Banner

Lehet, hogy most jobb lenne hazajönni az NB I-be

Szerző: Jáborcsik András | 2015-11-11 20:09:00

Az origo.hu a pótselejtezőre készülő válogatott játékosával, Elek Ákossal közölt interjút. Ebből szemezgettünk...

Ez volt életed gólja? – kérdezte Elek Ákost az origo.hu munkatársa, aki a kínai bajnokság utolsó fordulójában a Kujcsu Rehne-Csangcsun Jataj meccs 93. percében 2-2-re módosította az állást.

A legszebbnek ez volt a legszebb, de a legfontosabbnak nem mondanám. Amikor tavaly áprilisban, a Magyar Kupa debreceni elődöntőjében, a 90. percben gólt szereztem. 4-2-re kikaptunk ugyan, de a visszavágón kiderült, mennyire fontos volt a gólom, hiszen 2-0-val továbbjutottunk a Diósgyőrrel.

A pénzen kívül mi motivált, hogy Kínába igazolj?

Szerettem volna kipróbálni magam külföldön. Fél év volt hátra a diósgyőri szerződésemből, és egy ajánlatom volt, amit elfogadtam.

Nem bántad meg, hogy Kínába szerződtél?

Abszolút nem. Most már ki merem mondani, hogynemcsak anyagilag volt előrelépés az átigazolásom, hanem szakmailag is.

Ezek szerint kitöltöd a szerződésedet?

Jövő decemberben jár le, és az is megeshet, hogy korábban hazajövök. Persze nem mindegy, mit érünk el a pótselejtezőn, de lehet, hogy most jobb lenne hazajönni az NB I-be, a feleségemnek nehéz a két gyerekkel. Most két hónap szünet lesz Kínában, ezalatt biztosan eldől a jövőm. De ha sikerülne kijutni az Eb-re, jobban szeretnék itthon készülni.

Amikor megkaptad az ajánlatot, számított, hogy a csapatban van már egy magyar, Huszti Szabolcs?

Nem befolyásolt, ha Szabolcs nincs itt, akkor is aláírtam volna. Persze mind a kettőnknek jó, hogy ketten vagyunk magyarok. Nehéz volt, főleg az elején, de most úgy értékelem, hogy jó évet zárok. Jó lenne megkoronázni egy Eb-részvétellel. A klubom 10. lett, ami abszolút sikernek számít, hiszen az előző két évben a kiesés ellen küzdött, mára pedig masszív középcsapat lett a Csangcsunból.

Mit szóltál ahhoz, hogy a megbízott kapitány, Bernd Storck a Dárdai Pál-féle stílushoz képest támadóbb focit akar játszatni a csapattal?

Mi számít védekezőnek, és mi támadónak? Nagyon sok dolog befolyásolja ezt, például, hogy mit enged az ellenfél. Alapvetően az lenne fontos, hogy egy olyan támadó focival rukkoljunk ki, mint Görögországban, amikor 4-3-ra kikaptunk, és egy olyan védekezést mutassunk, mint a románok elleni 0-0-s meccsen. Ha ezt alkalmazzuk a norvégok ellen, akkor komoly esélyünk lehet az Eb-re.

Elolvasom a teljes interjút az origo.hu-n >>>>

forrás: origo.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.