Banner

Fejétől, mint mindig

Szerző: dfcwolf | 2024-02-14 15:57:00

Menj, ha menned kell!


Aludva egyet erre a tegnapi előadásra, egyszerűen nem tudom magamban tartani a csalódottságomat, pedig én megadtam a bizalmat a csapatnak és az ideiglenes edzőnknek is, de nem kaptam semmit. Nem kaptam semmit, csak a megszégyenítést, és tegnap azt kellett néznem, hogy az egyik legfőbb riválisunk a saját stadionunkban ünnepel, miközben mi sietve hagyjuk el a lelátót. A legfőbb bajom ezzel, hogy akik vezetik ezt a klubot, azok nem érzik ezt át. Soha nem is érezték és a szar meccsek után megjelenő pozitív hangvételű cikkek is csak ezt bizonyítják.

Nagyon régi szólás, de a fejétől bűzlik a hal. A fülembe csengenek Leisztinger Tamás szavai, amit a vele készült riportunk alatt mondott nekünk. Elégedett Sántha Gergely munkájával, mert nem jár hozzá pénzt kérni. Úgy próbálja üzemeltetni a klubot, hogy nem kér plusz forrást. Pedig a jobb eredmények többnyire akkor jönnek, amikor több pénzt fektet a tulajdonos a csapatba. Viszont, ha klub vezetőjének erre nincs igénye, akkor konzerválódik a középszerűség. Ez van nálunk évek óta.

Éles a kontraszt, ha visszaemlékszünk arra az ügyvezetőre, akit Leisztinger Tamás azért illetett kritikával, mert sok pénzt költött. Dudás Hunor talán sokat költött és biztosan rendszeresen kopogtatott pénzért, de milyen csapatot és stábot hozott itt össze? Nem egy válogatott szintű játékos játszott nálunk akkor és volt is eredménye. Jó volt diósgyőri szurkolónak lenni és akkoriban minden hír rólunk szólt.

Nem gondolom, hogy Sántha változott az eltelt idő alatt. Ami változott, hogy most elnöknek hívatja magát, de az eredménytelenséget vele együtt magunkkal cipeljük. Ugyanúgy nem jár ő pénzért sem a névleges - sem a valós tulajdonoshoz. Látszik ez azon, hogy többnyire ingyen igazolható játékosok érkeznek ide és látszik az eredményeken is. Ha olyan edző érkezik, aki esetleg jobb eredményt akarna elérni és pénzt kér, vagy elégedetlenkedik ezzel a hozzáállással, azt rövid úton eltávolítják.

Lássuk csak Szergej Kuznyecov mit nyilatkozott a kirúgása után.

Egyébként a szerződéskötés után három fő célt határoztunk meg: az első évben az élvonalba kellett jutnia az együttesnek, a második évben olyan csapat kialakítása szerepelt a tervekben, amelyik stabilizálja a helyét az NB I-ben, a harmadik fázis pedig a fiatalok beépítését szolgálta volna.

Hol is van itt az, hogy jó eredményeket szeretne elérni a klub? Olyan eredményeket, amit ez a szurkolótábor megérdemelne. Semmi komoly elvárás.

Sántha 2010-től vezeti ezt a klubot és ennyi idő alatt pontosan tizennyolc edző ült a kispadunkon és húsz alkalommal volt edzőváltás, amivel biztosan magyar rekorderek vagyunk. Nálunk soha nem volt hosszútávú koncepció és nem is számíthatunk rá, amíg itt van. Időközben több évig a kiesés elől menekültünk, majd kiestünk és aztán nem jutottunk fel. Ezek után próbálta magát ünnepeltetni az NB2-es bajnoki éremátadón, amin azt kapta a szurkolóktól, amit megérdemel, a lelátó népe erős füttyel reagált. Ez is megmutatja, hogy semmi köze nincs a valós önértékeléshez és a torz tükörben egy sikeres vezetőt lát reggelente. Pedig nem az.


