Banner

Földi Attila: A tavalyi évhez képest ez a felkészülési időszak egy ajándék

Szerző: amigeleken.hu | 2021-09-14 18:25:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A hétvégén a 4. Szaniszló Sándor Emléktornán vett részt a DVTK. Földi Attila együttese a 3×3-as Európa-bajnokságon szereplő Cheridene Green és Medgyessy Dóra nélkül 69-51-re múlta felül az MBK Ruzomberok gárdáját. Ezt követően a Young Angels Kosice felett pedig 89-58-as sikert aratott.


A DVTK vezetőedzőjét Földi Attilát a wbasket.hu kérdezte az elmúlt időszak tapasztalatairól.

Hogy értékeled az elmúlt időszakot? A terveid szerint tudtok haladni?

A tavalyi évhez képest ez az időszak egy ajándék. Sokszor elmondtam, hogy tavaly két 5:5-ös edzéssel mentünk az első bajnoki meccsre. Ahhoz képest most megvagyunk az edzéseken az elejétől kezdve. Ezáltal jobban is tudunk haladni, de én még mindig nem láttam együtt a csapatomat játszani.

A Sió Kupán Snezena Bogicevic hiányzott, a Szaniszló Sándor Emléktornán Cheridene Green és Medgyessy Dóra nem volt. Nagyon bízom benne, hogy ez már szerdán megváltozik. Utazunk Rózsahegyre egy visszavágóra és értesüléseim szerint ott már erősebb kerettel lesznek a hazaiak, mivel a miskolci mérkőzéseiken a két légiósuk nem szerepelt. Reményeim szerint itt már tudunk egy jobb képet kapni.

Bár két kulcsjátékos hiányzott, de a statisztikák alapján a Szaniszló Sándor Emléktornán többen is előrébb léptek. Itt mire figyeltél elsősorban?

Megyóról muszáj terhet levenni a tavalyi évhez viszonyítva. Leginkább Ninát szeretném ebben a szerepkörben látni és sokat is lépett előre az elmúlt szezonhoz képest, de hozzáteszem, hogy Kányási Vera is kellemes meglepetés volt. Reálisan kell szemlélni és ezzel véletlenül sem szeretném megbántani őket, de nem a Kassa az ellenfél. Erősebb csapatok ellen nehezebb lesz helytállni és ott kell majd bizonyítani a lányoknak azt, amit most egészen szépen megoldottak.

A légiósok kapcsán milyenek a benyomásaid? Cheridene Green és Milica Jovanovic a Sió Kupán, míg Snezena Bogicevic a hétvégén debütált.

Snezenának ezek voltak az első mérkőzései. Kicsit túlpörgött, nagyon motivált, nagyon szeretne élni ezzel a lehetőséggel és amiatt talán egy kicsit el is izgulta. Ennek ellenére a mindennapi munkában látni, hogy van minősége és a segítségünkre lesz. Biztosan fog előrébb lépni. Cheridene egyből a meccsekbe ugrott bele a Sió Kupán és ott ugyan megmutatta, hogy mire képes, de csak szakaszosan. Nem annyira, ahogy én gondoltam volna. Utána tartottunk egy videózást, ahol kivágtunk jeleneteket, megnéztük és megbeszéltük, hogy mit csinált, illetve mi mit várunk tőle. A következő három-négy edzésen extrán teljesített. Ha jobban megszokja, hogy mit várunk, kérünk tőle, akkor azt gondolom, hogy ő is nagyon be fog válni.

Nem véletlenül hagytam a végére Milicát, aki teljesen lenyűgözött. Nem azon, amit kosárlabdában tud, mert azzal tisztában voltunk, hogy jó játékos, bár a sokszínűsége még így is meglepett. Amit ezek mellé betesz emberi kvalitásokban, az igazán lenyűgöző és Euroligás csapatban is helye lenne. Rutinos játékos, segíti, biztatja a fiatalokat. Hármas-négyes pozícióban bevethető, bent, kint használható, extra passzai vannak.

Ami mindennél fontosabb, hogy együtt a csapat jó. Van hova fejődni, a taktikai repertoárunk sincs kész teljesen és sok hullámvölgyünk van a mérkőzéseken belül, de mindennek ellenére azt érzem, hogy a csapat jó és emiatt bizakodó vagyok.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. benji |Válasz erre: 6. Karpfen
2021-09-16 10:35:14 Lila öves, Őstag
Eredetileg a Csata és PEAC elleni meccs itthon lett volna, ezek kerültek át idegenbeli mérkőzéssé a véglegesített programban.
Ebből következtettem arra, hogy az első európai kupameccsre át lesz adva a csarnok, de sokmindenre csak következtetni lehet vagy találgatni, aztán vagy úgy lesz vagy nem. :)
6. Karpfen |Válasz erre: 4. korxi
2021-09-15 21:33:27 Barna öves, Veterán
Én semmi konkrétumot nem hallottam. A vezetés viszont tudhat valamit, mert az első néhány meccsünk idegenben lesz, de csak az első néhány ,nem mondjuk az egész első kör. Csak nekünk nem mondják.
5. benji |Válasz erre: 4. korxi
2021-09-15 16:44:12 Lila öves, Őstag
2020 februárban volt egy riport a DVTK Akadémiáról, amiben Király Sándor ezt mondta az új csarnokról: "... az elnökünk, Szabó Tamás avval biztat, hogy ez év végére átadják".
https://www.youtube.com/watch?v=kKB0xc0ZJYI
4. korxi |Válasz erre: 1. Karpfen
2021-09-15 09:16:33 Piros öves, Veterán
Pusztai Petra azt mondta a vele készült riportban hogy remélik hogy januárra készen lesz a csarnok, de legalábbis még ebben a szezonban.
Az eredeti határidők szerint természetesen már rég készen kellene lennie, de ahogy az Magyarországon törvényszerű az ilyen közbeszerzéses, közpénzből menő sportberuházásoknál, a kivitelezés csúszik és párszáz milliócskával meg is drágult.
Egyébként a veszélyhelyzetre tekintettel (vagy arra hivatkozva) most nincs is tényleges befejezési határidő. Úgy módosították a szerződést, hogy a fővállalkozó a covid miatt bármikor közölhet akadályt, és az akadály időtartamával a kivitelezési idő automatikusan meghosszabbodik.
3. Karpfen |Válasz erre: 2. burritos
2021-09-14 21:18:54 Barna öves, Veterán
Hát igen. 4 légiósról szólt a fáma, szerintem ő lesz a negyedik az eltiltása letelte után.
2. burritos |Válasz erre: 1. Karpfen
2021-09-14 20:54:39 Zöld öves, Fanatikus tag
És Keyonaról is!
1. Karpfen
2021-09-14 19:26:35 Barna öves, Veterán
Közben elkészült a menetrend is. Feltűnő, hogy az elején csupa idegenbeli meccs van. Biztos valami nem egyenes az új csarnokkal kapcsolatban. Ez önmagában nem lenne probléma. Közbejöhetett valami, csúszás van, előfordulhat. A probléma a titkolózás megint, hogy semmi hír az okokról, a tervezett átadásról.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...