Banner

Elton Acolatse: Jót tett az önbizalmunknak a mérkőzés

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-19 22:04:00

A III. Kerület elleni Magyar Kupa találkozóról Elton Acolatse a dvtk-eu-n beszélt.


A DVTK 6-2-re nyert a III. Kerület ellen, és jutott a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába. A találkozóról Elton Acolatse a dvtk-eu-n beszélt.


Elsősorban az önbizalmunknak tett jót ez a mérkőzés, mert a hétvégén egy nagyon fontos rangadó vár ránk a Debrecen ellen - kezdte Elton Acolatse. - A fociban nincs könnyű meccs, ez sem volt az. Azonban jól kezdtünk, korán megszereztük a vezetést, és nem sokkal később megnyugtató előnybe kerültünk. Minden kupamérkőzésnek ez a kulcsa, mert ha nincs meg az előny a szünet előtt, akkor az ellenfél vérszemet kap, és a folytatásban bármi megtörténhet. Ugyanakkor az is igaz, hogy jobb koncentrációval több gólt is szerezhettünk volna, és ez igaz rám is. Ezen még dolgozni kell, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen ezen a téren is jobbak leszünk.



Elton Acolatse duplázta meg diósgyőri előnyt a 17. percben.

Boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólom a DVTK mezében, és alig várom, hogy újabbak kövessék - mosolygott. - Franchu (Francisco Feuillassier - a szerk.) lőtte kapura a labdát, ami lejött a védőkről, és pont elém került. Lekezeltem, és a hosszú oldali kapufa mellett lőttem a kapuba. Az ilyen helyzetekben nyugodtnak kell maradni, mert úgy könnyebb megtalálni a legjobb megoldást a gólszerzésre.


Szemmel látható volt a diósgyőri szélső és az óbudai védők közötti sebességbeli különbség, álló helyzetből számtalanszor verte meg ellenfelét, és mögé kerülve bátran centerezhetett.

Vasárnap léptem először kezdőként pályára, mióta Diósgyőrben szereplek - hívta fel rá a figyelmet. - Az ilyen találkozók arra is alkalmasak, hogy gyakoroljam azokat a megoldásokat, amit elvár tőlem az edzői stáb. Ez alatt az egy az egy, kettő az egy elleni játékot, a beadásokat, a gólpasszokat, és akár a gólszerzést értem, szóval ebből a szempontból is nagyon fontosak ezek a mérkőzések.


A holland-ghánai szélső már nyert kupát a Hapoel Beer Sheva színeiben a 2019/2020-as idényben.

Csodálatos élmény a kupagyőzelem, hiszen mindenki azért játszik, hogy nyerjen valamit. De egy ilyen siker nem csak a játékosoknak, hanem az egész klubnak fontos, hiszen a győztes kiléphet a nemzetközi kupaporondra. És egyúttal ez a legnagyobb különbség a bajnokság és a kupa között, a kupában vezet a legrövidebb út Európába.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...