Banner

Több ezer DVTK drukker gyászolja a csapatot

Szerző: objektív | 2021-05-03 19:20:00

Bekövetkezett az, amitől nagyon sok DVTK-drukker már évek óta rettegett


Bekövetkezett az, amitől nagyon sok DVTK-drukker már évek óta rettegett, és amit az elmúlt szezonokban mindig megúszott a miskolci csapat: a Diósgyőr vasárnap délután kiesett az NB I-ből, s a 2021-22-es szezonban az NB II-ben folytathatja. Sokak szerint - akárcsak egy évvel ezelőtt a DVSC esetében - egyfajta tisztítótüzet jelenthet a miskolci csapatnak az NB II-es szereplés, de arra semmi garancia nincsen, hogy 2022 nyarán ismét az élmezőnyben találjuk a DVTK-t. A szurkolók elkeseredettek, az utolsó fordulóban még egyszer láthatják hazai pályán most kieső csapatukat.

Pontosan a Vasas a legjobb példa arra, mennyire nehéz visszajutni az NB II-ből a legmagasabb osztályba. Az angyalföldi csapat évek óta küzdött ezért, s csak most, ebben az idényben áll a lehetőség és a feljutás küszöbén.

Az egy évvel ezelőtt kiesett Debrecen is olykor nagyon nehéz pillanatokat élt át a 20 csapatos NB II-ben, s még egy héttel ezelőtt sem volt 100 százalékig biztos az, hogy az NB I-ben folytathatja. És még most sem az, mert a második helyen álló Debrecen előnye két fordulóval a vége előtt csak két pont a harmadik Gyirmóttal szemben.


fotó: Polyák Attila

Ezt csak azért írtuk le, hogy érzékeltessük, mennyire nehéz dolga van egy olyan csapatnak, amely hosszú idő után esik ki az NB I-ből, s mennyire nincs semmi garancia a könnyű visszajutásra. A DVTK nagyon hektikus éven van túl. A csapat ugyan a mögöttünk lévő 4 fordulóban a 12 megszerezhető pontból 10 pontot gyűjtött be, de ez sem volt elég.

Azzal, hogy vasárnap este a Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a Budafokot, eldőlt, hogy a Budafok mellett a DVTK esik ki az NB II-ben ebben a szezonban.

Távol álljon tőlem a poénkodás, de szerencsétlen Pacsi Bálint a most kieső csapatoknál dolgozott. Mindkettőnél. Előbb a DVTK másodedzője volt Feczkó Tamás mellett, majd Csizmadia Csaba budafoki kirúgása után ő kapta meg a kieső budai csapat kispadját. Egy szezonban ezt sem sokan mondhatják el magukról. Ha ehhez még hozzáteszem, hogy Pacsi az idény közben Kazincbarcikán is megfordult, s a Barcika épp most esik ki az NB II-ből, akkor az ő "teljesítménye" unikum.

A kés már nagyon régóta ott volt a Diósgyőr torkán, s a nagy hajrá voltaképpen csak arra volt elég, hogy a 32. fordulóig kelljen várni a kiesés tényének kimondására. A miskolciak ebben a szezonban nagyon kevés bravúrt értek el, a legnagyobb kétségtelenül az volt, hogy az Üllői úton 1-0-ra le tudták győzni a Fradit, megszakítva ezzel a budapesti zöld-fehérek 61 bajnoki mérkőzéses hazai veretlenségét. Ám ez a nagy győzelem kevés volt ahhoz, hogy a miskolciak az élvonalban maradjanak.

Továbbmegyek: a Diósgyőr nemcsak a Fradi-pályán, de a MOL Fehérvár stadionjában is nyert 3-1-re, sőt, a jelenleg harmadik helyen álló Puskás Akadémia ellen is két győzelmet aratott. Ilyen mutatóval simán bent kellene maradnia az NB I-ben, de a többi csapat elleni borzalmas teljesítmény miatt erre esélye sem volt.

A kieső Budafok ellen például a 9 megszerezhető pontból 4-et gyűjtött be, az utolsó pillanatban megkapaszkodó Honvéddal szemben összesen 1-et. A szintén nem túl meggyőző ZTE ellen egyet sem.

Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: origo.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

23. pe-pe
2021-05-05 20:40:16 Lila öves, Tag
Gyerekek nem kell félni. Meg kell nézni, hogy a korábban kiesett csapatok ellen mennyire brillíroztunk.
Öööö...., ja, hogy semennyire. Na akkor ez vár ránk a 2. ligában.
22. dvtk-3534* |Válasz erre: 21. mzsmnb
2021-05-04 09:55:19 Fekete öves, Veterán
Igaz. És ehhez kapcsolódik amit tegnap olvastam és idézem lejjebb. És erre pont a Kaposvár vagy Budafok a példa ahol szinte maradt az NB2es kezdőcsapat az nb1ben is.

