami olyasmit nyilatkoztak, hogy olyan körülményeket szeretnének teremteni, hogy eszébe se jusson bárkinek is eligazolni onnan, akárhogy csábítják. Valószínű Királytól azt is várják, hogy pénzforrásokat tárjon fel. Egyébként pedig tisztában kellene lenniük a helyzetükkel. Nevelő egyesület, természetes, hogy eligazolnak tőlük játékosok. Csak akkor neveled magadnak a játékost, ha van is pénzed megtartani. Bianka például jól látja csapata státuszát, nem megsértődik, ha valaki eligazol tőlük, hanem büszke rá, hogy mire viszi a játékosa.
47. benji
2022-08-14 19:06:08 Lila öves, Őstag
Azért az hihetetlen, hogy a tegnapi U18-as meccsen Tyra is megsérült (boka). Ma nem játszott, remélem, nem súlyos (sétálni tudott a lefújás utáni pacsizásnál).
46. Mkosar |Válasz erre: 45. benji
2022-08-13 15:59:39 Lila öves, Fanatikus tag
Igen, olvastam...ez van.
45. benji
2022-08-13 15:19:17 Lila öves, Őstag
Mkosar: nem tudom, olvastad-e a cikket a soproni edzőképzőről. Hejkovát kérdezték a női kosárlabda változásáról. Hát, nem olyan lesz, amilyet szeretsz/szeretnél...

"Arról is beszélt, hogy a következő öt évben milyen lehet a női kosárlabda útja. További egyszerűsödést vár. Még fizikálisabb, még inkább férfiasodó kosárlabdát, mely során egyre fontosabb lesz a technikai képzettség. Atléták technikai képzettség nélkül a várakozásai szerint már nem jutnak el a legmagasabb szintre.”
44. Frici |Válasz erre: 40. Mkosar
2022-08-13 09:38:00 Fehér öves, Tag
Remèljük nem nagy a baj. Jól tudom Nina tesóját leigazoltuk.
43. Elemér |Válasz erre: 42. Mkosar
2022-08-13 09:25:07 Kék öves, Fanatikus tag
Bizony, Csata sajnos, kitették innen szépen lassan. Sok mindent el lehet róla mondani, de az Akadémiát nagyon profin csinálta. Már most látszik a hiánya nagyon, rossz irány az új vezetés...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...