Banner

Eger polgármestere Sántha Gergelynek: "Szégyelljétek magatokat!"

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-29 17:12:00

Tegnap az "Egerben (is) betelt a pohár" című írásban tettük közzé azt szurkolói levelet, amelyet egy egri szurkolótól kaptunk. Ebben azt kérte tőlünk, hogy tárjuk a széles nyilvánosság elé, ami jelenleg Egerben zajlik Mirkóczki Ádám polgármester és a DVTK vezetése között. A levélíró szerint a polgármester megelégelte a folyamatos és be nem váltott igérgetéseket és elzárkózott attól a megbeszéléstől, amelyet a DVTK új vezetésének a képviselője szeretett volna folytatni vele.

A tegnapi cikk végén olvasható volt Mirkóczki Ádám polgármester üzenete, amelyet Sántha Gergelynek küldött. Ebben feltételekhez kötötte a találkozó létrejöttét és megjegyezte, hogy "Elegem van már abból, hogy egy éve hallgatom a DVTK ígéreteit, amiből soha semmi sem teljesült és a folyamatos hazugságaitokat."


Nem késett sokat Sántha Gergely válasza sem:

Úgy gondolom, hogy egy Eger méretű városban a sport több szempontból nagyon fontos terület és őrülök, hogy a jelek szerint Te is így gondolod. Attól függetlenül, hogy az álltalad említett igéret kevéssé köthető hozzám, a DVTK 2020 decemberében több mint 80 millió forintot utalt az egri labdarúgó kft müködésének segítésére, amiről valószínüleg nem lettél tájékoztatva! Ezen kivül a DVTK szerepvállalása előtti és az ezt követő fejlődés az egri labdarúgásban számomra egyértelmüen látható és remélem ez a fejlődés folytatódni is fog, annak ellenére, hogy Harmati Úr tájékoztatása alapján a 2021-es évben az egri önkormányzatnak nincs módja anyagilag támogatni a klubot.

Egyebekben az üzeneted tartalmával több helyen a stilusával egészében nem tudok azonosulni.

További tisztelettel Sántha Gergely!


Az adok-kapoknak ezzel nem volt vége, Mirkóczki Ádám polgármester válasza a következő volt:

Kedves Gergely!

Ha igazat írsz, kérlek küld el a bankszámla kivonatot. Ha nem, akkor vagy Te nem mondasz igazat, vagy neked hazudtak. Az én szempontomból mindegy, mert tisztában vagyok a tényekkel.

A kettőnk közötti megállapodásunk értelmében (2020 év eleje) a DVTK ugyanannyi pézt fog tenni az Eger SE költségvetésébe, mint az egri önkormányzat. Ezt követően, amikor én 67 millió forintos támogatásban részesítettem az ESE-t, Leisztinger Úr közölte velem, hogy Te nem az ő nevében beszéltél és Ő csak az 50%-át hajlandó adni annak, amit mi, az egri önkormányzat utalunk.

Ehhez képest Képes Lóri állandó magyarázkodása és igéretei mellett sem kapott az Eger nem hogy 33 milliót, de 33 forintot sem a DVTK-tól! Amiről Te beszélsz, az nem decemberben volt, hanem januárban, amikor a DVTK valóban utalt nyolcvanegynéhány milliót tévesen!!!!!!!! és azonnal felszólítottátok Harmati Pétert, hogy téves és haladéktalanul utalja vissza! Így is tett! Ezzel szemben folyamatosan "lopjátok" igéretetek és kérésem ellenére az egri gyerekeket és edzőket a nekünk járó MLSZ támogatás elszipkázásáért!

Nem tetszik a stilusom? Nekem sem a ténykedésetek és az pláne nem, hogy még most is hülyének néztek Benczéssel együtt engem is és még 53 ezer egrit! Szégyeljétek magatokat.

