Banner

DVTK – Hun-Therm – VBW CEKK Cegléd 85-59

Szerző: amigeleken.hu | 2022-12-04 11:04:00

Tippmix Női NB I. A-csoport, 10. forduló


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 10. forduló

DVTK HUN-Therm - VBW CEKK Cegléd 85-59 (28-20, 31-6, 17-15, 9-18)

Miskolc, DVTK Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Makrai Márton, Jankovics Viktor.

DVTK: Aho T. 4, Aho N. 2, Guirantes 10, Garbin 15/15, C. Green 15. Csere: Kányási 2, Kiss A. 15/3, Bacsó, Bernáth 10/6, Oláh 7/6, Vég-Dudás 5, Márkusz. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Cegléd: Williams, Rakita, Turudić, Szerelem-Kobolák, Cooper. Csere: Horváth, Laufer, Szabó P., Szirony. Vezetőedző: Konstantinos Keramidas.


Mérkőzés utáni értékelések

Kiana Evette Williams: Nagyon jó csapat ellen játszottunk és én úgy gondolom, hogy felkészülten érkeztünk erre a találkozóra. Sajnos azok az apró, specifikus dolgok, amiket elterveztünk nem valósultak meg. Szerintem keményen küzdöttünk ma, megyünk tovább ezen az úton.

Keramidas Konstantinos: Kritika nem érhet minket a mai mérkőzés után, két teljesen eltérő játékerőt képviselő csapat találkozott ma, ráadásul mi sokat is utaztunk. Az első félidő nem sikerült túl jól, a másodikban már jobban játszottunk, de még egyszer mondom: kritika a mai teljesítményünk után bennünket nem érhet.

Vég-Dudás Anna: Úgy gondolom, hogy hosszú szünet után egy jó lendületű mérkőzéssel tudtunk kezdeni. Tudtuk gyakorolni azokat amiket mérkőzés előtt megbeszéltünk és úgy gondolom, oda tudtunk figyelni ezekre és szép eredményt tudtunk elérni.

Völgyi Péter: Egy egy kötelező győzelem volt a csapat számára, voltak nagyon jó periódusaink, de ennél még fegyelmezettebbnek kell lennünk védekezésben, ha ettől jobb csapatok ellen akarunk mérkőzéseket nyerni. Összességében ez ma nem volt rossz teljesítmény, sajnálom, hogy az utolsó negyed kicsit ritmustalanra sikeredett tőlünk, de a fiatalok viszont tudtak bizonyítani. A negatív pontja a mérkőzésnek Bacsó Zsófi sérülése, ami súlyosnak tűnt a pálya széléről, ami sajnos azt jelenti, hogy újabb ember esik ki a rotációnkból. Mielőbbi felépülést kívánok neki!


