Banner

Elek Ákos: Fájdalom, de az NB I-ben, majd az NB II-ben sem kellettem Miskolcon

Szerző: amigeleken.hu | 2022-06-18 19:51:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu

A putnoki pályáról indulva eljutott a franciaországi Európa-bajnokságig – nem vitás, Elek Ákos nagy és sikeres utat járt be. A múlt idő használata nem véletlen: a 34. életévét július 21-én betöltő, 48-szoros válogatott középpályás úgy döntött, befejezi pályafutását. Elek Ákos utolsó interjúját játékosként a nemzetisport.hu-nak adta. Ebből idézünk:


Akkor hát vége?

Igen! Mivel napokon belül lejár a szerződésem, alighanem most nyilatkozom utoljára futballistaként. Jó ideje érlelődött bennem, hogy ezt a fejezetet le kell zárnom. Végül márciusban határoztam el, hogy a nyáron befejezem. Az ősszel még játszogattam a Vidi második csapatában az NB III-ban, de már nem volt az igazi. Hogy a kép mindenki előtt tiszta legyen, vissza kell kanyarodnom 2020 júliusáig, amikor Fehérváron közölték velem, hogy a tartalékcsapathoz irányítanak. Elfogadtam a döntést, annál is inkább, mert olyan ember vagyok, aki elsőként a saját háza táján söpröget. Az azt megelőző időszakban nem futballoztam folyamatosan jól, hullámzó volt a teljesítményem, akárcsak a csapaté. Egyetértettem azzal, hogy bele kell nyúlni a keretbe, még akkor is, ha ennek én ittam meg a levét, hiszen harmadmagammal a tartalék gárdához küldtek. Azt ugyanakkor leszögeztem, hogy a 2022 júniusáig érvényes szerződésemből kizárólag a Diósgyőr kedvéért vagyok hajlandó kilépni. Fájdalom, azóta eltelt három átigazolási időszak, de az NB I-ben, majd az NB II-ben sem kellettem Miskolcon. Évekkel ezelőtt kijelentettem, a szívemhez két klub, a Vidi és a Diósgyőr áll a legközelebb – amikor tudatosult bennem, hogy egyiknek sem kellek, azt mondtam magamban, ez egy jel, ennyi volt.



Franciaországba el is kellett jutni. Nyolc-kilenc évesen, amikor még Putnokon focizott, álmodott válogatottságról, Eb-részvételről?

Ugyan! Sok játékos kesereg a karrierje végén, hogy a tehetsége alapján több volt benne, ehhez képest én olyan sikereket értem el, amilyenekről álmodni sem mertem! De rengeteget is tettem érte, hogy fokról fokra előrelépjek. Amikor meghoztam a döntést, megnyugvást jelentett, hogy azt éreztem, ami bennem volt, kihoztam. Talán még többet is. Csupán egy szívfájdalmam van.

Éspedig?

Azzal a szándékkal igazoltam 2012-ben a DVTK-hoz, hogy egy újkori aranycsapat tagja legyek. Az igazán nagy siker nem jött össze, de a Ligakupa-arany és a Magyar Kupa-ezüst szépen csillogott. Borsodi gyerekként különösen büszke vagyok arra, hogy az elmúlt tizenöt év legjobb Diósgyőrének csapatkapitánya lehettem. Elárulom, még erről sem álmodtam Putnokon, holott onnan nincs is messze Miskolc… A Putnokkal rendre a Kazincbarcikával vívtunk vérre menő csatát, az ellenféltől Béres Csaba figyelt fel rám, ő később nemcsak edzőm, tanárom is lett. Tízévesen ugyanis Barcikára kerültem, végigjártam a szamárlétrát, ott váltam NB II-es játékossá. Tizennyolc éves koromra már több klub felfigyelt rám, tizenkilenc voltam, amikor rábólintottam a Vidi ajánlatára. A székesfehérváriakon éreztem a törődést, Horváth Gabi bácsi – Isten nyugosztalja! – többször is eljött Kazincbarcikára, hogy megnézzen, ha tehette, Mezey György is elkísérte. A Videoton mellett a Honvéd szeretett volna mindenáron átigazolni, végül a családdal, illetve a pályafutásomat tizenöt éves korom óta egyengető edzőmmel, Kádár Zsolttal egyeztetve úgy döntöttem, Fehérváron lesz nekem a legjobb. Az idő engem igazolt, amit idehaza lehetett, megnyertem a Vidivel, ráadásul alapemberként tehettem hozzá a magamét a feledhetetlen győzelmekhez.



