Egy társasjáték szurkolóktól szurkolóknak!

Szerző: amigeleken.hu | 2021-05-27 09:00:00

Ismerjétek meg Magyarország első, kifejezetten futballszurkolóknak szóló társasjátékát a Focikvízt.


Sziasztok!

Ismerjétek meg Magyarország első, kifejezetten futballszurkolóknak szóló társasjátékát a Focikvízt.

Tamás és Gyuri gyerekkoruk óta szeretik a labdarúgást és évekkel ezelőtt Tamásban felmerült az ötlet, hogy miért ne lehetne a labdarúgást összekötni másik nagy kedvencével a logikai illetve társasjátékokkal. Így született meg az ötlet a játékról, ami az évek során csiszolódott, formálódott és az elmúlt 5 hónapban nyerte el végleges formáját hogy aztán a közelgő labdarúgó EB előtt a nagyközönség számára is elérhetővé váljon.

„Használd a fejed, hogy labdába rúgj!”


Ahogy a játék mottója is mutatja a Focikvíz egy stratégiai kvízjáték, melynek lényege, hogy a játékosok (csapatok) a magyar labdarúgás, válogatott történetével kapcsolatos kérdések megválaszolásával tudják legyőzni ellenfelüket. A játékhoz minimum 2 fő szükséges, de gyakorlatilag bármennyien játszhatják, ők viszont 2 csapatot kell, hogy alkossanak. A játék a focipályákon megvalósuló cselekvéseket próbálja a lehető legjobban szimulálni, tehát lehet cselezni, passzolni, labdát szerezni, kapura lőni stb. A cselekvések közben a csapatok kvízpárbajokat vívnak, a győztes cselekvése lesz sikeres (pl. sikerül a passz, labdát szerez a védekező csapat stb.). A végső cél természetesen a gólszerzés.A játék közben 600, különböző nehézségi fokozatú kérdésen keresztül ismerhető meg a magyar futball története, klubok, játékosok, emlékezetes mérkőzések vagy szurkolói dalok. A kérdések felölelik a magyar futball több, mint 100 évét így a játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes szórakozást nyújt.


A játékban szereplő két csapat az „Aranycsapat” illetve a 2021-es EB részvételt kiharcoló keret tagjai. A Focikvíz csapata szeretne emléket állítani a játékkal az elmúlt évek sikereinek, valamint fontosnak tartjuk hogy a fiatalabb generáció játszva ismerje és tanulja meg a dicső múlt meghatározó labdarúgóit, csapatait és fontosabb eseményeit.

A társasjáték 2 alternatív játéklehetőséget is tartalmaz, egy egyszerűsített, gyerekeknek szólót és egy haladó szintűt, így minden generáció számára remek szórakozási lehetőséget nyújt.A játékot elsősorban online lehet majd megrendelni, de lesz lehetőség személyesen is megvásárolni Miskolcon és környékén.


További információkért a játékról keressetek minket a közösségi oldalakon!

Elérhetőségeink:

facebook.com/focikvizmagyarorszag

instagram.com/focikviz/

e-mail: focikvizmagyarorszag@gmail.com


És ezt olvastad már?