Banner

Kooperációs szerződést kötött a DVTK és a Kazincbarcika

Szerző: amigeleken.hu | 2023-06-24 23:42:00

A két klub szerződése alapján az U21-es korosztályhoz tartozó fiatalok a DVTK-ban és a KBSC-ben is szerepelhetnek.


A Merkantil Bank Liga előző évi kiírásában a DVTK aranyérmet nyert, míg az újonc Kazincbarcika az osztályozót is elkerülve biztosította a bennmaradást. Ez megteremtette annak a lehetőségét, hogy a két klub kooperációs szerződést kössön, aminek alapján az U21-es korosztályhoz tartozó fiatalok a DVTK-ban és a KBSC-ben is szerepelhetnek.


Érkezésemkor az egyik legfontosabb feladatként határoztam meg azt, hogy a DVTK Labdarúgó Sportakadémián nevelkedő fiatalokat a lehető legmagasabb szinten segítsük a felnőtt futballba beilleszkedni - fogalmazott Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója. - Ennek érdekében azt szeretnénk, hogy minél hamarabb a felnőttek között játsszon, aki erre megérett. Az NB III.-ban szereplő második csapat által nyújtott lehetőség a következő idénytől a kooperációs szerződés keretében kiegészül az NB II.-es Kazincbarcikával, ahol nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is megtapasztalhatják a magasabb színvonalat. Aki pedig már túl van a diósgyőri debütáláson, de valamilyen ok miatt kevesebb játékperchez jut, annak is kiváló lehetőség az NB II. Örülök, hogy „szomszédainkkal” sikerült megállapodni, hiszen a földrajzi közelség mellett fontos az ott folyó szakmai munka is. A klubvezetés és a vezetőedző személye pedig a biztosíték arra, hogy a srácaink a lehető legjobb helyen fejlődjenek náluk.
Minden fiatal labdarúgó érési folyamata más, van, aki 20 éves korára nevezhető kész játékosnak, mást pedig már 16 évesen be lehet vetni az élvonalban. Ezért fontos, hogy mindenkinek a számára megfelelő szinten tudjunk a minél több játékpercet a második csapatban vagy a másodosztályú Kazincbarcikában, míg meg nem érnek az élvonalra. És ne feledkezzünk meg a regionális partnerklubjainkról sem!Voltak már korábban is kooperációs szerződéseink, amelyekből sokat tanultunk és most ezek tanúságait levonva kötöttünk együttműködési megállapodást a Diósgyőrrel - vette át a szót Koszta Péter, a Kazincbarcika SC sportigazgatója. - Pontosan letisztáztuk a feltételrendszert, azt, hogy hogyan tudjuk a fiatalokat beépíteni a mi csapatunkba, ugyanakkor ebből hogyan lehet kölcsönösen előnyt kovácsolni. Hiszen a DVTK-nak is érdeke, hogy a tehetséges, élvonalba törekvő játékosok megfelelő játékpercet és rutint szerezzenek, vagyis úgymond felépítsünk egy embert. Ugyanakkor nekünk is hatalmas segítség, hiszen mi olyan játékost kapunk, aki alkalmas arra, hogy NB II.-ben pályára lépjen, majd pedig élvonalbeli játékos legyen. Tehát nagyon fontos klubunknak ez a szakmai kapcsolat, hiszen a tavalyi évben is volt több olyan, a fiatalszabálynak megfelelő játékosunk, aki kitűnt tehetségével, s most anyaklubjával készül az új idényre. Például a fehérvári Kovács Bence, vagy éppen a diósgyőri Csatári Gergő. Ez azt is mutatja, hogy jó munkát végeztünk, két fiatallal játszottunk tavaly nagytöbbségében, és idén is szeretnénk ezt folytatni - mondta a kazincbarcikai sportigazgató.


A DVTK tartalék vezetőedzője, Vincze Richárd csatlakozik a KBSC stábjához, és Csábi József segítőjeként folytatja. (Utódját hamarosan megnevezi a DVTK). Vincze Richárd fiatal kora ellenére tapasztalt szakember, aki korábban irányította a kazincbarcikai csapatot, dolgozott Diósgyőrben Bódog Tamás és Fernando Fernandez, Felcsúton pedig Benczés Miklós stábjában, valamint éveken keresztül irányította edzőként a diósgyőri utánpótlás különböző korosztályos csapatait.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...