Banner

Földi Attila: Még gyorsabb kosárlabdára szeretnénk törekedni

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-30 18:56:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A negyedik helyen zárt a bajnokságban az Aluinvent DVTK, mely a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, az Európa Kupában a legjobb 16 közé jutott.

Földi Attila vezetőedzőt a wbasket.hu kérte meg arra, hogy foglalja össze gondolatait a szezonnal kapcsolatban.


Nem befolyásolnálak az első kérdéssel. Neked milyen érzéseid vannak a szezonnal kapcsolatban? Mit emelnél ki?

Nagyon sok dolog történt és elég specifikus szezon volt. Nekem azért volt különleges, hogy kiscsapatból nagycsapatba kerültem. Rögtön az elején lehetett érezni, bár ezt nyilván tudtam előre is, hogy itt az elvárások nagyon mások. Nem is feltétlenül a vezetőség felöl, mert onnan nem volt nyomás rajtam, de a DVTK-nak hatalmas szurkolói bázisa van és ha nem jönnek az eredmények, akkor az komoly visszhangot vált ki. Természetesen ha sikereket értünk el, akkor az is. Ezt meg kellett tapasztalnom személyesen.

Ezen felül zárt kapuk voltak, ami nagyon hátráltatott minket az egész szezonban. Az alapozásunk gyakorlatilag elmaradt, mert mi akkor küzdöttünk a saját problémáinkkal: betegségek, sérülések hátráltattak minket, illetve légiósok nem a tervek szerint és sérülten érkeztek, tehát nekünk ebben a szakaszban voltak komolyabb gondjaink. Jóformán felkészületlenül mentünk bele a bajnokságba és ez adta a különlegességét, hogy szerda-szombat ritmusban zajlottak a meccsek és ezek alatt kellett csapattá alakulnunk. Ez eltartott egy ideig és ennek köszönhető, hogy a bajnokság második felére tudtunk csapattá válni.Közben volt egy gyors légiós-váltás. Elég sokként ért minket, mikor Kristine Vitola távozott, de ennél gyorsabban és jobban nem pótolhattuk volna, mert megtaláltuk a lehetőséget, hogy Keyonával folytassuk és ez jól sült el. Amikor beépült a csapatba, akkor voltak a legjobb periódusaink akár játékban, akár az eredményeket tekintve. Az Európa Kupa továbbjutás, a Magyar Kupa ezüstérem és az alapszakasz végén is a négybe jutottunk. Ezzel bekereteztük az évet, mert a kitűzött elvárásokat, sőt annál többet elértünk. Ettől függetlenül hazudnék, ha azt mondanám, hogy pozitív szájízzel fejeztük be a bajnokságot a bronzcsata alakulása miatt.

Innen merre tovább? A célokat elértétek és két sorozatban túlteljesítettétek. Nem könnyű ebből feljebb lépni.

Szakmailag fejlődni kell játékban azok mentén, amiket előbb mondtam. A védekezés terén például mindenképpen, ahol a szezon során léptünk előre, de még többre van szükség. Támadásban pedig nem szabad ennyire egyoldalúnak lenni véleményen szerint és még gyorsabb kosárlabdára szeretnénk törekedni. Fiatal csapat vagyunk, még többet kell futnunk és a tranzíciós játékunkat egyértelműen erősíteni és javítani kell.

