Banner

András Miklós: Évtizedes álom teljesült be

Szerző: objektív | 2021-09-03 12:24:00

Interjú a DVTK asztalitenisz szakosztályának vezetőjével


A DVTK asztalitenisz szakosztályának vezetőjével, András Miklóssal beszélgettünk a közelgő bajnoki szezonról, az új igazolásokról, ami mellett szóba kerültek a jövőbeli célok és az a páratlan lehetőség is, amit az új DVTK Multifunkciós Sportcsarnok ad a sportágnak. - írja a dvtk.eu



Helybetöltőt játszott nemrég a DVTK asztalitenisz csapata az Extraligában maradásért. Az ellenfél az esélyesebb Mosonmagyaróvár volt, akik ellen nem jött össze a bravúr, így a következő szezonban az NB I. Keleti csoportjában harcol majd a Diósgyőr a feljutásért.

- A helybetöltőre erősítettünk, de a Mosonmagyaróvár erősebb és jobb csapat jelenleg - kezdte András Miklós. - Leigazoltuk Krebs Leventét, aki ifjúsági válogatott játékos. Ő már korábban volt nálunk egy évet kölcsönben, most viszont véglegesen a DVTK színeiben indul majd a versenyeken és nekünk szerzi a ranglistás pontokat. Örülnék, ha folyamatosan a válogatott közelében lenne. Bízom benne, hogy a Diósgyőr színeiben indulhat egy ifjúsági Európa-bajnokságon jövő nyáron, ha a vírushelyzet nem szól közbe. Németh János is csatlakozott hozzánk, aki Komlóról érkezett és többször játszott már korábban Final Fourt. Velük, és a két korábbi játékosunkkal, Kővári Balázzsal és Bari Csabával készülünk a közelgő szezonra. Bármilyen probléma esetén pedig Tóth Zsolté lenne a beugrószerep. Ifjú tehetségünket, Fischer Csabát, erre a szezonra kölcsönadtuk a MEAFC csapatának, mivel kötelező az U21-es játékos az NBI. -ben. Doros Szilárd pedig még súlyos sérüléséből lábadozik.

Az NB I. Keleti csoportja szeptember első hétvégéjén rajtol és tart egészen a tavasz végéig. A bajnokságban tíz csapat harcol majd a legmagasabb osztályba kerülésért. Az Extraligáért folyó harcban pedig a DVTK csapata is jó eséllyel pályázik a feljutásra.

- Lesznek erős ellenfelek - folytatta a szakosztályvezető. A második fordulóban találkoztunk volna a Békéscsabával, akikhez egy kiváló iráni játékos volt érkezőben, de végül ez az igazolás nem történt meg. Ezután a csabaiak vissza is léptek a bajnokságtól. Helyükre a MEAFC csapatát kérték fel, ami nekünk nagyon jó, mivel dupla annyiszor játszhatunk Miskolcon és nem kell több száz kilométerre utazni. A kiskunfélegyházi csapat egy erős masszív együttes, az Extraligából estek ki. A Mezőberényre is figyelnünk kell, mivel nagy meglepetésre visszaléptek a legmagasabb osztály küzdelmeitől, pedig csapatuk szinte alig változott. Mi meg akarjuk nyerni az NB I. Keleti csoportját és fel akarunk jutni az Extraligába.


Tovább a cikkhez >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. mandulak
2021-09-03 14:11:41 Fehér öves, Tag
Kíváncsi vagyok kikkel állunk fel.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...