Sajnálom a diósgyőri és egri drukkereket az ilyen vezetőik miatt, de egyet igérhetek: amig én vagyok Eger polgármestere, ti többé nem híztok az egri focin és azt hiszem, a tegnapi üzenetem tekintsd tárgytalannak: NINCS KÉT HÉT! Hamarosan megkapjátok tőlem a döntésemről szóló tájékoztatást. És ne aggódj, én az egrieknek és az egri focistáknak, szurkolóknak tartozom felelőséggel és alázattal, nem nektek!

Mirkóczki Ádám


Ezt követően a hónapok óta teljes megtisztulást követelő Szervezett Szurkolói Csoportok is elmondták véleményüket a kialakult helyzettel kapcsolatban. Facebook oldalukon a következő posztot tették közzé:

Ismét bemocskolták a DVTK nevét!!! Meddig még???

„..folyamatosan "lopjátok" igéretetek és kérésem ellenére az egri gyerekeket és edzőket a nekünk járó MLSZ támogatás elszipkázásáért! Nem tetszik a stilusom? Nekem sem a ténykedésetek és az pláne nem, hogy még most is hülyének néztek Benczéssel együtt engem is és még 53 ezer egrit! Szégyeljétek magatokat. Sajnálom a diósgyőri és egri drukkereket az ilyen vezetőik miatt, de egyet igérhetek: amig én vagyok Eger polgármestere ti többé nem híztok az egri focin..”

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

A fenti idézet, egy a DVTK most már magát elnöknek nevező, Sántha Gergelynek címzett levélből származik, amely az Egri FC szurkolói oldalán jelent meg és Mirkóczki Ádám polgármester tollából született meg.

Az ügy hátterét egyébként az amigeleken.hu internetes portálon olvashatjátok, ami egy szép kis történet a DVTK vezetőinek újabb botrányáról.

Úgy érezzük, hogy az idézett szövegrészhez nem is nagyon kellene mit hozzáfűzni. Benne van minden. De azért mégis!

Már egy városvezető nyilvánosan nevezi HAZUGNAK, TOVAJNAK Sántha Gergelyt, Szabó Tamást és Benczés Miklóst! A DVTK vezetőinek ígéretét bíró egri szurkolók, akik abban a reményben hittek nekik, hogy labdarúgásuk felemelkedik, most oldalukon Sántha Gergelyt Pinokkió-ként festik le és ábrázolják.

De ez csak egy a sok történet közül!

Ahová nyúlunk utánuk, csak a szar ömlik ránk, legyen az Rimaszombat, Salgótarján, Eger, vagy Diósgyőr. Legyen az szponzorszerzés, akadémia, sportcsarnok építése, vagy azok a „sikerek”, amelyektől hangzatos a DVTK kommunikáció.

Hát ennyit ér ma egy diósgyőri vezető szava bárhol az országban!? Semmit!?

Mi ezt már többször is megtapasztalhattuk Diósgyőr Szurkolóként és a végsőkig harcolunk azért, hogy a DVTK korábbi és sajnos még jelenlegi menedzsmentje TAKARODJON EL Diósgyőrből és ne hozzanak további szégyent a piros-fehér címerünkre!!!

Tisztelt Tulajdonos Úr, Urak!

Szerezzék vissza a DVTK becsületét!

Öntsenek végre tiszta vizet a pohárba és, ha igazi változást akarnak Diósgyőrben, akkor a magukat most DVTK vezetőknek mondó CSALÓKAT TAKARÍTSÁK EL innen, és szakmailag hozzáértő embereket nevezzenek ki a klub élére!

ISMÉT KÖVETELJÜK A TELJES MEGTISZTULÁST!!!

A Diósgyőri Ultrák a csapat élvonalban való bent maradása mellett tette le a hitét, és bízunk abban, hogy ez a nem jelenlegi vezetők által megerősített csapat, képes is lesz kiharcolni azt! Az üres lelátók ellenére is, Mi minden meccsen 12. emberként most is ott vagyunk a stadionokban a címerért, amiért készek vagyunk, ha kell a sírig is küzdeni, de akik gátlástalanul kifosztják szeretett klubunkat, azoknak soha nincs bocsánat, s azok ellen minden eszközzel, folyamatosan fel fogunk lépni!