Melyik volt a három legszebb periódusból a második?

A Tomiszlav Szivics vezette Diósgyőrben játszani lélekemelő volt! Nem volt bivalyerős csapatunk, a körülmények lehettek volna jobbak is, mégis megvolt a varázsa annak az időszaknak. Akkor éreztem először, hogy az „Együtt vagyunk, győzni fogunk!” szlogen mögött van tartalom. Valóban együtt volt a vezetőség, a csapat és a szurkolótábor. Diósgyőr erős közeg, amilyen hamar felemel, olyan gyorsan le is tud nyomni, de ha vannak eredmények, ott csoda futballozni!


Merre tovább?

Sportigazgató szeretnék lenni. Volt, aki azt mondta, focizzak még, a második vonalba hívtak is, de hogy őszinte legyek, egy-két NB II-es év már nem sokat adna hozzá a pályafutásomhoz. Azt az időt inkább a tanulásra és a tapasztalatgyűjtésre szánom, mert tényleg nagy ambícióim vannak. Attól még, hogy játékosként elértem valamit, nem jár alanyi jogon a tudás, folyamatosan képezni akarom magam. Motivált vagyok, jövök-megyek.


Tovább a nemzetisport.hu-ta a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

23. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 22. Pele1958
2022-06-20 19:13:11 Piros öves, Veterán
Az itteni csótányok kipusztulása után pedig lesz itt neki helye mindig.
22. Pele1958
2022-06-20 12:56:17 Kék öves, Tag
Nincsennek szavak !
Döbbenet,düh, könny,és szégyen-valami ennek a keveréke amit az ember érez-mikor belegondol,hogy ez tényleg a DIÓSGYŐR ?
Mi kérünk bocsánatott ELEK ÁKOs mert nem ezt érdemelted.
Ha szabad javasolnom csináljanak a szurkolók egy búcsút Neki-valami kis ajándékkal. Mert ezek a senkiháziak soha a büdös életben nem lesznek erre képesek !A másik "kiváló " klub is bekaphatja hisz 2 évig jegelték.Gratuláció.
Ákos !Ezek a perc emberkék már a fasorban sem lesznek akkor mikor a Diósgyőr törtélem könyvét fellapozva Te még mindig az emlékeinkben leszel.