Az eredményeken kívül hazudnak a vezetése alatt a szurkolóknak és ez lett a klubnál az alapvetés. Legutóbbi riportjában is arról beszél, hogy a szurkolókkal harmonikus a kapcsolatuk, de ez egyszerűen csak nem igaz. A Facebookon erre a riportjára nem érkezett a szurkolóktól egyetlen pozitív komment sem. Csak olyan hozzászólást kapott, ami ezzel szöges ellentétben állt.


Hazudnak azzal kapcsolatban, miért is küldték el Kuznyecovot. Egészen egyszerűen azért tették lapátra, mert Szergej túl őszinte volt a szurkolókkal. Csak két dolog, amit biztosan mondott a volt edzőnk.

A kiesés elől fogunk menekülni. Leigazoltunk egy használhatatlan játékost, Ondrej Baco-t.

Most mindenki kérdezze meg magától, hogy Kuznyecov igazat mondott ezzel a két dologgal kapcsolatban vagy nem?

Állítólag szembefordult a DVTK család értékeivel. De a DVTK család az nem a klubházban ül, ez itt a probléma. A DVTK család mi, a szurkolók vagyunk, akik megmentették ezt a csodálatos klubot és a világ minden tájáról szorítunk a címerért. Az igazi DVTK család tagjai nem szívesen ülnek egy asztalhoz ezekkel a távolról érkezett érdekemberekkel, akik csak pár napot töltenek egy panzióban Miskolcon, amikor már nem tudják elkerül azt, hogy ide kelljen utazniuk.

Nagyrészt ilyen emberek vezetik ezt a klubot. Miért is csodálkozunk azon, hogy sikertelenség kíséri az utukat? Nekik az a siker, hogy nagy pénzt keresnek a cég üzemeltetésével, és ez a pénz akkor is csörög a számlájukon, ha tizedikek vagyunk. Ugyan mi lenne nekik motiváció? A diósgyőri focit lélegeztetőgépre kötve tartják életben, hogy ők kellemesen megéljenek belőle. Nincs itt akarat semmi jobbra.

Nem akarok elkeseríteni senkit, de nem lesz itt felemelkedés. Itt ez lesz, amíg ilyen elnök irányítja ezt a klubot. Vergődés, szezononként esetleg pár jó meccs és legyünk elégedettek a puszta létezéssel. Viszont ez a klub többet érdemel! Nem elég elmondani, hogy milyen nagyszerű ez a tábor, tenni is kellene érte. Akarat kellene valami jobbra! Gesztusok és intézkedések kellenének, hogy azt gondoljuk, most nem hazudnak.

Ezt viszont a jelenlegi vezetéssel nehéz elképzelni. Hitelüket vesztették már évekkel ezelőtt a szurkolók szemében és szépen lassan le kellene fejteni a kapaszkodó ujjaikat a DVTK testéről…


Végezetül - mivel tudjuk, hogy a klubházon belül is lelkesen követik az amigeleken.hu-t - ezúton is szeretnénk felajánlani Sántha Gergely elnök úrnak egy beszélgetős interjú lehetőségét az amigeleken.hu szerkesztőivel, melyben kifejtheti az üggyel kapcsolatos állásfoglalását, a klub céljait rövid és hosszú távon. Az anyagi lehetőségektől a tulajdonosi viszonyokon át a sportszakmai vonatkozásokon keresztül minden olyan kérdést felteszünk majd, ami valóban érdekli a szurkolókat.

Tisztelt elnök úr, várjuk hát szíves visszajelzését ezzel kapcsolatban, hogy tető alá hozhassuk egy mindenkit érdeklő cenzúrázatlan beszélgetést!

Sajnos, a hivatalos megkereséseink rendre visszapattannak Világi Péterről, így arra gondoltunk, nyílt felkérésünkre talán érkezik egy pozitív üzenet Öntől.



