Banner

Völgyi Péter: Idén is a csapategységünk lesz a fő erősségünk!

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-10 09:44:00

A felkészülés eddigi tapasztalatairól nyilatkozott Völgyi Péter a dvtk.eu-n.


Több, mint egy hónapja zajlik a felkészülés a DVTK HUN-Therm csapatánál a 2023-2024-es bajnoki szezonra. Völgyi Péter vezetőedző együttese szeptember 20-án már kulcsfontosságú mérkőzés elé néz, hiszen a London Lions elleni Euroliga-selejtező első mérkőzésére utazik a csapat.

A felkészülés eddigi tapasztalatairól, az új játékosok beilleszkedéséről, a soron következő olaszországi felkészülési tornáról és a London Lions elleni várakozásairól is nyilatkozott Völgyi Péter a dvtk.eu-n.


Augusztus elején kezdte a csapat a felkészülést, azóta eltelt egy egész hónap. Hogyan értékelnéd ezt az időszakot?

A felkészülés legfontosabb utolsó két hetéhez érkeztünk, a fejlemények nagy részét azért már jól lehet ilyenkor összegezni, bár az igazán jelentős kérdések még csak ezután következnek majd. Nagyon szépen dolgozta végig a csapat az elmúlt négy és fél hetet, becsületesen elvégezte mindenki a kiszabott edzésmunkát. Minden felkészülés során kiemelem, hogy az első hetek munkája, a megfelelő fizikai alapozás a legfontosabb, hiszen ilyenkor kell az egész szezonra megszerezni az erőnlétet, a megfelelő kondíciót – úgy érzem, ez idén jól sikerült.



Több váratlan tényezővel kellett számolnia a szakmai stábnak a nyár és az ősz folyamán, mennyiben befolyásolta ez a felkészülés eredményességét?

Az előzetes tervekhez képest sok változás történt, a nem várt selejtező miatt eleve egy felborult menetrenddel ugrottunk neki a felkészülésnek, és még ezt is keresztülhúzta, hogy a Sepsi lemondta a felkészülési tornánkat, így a tervezett öt mérkőzés helyett csak négyszer tudunk játszani az Euroliga- selejtező előtt. Az is váratlan nehézségként jelentkezett, hogy francia válogatott légiósunk, Ana Tadić bokája még nem száz százalékosan terhelhető, az ő rehabilitációja miatt is át kellett szerveznünk egy-két dolgot a felkészülés során.

Persze a negatív dolgokra legalább ennyi pozitívum is jut, a héten megérkezett a mexikói bajnokságból Kaila Charles, aki kitűnő fizikai állapotban és nagyon jó mentalitással csatlakozott a csapathoz, nagyon hamar felvette a ritmust. Annak is örülök, hogy az elmúlt négy és fél hétben jól haladtunk azoknak a taktikai elemeknek a begyakorlásával, amiket az előszezonra terveztünk a stábbal.

Ha már szóba hoztad az új érkezőket, több új játékos is érkezett a csapathoz a soron következő idényre. Nekik hogyan alakul a beilleszkedésük, sikerült a tavalyi, kivételesen jó csapatkohéziót újra megteremteni?

Lelik Réka óriási bizonyítási vággyal érkezett meg hozzánk, látszik rajta, hogy szeretne a lehető leghamarabb meghatározó játékossá válni, ehhez pedig abszolút adott a mentalitása is. Mezőnyposzton sokat tudunk előre lépni, ha a magyar válogatottban mutatott formáját tudja majd Diósgyőrben is állandósítani.

Tenyér Zsófiának még egy kicsit szoknia kell azt a mennyiségű és minőségű edzésmunkát, amit egy nemzetközi kupában is érdekelt csapat elvégez a felkészülési időszakban, ugyanakkor az már tisztán látszik, hogy remek passzokat és stabil védekezést várhatunk majd tőle, amint megszokja a játékrendszerünket.

