Banner

Kiss Angelika: Úgy érzem, hogy képes voltam fejlődni lelkileg és fizikálisan is

Szerző: amigeleken.hu | 2022-06-22 13:07:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A felnőtt és az Universiade válogatottban is számítottak Kiss Angelika szolgálataira a szakemberek a nyári összetartások alkalmával. A wbasket.hu a DVTK játékosával készített interjút. Ebből idézünk.


Kezdjük a felnőtt válogatottal. Milyen várakozásaid voltak az összetartás előtt?

Nagyon vártam a felnőtt válogatott összetartását. Mindig óriási megtiszteltetés, amikor számítanak rám és meghívót küldenek. Próbáltam bizonyítani és megcsinálni mindent, amit kérnek tőlem az edzéseken és a mérkőzéseken is. A hangulat szerintem nagyon jó volt. A lányokkal megtaláltuk a közös hangot, élveztük a közös munkát.

Készülünk a novemberi Eb-selejtezőre, így az edzések kemények voltak, de szerintem jól sikerültek. Székely Norbert is elégedetten értékelt a végén. Természetesen hullámvölgyek mindig vannak, a végére kicsit mi is fáradtunk, de mindenki beletett 100%-ot. Szeretek a felnőtt a válogatottba járni, mert azt tapasztalom, hogy mindig mindenki a maximumra törekszik.



Látod a helyed a csapatban? Most nem feltétlenül a novemberi keretbe kerülés szempontjából, hanem a játékrendszerben, szerkezetben?

Látni látom, ahogy nyilván minden játékosnak van elképzelése erről. Székely Norbert döntése, hogy kinek hány percet ad és hogyan képzeli el a taktikát. Örülök, hogy az egyik mérkőzésen majdnem 20 percet játszottam. Ezek mind olyan lehetőségek, ahol megmutathatom, hogy támadásban és védekezésben mire vagyok képes. Nagyon boldog voltam, hogy bízott bennem a szövetségi kapitány és elégedett vagyok az összetartással ilyen szempontból is.


Térjünk át a DVTK-ra, hiszen elképesztően sikeres szezon áll mögöttetek. Hogy élted meg ezt a tavaszt?

Ennél sikeresebb nehezen lehetett volna. Nagyon szép szezont zártunk, történelmi rekordokat döntöttünk. Egységes és nagyon jó csapat állt össze. A jövőre nézve szerencsés, hogy a magot sikerült együtt tartani. Építkezünk ezekből az eredményekből. Ez a következő szezonra is erőt fog adni.

Nagyon sokszor hallja az ember, hogy mennyire „egységes, jó csapatunk van”, de a látottakból nekem úgy tűnik, hogy ez nem csak egy kötelező udvariassági nyilatkozat tőled.

Biztos másik csapatnál is megvan, de az, hogy ilyen mértékben van meg az egység, én még egyetlen korosztályban, egyetlen válogatottban sem tapasztaltam. Olyanokat ismertem meg ebben a közösségben, ahol teljes összhangban van mindenki mindenkivel. Szerintem nagyon kevés ilyen időszak van egy klub életében. Ez megmutatkozik abban, amilyen szép eredményeket elértünk. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően elvárás azért már van velünk szemben. Mindenki jobban odafigyel ránk, mindenki meg akar minket verni, de ez nem szabad, hogy túlzott teherként nehezedjen ránk.



Neked az utolsó U20-as éved volt. Milyen érzések vannak benned? Tudtál előrébb lépni az elmúlt évadban?

Kicsit szomorú vagyok, hogy lezárult ez a korszak. Én nagyon maximalista vagyok, nehéz így erre a kérdésre válaszolni. Úgy érzem, hogy képes voltam fejlődni lelkileg és fizikálisan is. Képes vagyok megtartani nagyobb, erősebb centert. Jobban elhiszem fejben is, hogy meg tudom csinálni.

Profi sportolóknak, rutinos kosárlabdázóknak ezek a képességek már mind megvannak. Nekem még helyre kell tenni magamban és most már azt érzem, hogy képes vagyok erre. A másik ilyen terület, hogy el merem dobni távolabbról is. Gyakoroltam rengeteget, még most is gyakorlom, de már voltak olyan meccsek, hogy ment a kinti dobás. Magam szempontjából így pozitív az elmúlt szezon.

Talán mondhatom azt, hogy külsőre is látszódik: egyre jobban fel tudod venni a versenyt fizikálisan.

Igen, erősödöm. Kezdek felnőni és úgy kinézni, mint egy kosárlabdázó. Ez sok kondivál jár, de dolgozom, hogy még erősebb legyek. Muszáj centerposzton erre hangsúlyt fektetni, mert egyre erősebb lányokkal találkozik az ember.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotók: Girgász Péter


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. vebgy*
2022-06-24 09:16:18 Fekete öves, Veterán
"Elképesztően" sikeres akkor lett volna a szezon, ha bajnokok vagyunk a végén..de tényleg, az előjelek alapján igencsak bravúros menet volt ! Három leginkább húzóember esett ki egymás után, és így jött össze a kupagyőzelem és a bronzérem. ÉS Európa trónjára feljutott csapatot sikerült kétszer is megverni ezalatt...Angelika ! Jó úton jársz, fejben pörögj fel jobban időnként !
2. piros79
2022-06-22 18:09:52 Lila öves, Fanatikus tag
Szerintem sok embernek nyitva maradt a szája, amikor két triplát benyomott egymás után. Ez nagy fegyver lesz nála. A palánknak háttal kell még több eszköz és jobb lábmunka védekezésben. Nyilván ez is csak idő kérdése. Az utánpótlás legtehetségesebb játékosa!
1. burritos
2022-06-22 13:58:43 Zöld öves, Fanatikus tag
Le a kalappal előtte, amilyen elhivatott és szorgalmas!
Csak így tovább Angi, a kemény munka kifizetődik!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...