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

60. vebgy* |Válasz erre: 27. bakterház
2024-02-16 12:07:23 Fekete öves, Veterán
Na erre lenne kíváncsi mindenki...
59. vebgy* |Válasz erre: 34. IEVVV
2024-02-16 12:04:42 Fekete öves, Veterán
Ezt nekik kell feltenni...de Szabó reszortja szerencsére jól működik. A kosárlabda soha nem látott magasságokba emelkedett itt és most.
2024-02-15 14:52:03 Barna öves, Tag
Elöbb-utobb a Santha kutyat is utolerik! ;)
Mi pedig ugy erezzük magunkat, hogy nesze pupos itt egy Santha.
2024-02-15 01:25:46 Fekete öves, Veterán
Szép, korrekt cikk!
A gond az, hogy tökmindegy, hogy esetleg Sántha után jönne egy Bárky, a közeg ugyanaz...mint az egész országban.
56. IEVVV |Válasz erre: 53. Atesz
2024-02-14 12:36:04 Lila öves, Fanatikus tag
Miért akarna magától elmenni? Heti egy-másfél nap Miskolcon tartózkodásért annyi pénzt kap, amit máshonnan nehéz lenne hazavinni.
2024-02-14 11:56:44 Fekete öves, Veterán
Sánt(h)ának nem csak a neve az, hanem az is, ráadásul mint a viccben, nesze sánta itt 1 púp. Csak mindkét torz dolgot mi szenvedjük. Nálam ő itt olyan mint a rák vagy kelés (szerelmet direkt nem írtam, mert az lehet jó indulatú IS), azaz 1 betegség.
54. elzett |Válasz erre: 53. Atesz
2024-02-14 09:07:52 Piros öves, Őstag
Szerintem nem tartja nyilván. Nehéz is lenne, mert úgy váltunk edzőket, mint más alsógatyát.
Amúgy 2010-től most jubiláltunk, Simon a 20.
Az új tulaj érkezése óta (2021) az 5.
3 év alatt...
Költői kérdés a vezetőséghez: mindig az edző a hibás?
2024-02-14 08:12:42 Lila öves, Tag
Igen kevéssé tisztelt elnök úr-nak nem nevezhető egyén!

Mióta Leisztinger idehozott - bár soha ne tette volna -, a fiatal játékospercek számlálása helyett lennél olyan kedves összeadni - nem túl bonyolult művelet, egy összeadás, tán ez még neked is megy vagy ha nem akkor küldök szívesen számológépet - hogy hány edzőt szerződtettél és rúgtál ki? Véletlenül egy gyenge pillanatodban nem futott át az agyadon - már ha egyáltalán van ilyen neked, nem csak nagy zsebeid - hogy neked kéne elhúzni innen? Érdemes lenne mielőbb!!!
52. mizu |Válasz erre: 39. perecesi-diosgyor-szurkolo
2024-02-14 07:47:49 Barna öves, Fanatikus tag
Ez nem feltétlenül probléma - bevett szokás, hogy a .hu/.eu/.com stb. neveket megveszik, hogy más ne tudja megvenni ezáltal félrevezető oldalt készíteni rá. Csak ezt azért profin úgy oldják meg, hogy az összes regisztrált domain közül kijelölnek egyet ami lesz a 'mester' és az összes többi domain-re érkező kérést átirányítják arra. Nem mellékesen a google (keresőrobotok) is jobban szereti így.
51. Krisz-Brooklyn |Válasz erre: 50. betyarok
2024-02-13 22:31:31 Lila öves, Tag
Kicsinyes emberek.
Tipikus fereg magatartas.
Verik a mellunket , peldaloznak , hogy nekunk van az orszag egyik legjobb szurkolotabora, de amikor szar van a karburatorban ( nem eloszor , es ujra az o hibajukbol ) akkor mar mindenkire dobaljak a sarat.
Hanyok ezektol.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...