Banner

Csávás Bence: Jóval messzebb, feljebb szerettem volna eljutni

Szerző: amigeleken.hu | 2023-04-06 15:48:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Időről-időre az amigeleken.hu fórumán is előjön a téma, hogy vajon a DVTK Labdarúgó Akadémia miért nem képes hosszú évek óta stabil játékost adni a felnőttcsapat számára. Talán Jurek Gábor az egyetlen, aki hosszútávon is beveredheti magát a felnőtt csapatba. Képezzük a játékosokat a csili-vili akadémiánkon, az onnan kikerülő játékosok aztán jó esetben az NB3-ban, vagy a Megyei I. osztályban szerepelve tűnnek el a süllyesztőben. Többen közülök az utánpótlás válogatottakat is megjárták, tehát mások is felismerték a tehetséget bennük, mégsem tudtak kiteljesedni nevelőegyesületükben.

A boon.hu Csávás Bencével, a DVTK egykori utánpótlás válogatott labdarúgójável készített interjút. Ebből idézünk.


A labdarúgó megyei I. osztály hét végi fordulójában az MVSC-Miskolc csapata 4-3-ra győzött idegenben, Sajóbábonyban. A zöld-fehérek négy találatából a másodikat Csávás Bence vállalta, akire a hazai gólvonalon egy menteni igyekvő bábonyi játékos rárúgta a labdát, amely így bepattant az SVSE kapujába. A 2001. január 29-én született csatár korábban 55 NB III-as találkozón lépett pályára a Diósgyőri VTK tartalék, illetőleg a Tállya KSE színeiben, és összesen 3 gólt ért el a harmadik vonalban.


A 22 éves labdarúgót pályafutásának korábbi szakaszáról is kérdezték

2018 augusztusában debütáltam az NB III-ban a DVTK tartalékkal – nyilatkozta a miskolci születésű, és itt is élő futballista. – Azon a nyáron már a ,,tarcsival" edzettem, illetve hamarabb is volt már pár edzésem, amit az NB III-asokkal végeztem el. Vég Csongor volt az edzőnk, nála debütáltam egy hazai, éppen Sajóbábony elleni találkozón. Ő látta meg, ő látta úgy, hogy érett vagyok a felnőtt focira. Kezdő voltam, az előtte való napi edzésen már úgy gyakoroltunk, hogy benne voltam a kezdőben. Volt bennem egy kis drukk, természetesen, hiszen mégis csak egy felnőtt meccs volt, az utánpótlás az teljesen más világ.



Egy fiatal játékosnak, így Csávás Bencének is voltak labdarúgással kapcsolatos álmai 10-14 éves korában.

Nem az NB III-ig, jóval messzebb, feljebb szerettem volna eljutni, akár az NB I-es kerettagságig. Például 13 évesen, amikor jártam Diósgyőr meccsekre, elképezeltem, milyen jó lenne majd ebben a stadionban focizni, ha olyan korban leszek. Tényleg álmom volt a nagy csapatba való odakerülés. Messi volt a kedvencem – követtem, néztem – és Ronaldinho, ugyanis az egész családunk Barcelona-szurkoló.


Harmadik vonalbeli szereplésével kapcsolatban megemlítette:

Többnyire kiegészítő ember voltam a DVTK-ban, Tállyán egy kicsivel többet tudtam játszani. Diósgyőrben sokan visszajátszottak az első csapatból a hétvégére. Elől bárhol eljátszottam, de bőven voltak riválisaim, mint például Makrai Gábor, a kolumbiai José Cortés, a grúz Giorgi Omarashvili, vagy éppen Schildkraut Krisztián. Az első NB III-as találatomat 2019. augusztus 18-án lőttem, Jászberényben: emlékezetes, bár nem volt túl szép. Harminc méterről lőttem, nem raktam bele sok erőt, viszont egy védő belenyúlt, a kapus elment a másik odalra, így a labda bement a kapuba.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: boon.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. toki* |Válasz erre: 1. Kezdökör
2023-04-07 16:19:34 Fekete öves, Veterán
Mennyivel jobb, amikor szőrén-szárán eltűnik, és aztán 1 horvát luxi ingatlan és jacht formájában tűnik fel! ;)))))
2023-04-06 23:20:11 Piros öves, Őstag
A "selejt" csökkentés a költségmegtakarítás alapja volna, de akkor nem lehetne még több „adófizető” lóvéra pályázni utánpótlás nevelés címszóval … És ezt nem Bencére írtam hanem a RENDSZERRE amit Up-nak neveznek hazánkban!!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...