Mi készen állunk mindenre!!! A döntés az Önöké.

Ultras Diósgyőr


forrás: http://egrifc.atw.hu/, Ultras Diósgyőr facebook oldala




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

27. korxi |Válasz erre: 24. KáGábor
2021-01-31 14:51:04 Piros öves, Veterán
Ez az egész nem ilyen egyszerű, és egy csomó tisztázatlan dolog van az alábbi mondatban:

„A kettőnk közötti megállapodásunk értelmében (2020 év eleje) a DVTK ugyanannyi pénzt fog tenni az Eger SE költségvetésébe, mint az egri önkormányzat. Ezt követően, amikor én 67 millió forintos támogatásban részesítettem az ESE-t, Leisztinger Úr közölte velem, hogy Te nem az ő nevében beszéltél”

Először is, itt biztosan nem szó szerint kettőjük közötti megállapodásról van szó, ahol tehát Sántha Geri, mint ember ígér valamennyi pénzt a haverjának, Mirkóczki Ádámnak. Persze a szöveg is úgy folytatódik, hogy „a DVTK” fog bizonyos pénzt tenni az Eger SE –be, bizonyos feltételek megvalósulása esetén.
És itt két dolgot kellene tisztázni, mindkettő nagyon fontos:
1. A „DVTK” csak egy brand, egy márkanév. Itt vélhetően a valóságban a Diósgyőr FC Kft.-t kell érteni.
2. Ez a kötelezettségvállalás („ígéret”) bizonyítható módon rögzítésre került-e. Merem feltételezni hogy igen, tekintve hogy többtízmilliós összegről van szó. (Ha esetleg nem, akkor meglehet hogy Mirkóczki alappal tartja szarházinak Sánthát, de ő is könnyelmű volt, ha Eger pénzéből 67 millió forintot költött egy bármilyen ember szóbeli ígéretére alapozva).
Ha viszont ez egy írásbafoglalt megállapodás/kötelezettségvállalás volt, amit Sántha aláírt a DFC Kft. nevében, akkor az égvilágon semmi jogi jelentősége nincs annak, hogy „Leisztinger Úr közölte velem, hogy Te nem az ő nevében beszéltél”.
Mivelhogy a Diósgyőr FC Kft. és Leisztinger Tamás két különböző dolog. És a Diósgyőr FC Kft.-nek Sántha Gergely az aláírásra jogosult ügyvezetője, nem pedig Leisztinger Tamás. Amit Sántha a Diósgyőr FC Kft. nevében vállalt, az kötelezi a Diósgyőr FC Kft.-t, és tökmindegy hogy LT személy szerint mit gondol a dologról. Igen, még úgy is, hogy LT tulajdonosa volt a DFC Kft.-nek (egyébként többszörösen közvetett többségi tulajdonosa).