Ami pedig az eredményességet illeti, azzal hogy célként a szintlépést fogalmaztam meg, ez egyértelműen következik. A bajnokságban érmet kell nyerni. A kupában valóban nehéz az ezüstnél jobbat szerezni, mert a Sopron kimagaslott idén és jövőre is ki fog várhatóan. Ott nyilván sok minden múlik a sorsoláson, de ott is megcélozható az érem. Az Európa Kupát nehéz tervezni ilyenkor, mert nem ismerjük a sorsolást, de a csoportból való továbbjutás nem elérhetetlen. A bajnokság a legtervezhetőbb a célkitűzés szempontjából, most negyedikek voltunk és innen érmet kell szerezni.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: Girgász Péter
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
10. Karpfen
2021-05-08 18:37:28
Tudom keveseknek üti meg az ingerküszöbét az U23, de ma ki-ki meccsen megverték a Szombathelyt, így megnyílt az út a feljutáshoz. 3 meccs van még, azokat hozni kellene. Oláh Fruzsina nagy tehetség. 12 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett, 2 eladott labda, 6 assziszt, 5 kiharcolt fault, 3 blokk 35 perc. Persze Tóth Franka is sokat segít, 19 pont, 14 lepattanó, 8 kiharcolt fault.
9. Karpfen |Válasz erre: 8. burritos
2021-05-07 17:24:36
Keyonát én is így látom. Az EK-ban pedig játszhatna. Ami Tinát illeti, olyat is írtak az NSO-n, hogy többet kért Sopronban és nem adták meg neki. Ha ez igaz, kis esélyt látok, hogy Magyarországon marad. Vagy több pénzért alacsonyabb szinten? Én arra is tippeltem, hogy szülni megy. Majd kiderül.
8. burritos
2021-05-07 12:58:47
Keyona a boon cikke szerint a köv. szezon kezdetétől számított 2 hónap eltiltást kapott elsőfokon a szövetségtől.
Ha a fellebbezés után is maradna ez a döntés, az max. csak akkor nem érinteni minket rosszul, ha 4 külföldivel - köztük vele, bevállalva, hogy 2 hónapig nem játszik - vágnánk neki a szezonnak. Ha így lenne, azt mondom Keyona maradhatna, mert nagyon jó játékos.
7. benji
2021-05-06 08:54:59
Én Rékákat igazolnék a csapathoz a következő pár évben. :)

Bernáth Réka (ha igazak az NS fórumon lévő infók (és nagyobb részük helyesnek bizonyul), ő érkezik).
Szívesen látnám itt Mányoky Rékát és Lelik Rékát, aztán jöhetne Dombai is. :)
6. burritos
2021-05-05 11:30:45
NSO fórumról felmerült kérdőjelek.
Hayesszel tényleg szerződéstbontottunk és nem tér vissza?
Tina elhagyja Sopront, nem jön vissza?
Csak egy kis pletyka az uborkaszezonban:)
5. Karpfen |Válasz erre: 4. vebgy
2021-05-02 17:57:52
Én is így látom.
4. vebgy |Válasz erre: 3. Karpfen
2021-05-02 16:48:45
De három csúcslégiós már célravezető , nem ? Mindenesetre én remélem bárki, mondom BÁRKI ellen legyen esélyünk jövőre és szurkolósereg előtt remélhetően...
3. Karpfen |Válasz erre: 2. korxi
2021-05-02 12:45:26
Ez a csúcslégiós általában nem vezet jóra. Amikor tavaly Tori visszatért, kinn voltam az idegenbeli Cegléd meccsen, amit elvesztettünk. Igaz, hogy Tori 20 pont fölött dobott, de bekerülésével meghalt a csapatjáték. Mindenki Torira várt, hogy majd megoldja, a kiélezett végjátékban is nála volt a labda, egy-egyezett, persze sikertelenül. Amúgy zárójelben én nem sírom vissza Torit, mert én is a csapatjáték híve vagyok. A másik pálda Dewanna Bonner a Velence ellen az elődöntőben. Az utolsó három támadás az övé volt, szintén vereség lett a vége. Keyonával mi is ebben a cipőben jártunk, nem is tetszett, amikor egy-egyezésbe fulladt a támadás. Állítólag erősebb légiósok jönnek, de bízom benne, hogy a csapatjátékon lesz a hangsúly, mert az egy-egyezés még a Sopron- Szekszárd alatti csapatok ellen sem elég.
2. korxi |Válasz erre: 1. Karpfen
2021-05-02 08:27:12
A legjobban az tetszik az interjúból amikor kifejezetten arról beszél hogy a csapatjáték, a fiatalokból és viszonylag fiatalokból álló magyar mag fejlesztése a cél, tehát nem azt akarja, hogy legyen egy-két csúcslégiós, akik lényegében csapatjátéktól függetlenül egymaguk megoldják a Sopron és Szekszárd alatti csapatok elleni meccseket, ehhez igazítjuk az eredményelvárást és meg is vagyunk.
1. Karpfen
2021-04-30 20:56:06
Az interjú szerintem rendben van, őszinte, nincs benne mellébeszélés. Remélem, hogy a következő szezonban nem lesz nagy a kabát, csapatot tud formálni a hírek szerint erősebb, több légiósból álló keretből. Ha a védekezés rendben van, nagy baj nem lehet.
BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...