Sok sikert a civil élethez.
2022-06-20 09:59:52 Fekete öves, Veterán
Még jó, hogy Lucas, Bertus meg Németh Márió kellett....szégyen.
20. Zole61
2022-06-20 07:31:10 Piros öves, Őstag
Ezt tényleg elkurtak de nagyon. Bencés nyilván presztízskérdést csinált belőle, pláne úgy, hogy Ákos többször is elmondta, hogy az aktív sport utáni életét is itt tudná elképzelni mint vezető.
19. vebgy*
2022-06-19 22:31:29 Fekete öves, Veterán
/..."Akkor hallottam bentről hogy azért nem kell,mert nem kell ide olyan,aki megmondja ha valami nem frankó.."/ Na amíg ez nem változik, addig haldoklik majd itt a futball...
18. wexeye |Válasz erre: 12. scs001
2022-06-19 20:57:02 Fekete öves, Őstag
Ebben még az a szép,hogy bőven játszhatott volna Ákos belső védőt. Ez csak ócska kifogás volt. Még nb1ben szenvedtünk,mikor hazajött a vidibe. Akkor hallottam bentről hogy azért nem kell,mert nem kell ide olyan,aki megmondja ha valami nem frankó. Nem lenne jó hatással. Ebbe a közegbe egy ilyen faszi nem fér be. Ez nem Anglia vagy a Bundesliga 2. Molnárékat is kibasszintották,mert nem a sorban álltak.
17. wexeye
2022-06-19 20:51:32 Fekete öves, Őstag
Ez az interjú és pont a Vidi ellen Bacsa passzából lőtt gólja után készült fotó,ahogy ülve sír,elmond mindent erről a paliról. Én vagyok büszke rá,hogy itt játszott! Magyar pályákon rendkívül ritka emberi kvalitásokkal bíró sportember. Minket képviselt a 2016os EBn. Mindig mindent megtett a pályán és azon kívül is szeretett klubjáért. Hála érte! Tiszta szívemből kívánom,hogy a magán és szakmai életben is legyen sikeres,mert megérdemli. Őszinte,egyenes,gerinces. Elküldte Kubatovékat 2x a faszba. Kurva kevés van ilyen ebben az országban. Nincs jobb jellemzése ennek a posványnak,hogy a 2 klubja kivetette a futballközegből,kvázi abbahagyatta vele a focit 32 évesen. Pusztuljon mind fehérváron és itt is!!! Igaz Benczés???Sok sikert,Ákos és köszönjük amit itt letettél!!!
16. toki*
2022-06-19 20:34:18 Fekete öves, Veterán
Gratuláció azon szagembereknek nálunk, akiknek Elek nem kell! Akkor ki???
15. dvtk-3534*
2022-06-19 19:48:52 Fekete öves, Veterán
Elek jött volna játszani is és nem lett volna visszaosztó Bencésnek mint Oláh Bálint. Nem véletlenül ragaszkodott olához bencés.
Ezért nem akarta bencés H jöjjön mert sérült volna a biznisz ha kiderül hogy egy szívvel lélekkel játszó Elek kiszorította volna oláht. Mert kenterbe verte volna az tény. És Oláh padozhatott volna de akkor bencésnek ki oszt vissza miután a grúzokat is visszaküldték nb2-ben. ?
Na ezt nem akarta bencés ezért üldozte Ákost.
14. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 12. scs001
2022-06-19 13:42:16 Piros öves, Veterán
Egy 30+-os borsodi Elek Ákosért egy igazi diósgyőri vezető azonnal kapott volna, egy percig nem lett volna kérdés, hogy jöjjön. Azonnali minőségi erősítést jelentett volna diósgyőri szívvel az NB2-es keretünkben amiben azonnal vezér lehetett volna.
Benczésnek nem kellett, pedig kézzel lábbal jönni akart ez az ember! És nem alibizni, levezetni, hanem harcolni ezért a klubért.
Oláhval jól megszűrték volna a középpályát. Nem kellett Elek mert kimondja amit gondol és nem asszisztál ehhez a moslék szarhoz ami itt uralkodik. Csupán ezért nem kellett. Zsemlye bánta volna ha jön, de tök mindegy mert ígyis megbánta és feleslegesen Pécsre került majd jött a szinten 30 körüli Lucas... Ismételten egy nagyszerűen "eltervezett" koncepció...
Eleket bűn volt nem idehozni és megadni neki, hogy innen vonuljon vissza. Tett ő annyit ezért a klubért mind anyagi mind játékos mentalitással, hogy ezt megérdemelje. Mindent elmond az illetékesekről az, hogy őt nem hozták ide.

Sportigazgatónak én sem hoztam volna amennyiben Révész jött volna. Ő sem jött mert levette mi van itt. Bajusz helyett viszont lehetett volna. Bár inkább fifti fifti. Viszont még nincs késő, lehetőséget kell neki adni Bajusz mellett és legyen a klubnál mert hatalmas értéket fog képviselni Ákos.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...