Banner

Lelik Réka: A közönségből merítettünk erőt

Szerző: amigeleken.hu | 2024-02-23 18:24:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A DVTK HUN-Therm 78-66-ra legyőzte a Villeneuve d’Ascq gárdáját az Euroliga negyeddöntő első mérkőzésén. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban így lépéselőnyben vannak a diósgyőriek, akik 17 pontos hátrányból álltak fel szerdán este. Az összecsapás 13. percében ugyanis 31-14-re vezetett a francia rivális.


A közönségből merítettünk erőt.


mondta a wbasket.hu-nak a találkozóra visszatekintve Lelik Réka.



„Hihetetlen, amit szezon eleje óta kapunk a diósgyőri szurkolóktól. Pontosan tudtuk, hogy milyen energiákat tudnak nekünk adni és emiatt sem pánikoltunk, amikor az ellenfél nagyobb előnyt épített fel. A felzárkózásunktól kezdve higgadtan kontrolláltuk a mérkőzést támadásban és védekezésben. A végére pedig sebességben egyértelműen a Villeneuve d’Ascq fölé nőttünk.”


A DVTK a harmadik negyedben 46-43-nál vette át a vezetést. Ebben a szakaszban a mieink nem csak fordítottak, de egy olyan 7-10 pontos előnyt építettek fel, amit aztán végig tartottak. A harmadik negyed Lelik Rékának is kiválóan sikerült, aki úgy szerzett 12 pontot ekkor, hogy nem hibázott dobást mezőnyből.


„Nem tudom felidézni pontosan, hogy mi és hogyan történt. Az viszont feltűnő volt a mérkőzésen, hogy amikor ellenfelünk úgy érezhette, közelebb kerülhet, akkor valaki mindig előrébb lépett ezekben a kulcspillanatokban. Ez a „valaki” mindig más a csapatunkban és az igazi erősségünk ebben rejlik. Kiszámíthatatlanná teszi ellenfeleinknek a felkészülést, hogy adott napon, adott pillanatban kire kell egy kicsit jobban segíteni. Olyan csapatjáték jellemez minket, hogy a feltérképezésünknél nem lehet egy emberre alapozni és ebben a csapatteljesítményben látom a mostani mérkőzés kulcsát is.”



Nincs megállás a DVTK HUN-Therm számára, hiszen az Euroliga negyeddöntő párharc franciaországi folytatása előtt a bajnokságban a TFSE-MTK együttesét fogadják Diósgyőrben. Emlékezhetünk rá, hogy a két gárda őszi mérkőzése végletekig kiélezett csatát hozott.


„Fontos bajnokit vívunk, fókuszálni kell, nem ereszthetünk le.” – hangsúlyozta Lelik Réka. „Egy kicsit pedig már előre gondolva: ha jövő héten Franciaországban hasonló játékkal tudunk előrukkolni, akkor reális esélyünk lehet idegenben is a győzelemre.”


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: Rébay Viktor / FIBA Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. korxi |Válasz erre: 2. krajci77
2024-02-23 21:51:24 Piros öves, Veterán
Ugyanakkor, a csoportkör első fordulójában a Győrt csak hosszabbítás után, egy ponttal verték meg. Mi meg 25 ponttal. Úgyhogy vegyük úgy hogy mi 24 ponttal nyerünk.

Lelik Réka tényleg a legjobb, már csak miatta sem igaz hogy nálunk nincsenek szupersztárok.
3. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 2. krajci77
2024-02-23 21:50:39 Fekete öves, Veterán
Annyiban pontosítanék, hogy a csoportmeccseken egyszer kikaptak otthon a Mersintől. Viszont a nyertes hat hazai meccsüket magabiztosan hoztàk.
2024-02-23 21:32:27 Kék öves, Tag
Jo lenne nyerni Lille be ami piszok nehéz lesz mert hazai pályán minden meccsét nyerte ez a csapat.
2024-02-23 21:17:24 Lila öves, Fanatikus tag
A jelenlegi legjobb magyar játékos. Örülünk, hogy itt vagy, maradj még továbbra is Miskolcon!!!!!!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...