Azt se felejtsük el, hogy nehéz a 2. osztályból feljuto, mert aki ott a csapat tagja és kerettag, annak a 80 %-át azonnal lecserélik feljutas esetén, ki akarná, hogy siker esetén lapátra tegyék..
21. mzsmnb
2021-05-04 09:39:15 Fehér öves, Lelkes újonc
A probléma az, hogy másodosztályban nincs légiós. Olyan magyar játékosokat találni (és megfizetni, és esetleg kivásárolni a szerződésükből) akik érdemben hozzá tudnak tenni a feljutáshoz, nem egyszerű feladat.
És akkor még ezekből csapatot is kellene valahogy építeni ... ami minimum időigényes. Szóval a jövő év, az azonnali visszajutás, nem néz ki valami jól.
2021-05-03 22:12:06 Barna öves, Tag
most hallottam TV4 en
" A beteg az beteg, az meggyogyithato " " A halott, az halott "

Mindenki gondolja hozzá a DVTK felnott laabdarugas korul babaskodok melyik kategoria...
2021-05-03 21:51:04 Zöld öves, Tag
örülhettek, hogy nem 16 vagy 18 csapat votl az elmult 6 évben az nb1-ben...

Akkor kb 20-25 csapatnak jobb lenne azeredmenye, mint DVTK-nak

Nb1. 4. !! legnagyobb, - utolsó adatok szerint 2.9 milliardos klubtol, - az elmult 6 ev TELJES SZÉGYEN !
Kérdőjel, vita nélkül

Wágner Gábor szavaival élve:
"
A profizmus megteremtéséhez totálisan más attitűdre és légkörre van szükség ahhoz Diósgyőrben, hogy végre egy folyamatosan fejlődő, folyamatosan megfelelő szinten teljesíteni képes/tudó játékosok (utánpótlástól felnőttekig) alkossák a szakosztály csapatait... Egy DVTK kaliberű klubnak minimum (!) az UEFA Európa-ligában kéne vitézkednie évről-évre, és nem pedig helyette pl. a Felcsútnak...

Ne vicceljünk már!

+
" Röviden és tömören a véleményem: elmondható tehát, hogy most már évek óta Benczés Miklós sportigazgató felel azért, ami a DVTK labdarúgó szakosztályánál sportszakmailag történik (irányért, tradíció őrzéséért/továbbviteléért..., kialakítandó stílusért, vezetőedző személyére való javaslattételért ehhez illeszkedően, játékosok adás-vételéért/átigazolásáért /játékospolitikáért/ stb.)...
Szóval, azt gondolom – éppen ezért –, neki kell levonni a megfelelő következtetéseket
"
Amennyiben neki nem megy a megfelelő következtetések levonása, akkor pedig következik a többségi tulajdonos, illetve tulajdonosi kör (akik – ugyebár – hozzá nem értők, de dönteniük kell)...

https://www.amigeleken.hu/hirek/a-dvtk-nem-profi-klub-csupan-profi-szeretne-lenni-2020-10-17
2021-05-03 21:45:39 Zöld öves, Tag
Gyászhuszarok!

Legyünk pragmatikusak.
Szabo T 2014ben vette at a DVTK iranyitasat, s abban az evebn futtatta ki Szivics, Kovacs Z, klubhazat...
Szoval ha a 2015-16 -tól nézzük az utolso 6 ev teljesitmenyet, az minositi SZABO T- SANTHA - BENCZES mukodeset
9.hely
10.hely
10.hely
10.hely
9.hely (ua pont mint a 10.nek )
11.hely

Nincsen kedvem vegignezni magyar vagy az egyetemleges labdarugas tortenetet.
De 3x egymasutan a legutolsó bentmarado hely , s 4. alkalommal is ugyanannyi pont mint a legutolsó bentmarado = MAJDNEM GUINESS - REKORD SZINTU VERGODES !!!