Amit külön kiemelnék még, hogy idén nyáron egy újabb tehetséges fiatal játékos kapta meg a lehetőséget, hogy szintet lépve a DVTK Akadémián eltöltött évei után csatlakozhasson a felnőtt csapathoz. Fárbás Eliza már az idei U18-as Európa-bajnokságon is megmutatta, hogy kivételes képességekkel rendelkezik, ráadásul a hozzáállása és edzésmunkája is példaértékű.

Bízom benne, hogy a csapategységünk idén is az erősségeink közé tartozik majd, ahogyan azt az elmúlt években már megszokhatták a szurkolóink.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

2023-09-11 11:17:49 Citromsárga öves, Tag
Nem volt ez rossz így elsőre.

Pozitívumok: Jovanovic sérülése úgy látszik teljesen a múlté, nagy tűzzel és jó formában érkezett meg erre az előszezonra, Garbin pedig rengeteget fejlődött, egyelőre jól oldotta meg centerfeladatokat is. Kaila védekezése nagyon tetszett és betörései is voltak szépek. Összességében voltak szerintem olyan dolgok amikre lehet építeni, Lelik betörése amit visszadobott Garbinnak kifejezetten szép pillanat volt.

Negatívumok: Grigalauskyte rettenetesen súlytalan volt és Vera is mintha enerváltabb lenne, mint tavaly volt. Az új játékosoknak még erősen össze kell szokni, és sajnos Arella és Réka nélkül hiányzik egy "clutch" player, akinek a kezébe lehet adni a labdát, hogyha minden kötél szakad (Mima lehet ilyen talán ismét, legyen így). A védekezésünk szerintem össze fog állni de még tényleg nagyon akadozó a kommunikáció, voltak azért gyermeteg hibák.

Összességében én bízom benne, hogy meg lehet fogni a Londont, szerintem a képességeink adottak hozzá, de ahhoz ennél jobban kell majd játszanunk, mint a Sassari ellen tettük. (úgy, hogy kifejezetten ez sem volt rossz)
21. Geotic |Válasz erre: 20. Thereal
2023-09-10 22:45:40 Piros öves, Őstag
Ebben bízzunk most is!
20. Thereal |Válasz erre: 19. Geotic
2023-09-10 21:17:50 Narancs öves, Tag
hát, jah, szidtuk mint a bokrot :) de aztán kinőtte magát :)
19. Geotic |Válasz erre: 13. Thereal
2023-09-10 21:02:30 Piros öves, Őstag
Emlékszel Arellára az első néhány meccsén?
Sőt, az év első felében?
2023-09-10 20:59:31 Barna öves, Veterán
Jó volt egynek. Szembetűnő volt, hogy amikor sok új játékos volt fenn, nagyon akadoztak a dolgok. Még Réka is keresi a helyét. Darcee viszont nagy meglepetés számomra, teljesen mást játszik támadásban, mint tavaly és nem is rosszul. Az a két hármas Petrától ott volt. Megnyertük, hogy játszhatunk a Schioval.
2023-09-10 20:28:59 Narancs öves, Tag
Piros pont Kailanak a jó védekezésért. Azt hiszem abban lehet, hogy jobb lesz mint Arella.
2023-09-10 20:15:49 Narancs öves, Tag
Toman - Mónika duóval lassúak vagyunk
15. Karpfen |Válasz erre: 13. Thereal
2023-09-10 20:05:15 Barna öves, Veterán
Fog alakulni. Nem Arella, viszont jobban védekezik, és vele sokkal több gyors indítás lesz.
2023-09-10 20:04:22 Barna öves, Veterán
Amikor Vera Nina van fönn, más a sebesség. Zsófi és Kayla esetében látszik az összeszokatlanság. Darcee haja kinőtt, és sokat alakult a centermozgása. A védekezés összeállt a második negyedre, csak bravúrkosarakat kapunk.
2023-09-10 20:03:49 Narancs öves, Tag
Kaila nem Arella már most látszik, szoknia kell az európai stílust, meg a csapatot is...

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...