forrás: dvtk.eu



Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

33. achilleus68 |Válasz erre: 32. Karpfen
2022-12-08 13:13:08 Piros öves, Őstag
Elvileg a Sopron nem adja ki a játékengedélyét, amíg a FIBA nem határoz az ügyben. Remélem, eltiltás lesz a vége.
32. Karpfen
2022-12-08 09:34:02 Barna öves, Veterán
Írja a Wbasket, hogy Sykes még nem tudott bemutatkozni a Gironában, mert nem zárult le az átigazolási folyamat. Gondolom a Sopron tiltakozott a Fibánál, a dolgok valós tartalmát tekintve nem alaptalanul.
31. Karpfen |Válasz erre: 29. Mkosar
2022-12-08 09:26:30 Barna öves, Veterán
Én a szabályozást jónak tartom. Ha nem lenne, biztos sok csapat csak készen vásárolt játékosokat szerepeltetne, és csak néhány csapatban (a tipikus utánpótlásnevelők, jellemzően pestiek) játszanának fiatalok. Meg lehet nézni a második félidei összeállításokat. Az megint más kérdés, hogy az U20-asok közül kiöregedve 5-ből 1 marad meg az A csoportban. De így talán mégis több fiatal tehetségből lesz A csoportos játékos, mint a szabályozás nélkül. A két pántlikázott helyet már soknak tartanám, mert aránytalanul lecsökken a felnőttek számára megmaradt hely. Sajnos annak, hogy már az U20-asok is az átigazolási időszak "sztárjai" lettek, az a hozadéka, hogy elkezdtek ők is követelőzni. Bár ha elkerülnek egy idegen városba 18-19 évesen ezek mind valós kérdések.
30. burritos |Válasz erre: 29. Mkosar
2022-12-08 08:53:34 Zöld öves, Fanatikus tag
u22, u23 nem jelentene megoldást?
Még mindig fiatal egy ilyen játékos, kötelező szerepeltetése még mindig célravezető lenne, de nagyobb lenne a klubok szemszögéből a kínálat és talán a játékosok között is nagyobb lenne a versenyhelyzet, nem repülne a szájukba a sültgalamb.
Vagy akár előírni azt hogy U22, U23ból kötelezően 2en is pályán legyenek. Még mindig nagyobb lenne a kínálat, mint most.
29. Mkosar
2022-12-08 08:38:39 Lila öves, Fanatikus tag
Amúgy meg, beszélgettem szakvezetőkkel.
Nem jó az irány, u20 körül.
Húzzák a szájukat fiatal játékosok hogy B-ligában is kell játszani, viszont az első kérdés...kéró, kocsi, fizu... ????
Néznek is mint a moziban a vezetők.
És mit tettél le az 'asztalra'???
Egyik árnyoldala az u20-as szabálynak.
Illene meghatározó játékosnak lenni, meghatározó teljesítmény nyujtani kiegyensúlyozottan B-ben, hogy egyátalán szóba áljon veled valaki a profi ligában.
És miután ott is bizonyítottál, lehet szó a javadalmazásokról...
28. Mkosar
2022-12-08 08:03:56 Lila öves, Fanatikus tag
Véleményem szerint, nagy ugrás volt még Frankának a Dvtk.
Bár, hozzá tartozik az igazsághoz, hogy fiatalokkal, viszonylag szűk anyagi lehetőségek voltak akkor.
A következő éve már más volt.
Angi árnyékában éreztem, az idénre hogy kikopott az u20-ból, kevés lehetősége lett volna.
Valahol talán az a 'normális', kis csapatokban, sok játékpercet eltölteni, bizonyítani hogy élcsapatonál, nemzetközi porondon is megálhatod, kiharcolhatod a helyed, játékperceket.
27. burritos |Válasz erre: 24. Lábilabda
2022-12-07 08:25:17 Zöld öves, Fanatikus tag
Frankánál is benne lehet az áttörés, melyet egy "kisebb" csapatban könnyebb felszínre hozni. És akkor lehet egyszer még visszatér!
26. korxi |Válasz erre: 22. Attila11
2022-12-06 19:29:47 Piros öves, Veterán
Ide is írd már
25. Karpfen |Válasz erre: 24. Lábilabda
2022-12-06 19:24:15 Barna öves, Veterán
"Ezt a döntést – a BEAC-hoz szerződés – azért hoztam meg, hogy a későbbiekben előrébb tudjak lépni és olyan csapatokban is, mint például a Diósgyőr, meghatározó legyek, számítsanak rám fontos helyzetekben. "
És még az interjú végén is a Diósgyőrt hozza példaként, mint komolyabb csapat.
2022-12-06 19:02:51 Zöld öves, Tag
Tóth Franka interjú részlet wbasket:

“Térjünk át a BEAC-ra. Nem szokványos út a bajnoki bronzérmestől a 9. helyezetthez igazolni, de az esetedben ez teljesen érthető.

Én is így gondolom. Nagy lehetőség volt a pandémia alatt, hogy eligazolhattam Diósgyőrbe. Szükségem is volt erre. Tényleg egy kihagyhatatlan esélyt jelentett, hogy két évet eltölthettem a DVTK-nál. Sok mindenben kellett és tudtam is előrébb lépni. Ezek miatt nagyon hálás vagyok!

A további előre lépéshez azonban percekre lenne szükség és ezt nem tudtam ebben a két évben kiharcolni. Elhatároztam, hogy azt az opciót választom, amelyik a legtöbb játéklehetőséget tartogatja.

Amikor meghallottam, hogy Andi néni lesz a BEAC vezetőedzője, az egy csábító lehetőség volt. Két évet dolgoztunk együtt, tisztában voltam azzal, hogy a kőkemény munkáról fog szólni ez az időszak és jó kezekben leszek.

Készültem rengeteg statisztikával, de talán emberi oldalról jobb megközelíteni ezt a miskolci időszakot. Fogalmazhatok úgy, hogy felnőttél ezen két év alatt?

Nagyon jól megfogtad a lényegét. Talán a legszebb része volt ennek az időszaknak az ottani közösség. Nem csak játékosként fejlődtem, hanem emberileg is sokat tettek hozzá. Mind a két évben rengeteget kaptam az ott dolgozóktól. Kevés ilyen hely van az országban.”

Elég jókat mond a DVTK-ról, szeretett itt lenni. Köszi Franka!

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...