Nezzuk elmult 6 evben melyik csapat/klubvezetőség okozott nagyobb örömet a szurkoloinak,
mint a SANTHA-SZABO T- BENCZES trio:
1. Ferencvaros 4 X 1.hely + 1 ezusterem + 1 bronzerem
2. Videoton 1X1.hely + ezüstérmek
3. Bp. Honved 1X1.hely + bronzerem + kupagyozelem
4. Ujpest 3.hely + több kupagyozelem
5. Debrecen 2 X 3. hely
6. MTK 4.hely
7. Szombathely 5.hely, 6.hely
8. Paks 4.hely, 5.hely
9. Mezokovesd 4.hely + kupadonto
10. Puskas Akademia 3.hely + ? most 2. vagy 3.hely
11. ZTE 6.hely
12. Kisvarda mostani bajnoksag 5. vagy 6.helye + 8.hely
13. Vasas 4.hely + kupadöntő

Szóval BASSZATOK meg dr.Vilagi, Santha, Benczes, Szabo T + a csicskasaitok a kommunikaciót, meg a megvezetesi kiserleteket...

12 csapatos bajnoksagban atlagban, 13 !!! csapat ért el jobb eredmenyeket az elmult 6 evben !!!

Miért nezitkek hulyenek a miskolci, borsodi embereket ?! (MINDIG )
17. toki*
2021-05-03 21:28:36 Fekete öves, Veterán
Ez engem is felbaszott agyilag. A szégyen, hogy kiestünk, nem az, hogy meddig voltunk nb1-esek. Mert a DIÓSGYŐRNEK az nb1-ben a helye. Ezt még azok is tudják akik nem kedvelnek minket.
2021-05-03 21:11:34 Zöld öves, Tag
basszatok meg
Kövesd 4. helyevel mi van tavaly ?
Paks mostani 4. helye ?

Stb stb

"EZEK MEGÖRÜLTEK "
2021-05-03 21:10:42 Zöld öves, Tag
www.dvtk.eu- t nezegettem ma
Mikor jelenik meg, hogy kiestunk
24 óra mulva
Szerintem 5 ember dolgozott ezen 3X8 órát + még ejszakai potlekot is fizettek = cikk megirasara is elment vagy brutto 320e FT közpénz-nek indult money...

S mit irtak ?
Rájöttem - EZEK BETEGEK es NEM SZERETIK A DVTK-t+
EZEK csak "professzionalisan probalnak" kommunikalni, olyanok mint egy bovli oszeres ... aki a xart is eladna dobstortakent

A jobbacsak hireket kivaloan, a közepes es rossz vagy katasztrofalis hireket is "elfogadhatoan"
Olyan, mint az egesz meendzsment : lagymatag xar

" Ötször egymas utan visszajutott a DVTK " -jobboldalt
" tiz ev olyamatosa nb1-es szereplés " - kibaxottul buszke lehet Szabo Tamas+ Santha Gergely, hogy 2014ősz vegetol ( RIP Griffiths akkor fejelte Ujpest elleni szoglet utani golt még a régi stadionban ) CSAK VERGODES VOLT utolsó 6.5 ev
Hibas az MLSZ mert keves csapatot szerepeltet itt...
Hibas a COVID .. sokszorosan mert nem voltak itt a nezok..

S a "hab" a tortán, végén előveszik - az ujabb csoadafegyvert - , hogy 10 evet nb1ben toltott a DVTK

Sorozatban tíz idény a élvonalban
A DVTK 2011 és 2021 között sorozatban tízszer rajtolt az NB I.-ben. Korábban erre egyszer, 1974 és 1984 között akadt példa
de ne feledjük, 1966-ig 14, 2015-ig jellemzően 16, időnként 18 csapat szerepelt az élvonalban, míg az utóbbi hat kiírásban csak 12.

na ..voltam olyan naiv, hogy tegnap 19:0h utan mar nem tudnak egyideig felbaxni
DE EZEK SOHA NEM FOGNAK MEGVALTOZNI!!!!

Benczes leadja a beszamolojat a "csodalatos" 6.5 évről.
S még dupla premiumot is kap !!!
S lassan a 15-27 millios ceges auto flottara ..mar benyujtjak az igenyeket a Hell mintajara Rolls Royce-okra
14. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 8. gazember
2021-05-03 21:04:03 Fekete öves, Veterán
"Az okokat meg kell vizsgálni, hogy többet ne fordulhasson elő a fájó búcsú, de két tényező különösebb elemzés nélkül látszik: már ősszel végzetesen lemaradt a DVTK, illetve rendkívüli módon hiányoztak a szurkolók."

http://dvtk.eu/22166-Tiz_ev_utan_bucsuzunk-cikk-labdarugas

OKOKAT?!
BAZMEG! OKOKAT? Az összes sz@@házin kívül mindenki tudja az okokat, kik juttatták ekkora szégyenbe és mélybe a Diósgyőrt. Mindannyian a Fehérvár meccset követően húzzanak innen. Van még egy pár napjuk a böröndöket, (és sajnos a pénztárcákat is ""búcsúajándékként"") megpakolni.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...