Banner

Sztárok a pályán: Nemes ügyért csapnak össze Debrecenben Kowalskyékkal a Loki legendái

Szerző: dfcwolf | 2024-01-18 09:37:00

A Debrecen ultrái a diósgyőriekkel játszanak majd

A következő felhívás jelent meg az Ultras Diósgyőr oldalán:

Szokás szerint, nem csak az évvégén szeretnénk a rászorulókon segíteni, igyekszünk lehetőleg minél gyakrabban jó ügyek mellé állni. Ennek tükrében a debreceni és diósgyőri szurkolói csoportok örömmel csatlakoznak Kowalsky által idén már harmadjára életre hívott jótékonysági gálához.

Január 28-án 16 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban kezdődő gálán a Kowalsky meg a Vega együttes csapata méri össze tudását a DVSC legendáival, valamint a debreceni és a diósgyőri szurkolókkal.

Az esemény célja, hogy a Szivárvány az Esőben Alapítványt támogassuk legalább 1 millió forinttal.

Minden szurkolótársunkat arra biztatunk, hogy jöjjön el és egy kellemes családi délután keretében támogassa a közös célt. Részleteket az esemény oldalán találhattok, a bejegyzés alatti hozzászólásoknál pedig egy linket, amin keresztül megvásárolhatjátok a támogatói belépőtöket. Erre természetesen a helyszínen is lesz lehetőségetek. Minden megváltott jegy teljes ára jótékony célra lesz fordítva, ezen felül a helyszínen egyénileg is tudjátok támogatni a rászorulókat.


A DVSC legendái és a Kowalsky meg a Vega bevallottan futball ellen beoltott zenészei is összecsapnak a jótékonysági focigálán január 28-án a Hódos Imre Sportcsarnokban. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be január 17-én a debreceni Roncsbárban.

A jótékonysági focigálát 2019-ben szervezte meg első alkalommal a két együttes. – Közel telt házas, igazi aréna hangulatú mérkőzés volt. Nagyon jól sikerült, eldöntöttük, hogy legyen többször. 2020-ban ismét megrendeztük, de a pandémia miatt volt pár év kihagyás. Most újra adott minden lehetőség, nem is volt kérdés, hogy megcsináljuk – fogalmazta meg Bernáth Csaba. A főszervező elmondta, hogy az első évben egy leukémiás kisfiúnak gyűjtöttek, aki mára a Vármegye I.-ben csapattársa, a második alkalommal pedig a Karitatív Testületnek adományoztak.

2023-ban a rendezvény teljes bevételét a Szivárvány az Esőben Alapítvány javára ajánlják fel. Pákh Éva, az alapítvány képviselője elmondta, hogy a szervezet debreceni és Debrecen környéki családokat segít védőnői ajánlások alapján. Mint megtudtuk, a segítségnyújtás után követik, hogy mi lett a családdal, hosszú távú céljuk azonban az egyszeri adományokon felül az, hogy a családok megtanuljanak magukról gondoskodni. Pákh Éva kifejtette, hogy mintát adnak, hogyan lehet kitörni, életvezetési tanácsokat kapnak a családok, ami sokaknak segített már talpra állni, de látják, hogy átmenetileg is lehet nehéz helyzetbe kerülni.

A január minden szempontból egy nehéz hónap, magas a rezsiköltség, sokba került a karácsony, elfogynak ilyenkorra a tartalékok. Életmentő tud lenni egy élelmiszercsomag vagy a segítség a számlák befizetéséhez

Lásd, hogy játszanak a legendák

A Kowalsky meg a Vega tagjain semmi nem fog múlni, elkötelezettek a jó ügy iránt. – Az ember általában nem megy a pofonért, de mi szívesen megtesszük – mondta Balázs Gyula „Kowalsky”, akinek bár van futballista múltja, bevallása szerint többször felmerült benne a kérdés, hogy vajon mennyi a sportértéke annak, amit a zenekar csinál a pályán. –Kowán kívül senki nem tud focizni. Be vagyunk oltva futball ellen – tette hozzá Szórád Csaba „Jimmy”.

A zenekar tagjai a DVSC korábbi labdarúgóival, Sándor Tamással, Dombi Tiborral, Kerekes Zsomborral, Bernáth Csabával, Madar Csabával, Szathmári Csabával, Habi Ronalddal, Igor Bogdanoviccsal és Fekete Róberttel mérkőznek meg.

További mérkőzések sztárparádéval

A közel négyórás rendezvényen a szurkolók is összecsapnak, az elmúlt években egyre több jótékonysági akciót is kezdeményező Debrecen ultrái a diósgyőriekkel játszanak majd. – Mi azért többet focizunk, mint Kowáék, sokan játszanak közülünk a vármegyei bajnokságban – mondta Dobrán Csaba, az Ultras Debrecen küldöttjeként. A debreceniek közismerten jó viszony ápolnak a diósgyőriekkel, de az ultra úgy véli, a pályán nincs barátság, függetlenül attól, hogy szinte minden hétvégén találkoznak.

A mérkőzések között a DVSC és a Diósgyőr U7-es csapatai játszanak egymás ellen, valamint fellép a Sándor Tamással és Dombi Tiborral felálló Wyrfarkas is egy mini koncert erejéig.

TOVÁBB A HAON CIKKÉRE>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-01-18 10:21:28 Citromsárga öves, Tag
Kár, hogy nem a meccs előtti napon rendezik meg, így akár egy teljes hétvégét is eltölthetnének a diósgyőriek debrecenben, tele programmal.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...