Ha tehát LT azt közli Mirkóczkival hogy Sántha nem az „ő” nevében beszélt, akkor arra az az adekvát válasz, hogy nem hát, mert Sántha a Diósgyőr FC Kft. nevében beszélt.
Hogy Sántha és LT között van-e megállapodás arra hogy Sántha milyen ügyvezetői ténykedést beszél meg LT-vel, és azt betartotta-e, és ha nem, akkor LT seggberúgja-e, vagy hogy rúgja seggbe Sánthát, az Mirkóczkit egyáltalán nem kell hogy érdekelje.
26. chapo
2021-01-31 14:37:58 Fehér öves, Lelkes újonc
Remélhetőleg ,az új tulajdonosok számára is fontos ,hogy ilyen jellegű balhék ne legyenek mint pl az egri polgármesterrel.
Bízom a klubhoz nem való emberek eltávolításában, csak vannak ezekre a posztokra alkalmasabb embereik. Vagy ha nincs akkor tényleg nagyon nagy a baj. Mert előre lépés csak Sántha meg Benczés nélkül lehetséges.
25. Bierkoff
2021-01-31 11:09:16 Fehér öves, Újonc
Velem miért nem történik ilyen soha, hogy valaki „tévesen“ utal nekem 81 millió forintot? :(
24. KáGábor* |Válasz erre: 21. gazember
2021-01-31 10:28:19 Fekete öves, Veterán
Szerintem sokan jártak már úgy, hogy az aktuális Erzsike mondott valamit, aztán mégsem úgy lett. Hisz csak mondta. A szó elszáll, az írás megmarad. Esetünkben is erről lehet szó, Sántha beígért valamit, LT meg beintett. A különbség annyi lehet, hogy Erzsike tapasztalataiból kiindulva nyilatkozott, de tévedett, míg Sánthánál simán feltételezhető a szándékos félrevezetés.
23. repohár |Válasz erre: 21. gazember
2021-01-31 09:54:40 Piros öves, Őstag
Mondom, hogy nem vagyok jogász, de értem a gondolatmeneted. Ha már otthon vagy a paragrafusokban, segíts már légyszíves abban, akkor mi a helyzet, ha elindul a párod cipőt venni, de egy pár lábbeli helyett hazahoz egy 10 éves gyereket, akkor őt te köteles vagy-e a nevedre venni?
22. aciduzzu
2021-01-31 09:02:42 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Xxxxxxxxx

Moderálva: 2021-01-31 10:09:20

21. gazember* |Válasz erre: 14. repohár
2021-01-30 21:49:25 Fekete öves, Veterán
Ha nincs jogszabálysértés, akkor ezek a körülmények mellékesek. Engem sokkal inkább érdekel, hogy Sántha megigér Leisztinger nevében X összeget, aztán Leisztinger egyszerűen azt mondja, hogy Sántha nem az Ő nevében nyilatkozott. Ez már jogellenes, mert Sánthát minden körülmények között Leiszti képciselőjének kellett tekinteni, és ezt Leiszti is pontosn tudja. Tehát Leiszti első ránézésre jogellenesen járt el...Ez olyan, mint ha Erzsike a helyi OTP-ben azt mondja, hogy igen, te átmentél a hitelbírálaton és biztosan megkapod a hitelt és megteheteted a célodhoz szükséges intézkedéseket.......Aztán felhív a főnöke és azt mondja, hogy bocs, de Erzsike nem az OTP nevében nyilatkozott....hát nem a faszt nem....erre kifejezetten van szabály.
20. cortina
2021-01-30 14:18:57 Fehér öves, Újonc
Na végre már, legalább még egy város leirja az igazat erről a xxxxx - Sántha - képes xxxxxxxxx... Minden perc, amíg az új tulaj ezt a 3 rákos daganatot megtűri a dvtk-nal, csak újabb szeg a koporsóba. Azonnal ki kell ezeket rúgni, és feljelenteni őket csalásért, a taos pénzek elsikkasztásáért. xxxxxxxxxxxx

Moderálva: 2021-01-30 15:44:52

19. KáGábor* |Válasz erre: 18. dvtk31
2021-01-30 14:10:22 Fekete öves, Veterán
Köszi a korrigálást! Kiveszem a hozzászólásból, anélkül is kerek.
18. dvtk31 |Válasz erre: 17. KáGábor
2021-01-30 13:34:19 Kék öves, Tag
"Itt azt a kis finom csúsztatást, miszerint adófizetés helyett TAO-zik valaki, érdemes helyre tenni. A TAO nem az adót csökkenti, hanem az adóalapot. "
Mielőtt ilyen hülyeséget leirsz, ajánlanám, hogy előtte olvass utána. A TAO a társasági adót és nem az adóalapot csökkenti és már az adóelőleg terhére is tehető felajánlás. Elvileg a társasági adó 80%-át lehet felajánlani, de mivel adóelőlegre is tehető, igy simán előfordulhat, hogy "magasabb" összeget ajánlanak fel, mint év végén a tényleges fizetendő társasági adó 80 vagy netán 100 %-a.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...