Banner

Birkózókarácsony Diósgyőrben

Szerző: amigeleken.hu | 2021-12-26 12:56:00

Ismét megrendezésre került az immáron több évtizedes hagyományra visszatekintő Birkózókarácsony Diósgyőrben.


Ismét megrendezésre került az immáron több évtizedes hagyományra visszatekintő Birkózókarácsony Diósgyőrben. A DVTK Medical rendezvénytermében a diósgyőriek mellett részt vettek a DVTK-val együttműködő klubok birkózói is Tiszalúcról, Halmajról, Mezőcsátról és Bekecsről is.


A kötetlen és jó hangulatú birkózóünnepen díjazták a 2021-es évben legjobb eredményeket elérő versenyzőket, akik érmes helyen végzetek a magyar bajnokságon vagy a diákolimpián. A DVTK Birkózó Szakosztálya 17 ilyen versenyzővel büszkélkedhet, míg a szövetség pontszámítási rendszerében 533 olimpiai pontot szerezve a klub az egyesületi rangsor elején végez majd.Szinay Attila szakosztályvezető kiemelte Zurai Rajmund felnőtt magyar bajnoki ezüstérmét és Szinay Csaba kadet világbajnokságon megszerzett hetedik helyét is, amikre rég volt példa Diósgyőrben. A szakvezető köszöntőjében kitért a sokat fejlődő körülményekre is.

Ha 10 évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a diósgyőri birkózók DVTK-s színekben, saját csarnokban, saját edzőteremben, a stadion szomszédságában, nem messze egy ultramodern sportcsarnoktól, ahol majd versenyeket is lehet rendezni, kellő költségvetési forrással rendelkezve zárják az évet, azonnal aláírtam volna.


Szinay Attila a sikeres szezont követően beszélt a jövő évi, és a kicsit hosszabb távú célokról is.

Reméljük, hogy 2022-ben a covid nem-, vagy minél kevésbé fogja korlátozni a versenyeket. A kicsit távolabbi jövőben pedig azt várom, hogy tovább erősödjünk, és a Kozma István Birkózó Akadémiával kialakuljon a várt együttműködésünk, amiről a Lőrincz testvérek látogatása során is esett már szó. Ennek következtében a DVTK versenyzői is rendszeresen felfognak tudni járni, edzeni az akadémiára. Továbbá, ha a járványhelyzet alább hagy minél több gyereket szeretnénk bevonni Miskolcról és a környékről, ugyanis ez volt a legnagyobb bajunk, hogy nem tudtunk toborozni.


forrás: dvtk.eu

Fotó: Bujdos Tibor /Észak-Magyarország


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-12-27 11:19:59 Fekete öves, Veterán
Örülök a sok "karfiolfülű" palántának. De szerettem anno én is a birkózást.
2021-12-27 10:29:00 Piros öves, Őstag
A teljesség igénye nélkül Gutman József és a „vasgyári fogás”, Repka Attila Miskolc első olimpiai bajnoka, Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok, óriási a történelmünk! A fiataloknak pedig kitartás és hajrá!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...