Banner

Aho Nina szerződést hosszabbított

Szerző: amigeleken.hu | 2024-06-10 21:07:00

Nina immár az ötödik szezonját kezdi piros-fehérben.


Aho Nina szerződést hosszabbított, így a következő szezonban is diósgyőri színekben kosárlabdázik majd. Nina immár az ötödik szezonját kezdi piros-fehérben.


Hogy vagy, mivel töltöd a napjaidat?

Jól vagyok, a térdműtétem után lábadozom. A nyár nagy részét rehabilitációval fogom tölteni, de a szezon kezdetére rendben leszek, és játékra kész. Most még ágyhoz vagyok kötve, kicsit lelassult az életem. Sokat olvasok, horgolok, írok. A rehabilitációt kőkeményen fogom csinálni majd, amint elkezdődik. A válogatott összetartáson is részt fogok venni, bár labdás edzést nem fogok tudni végezni, mindenképpen szeretnék ott lenni a lányokkal.



Egyszer azt nyilatkoztad, hogy addig nem igazolsz el Diósgyőrből, amíg nem nyersz bajnoki címet. Ez májusban megtörtént.

Nem titok, hogy szeretek itt lenni, egyre jobban hozzánő a szívemhez a város, a klub, és az emberek is. Nagyon jól érzem itt magam, és bár megnyertük a bajnokságot, nem igazolok azonnal tovább. A csapat célja, hogy minél több szép sikert érjen el, és ehhez én is szeretnék hozzátenni. Elég gyorsan eldőlt, hogy maradok. Nem gondolkoztam olyanon, hogy nekem el kellene innen mennem. Itt minden éven találok olyan kihívást, ami motivál. Nagyon remélem, hogy tovább tudunk fejlődni, és jönnek majd nagyobb kihívások, megmérettetések, és célok.



Maradt benned hiányérzet?

Így, hogy meglett a bajnoki aranyérem, így nem. A szezon közbeni kudarcokból mindig tudtunk tanulni. Bebizonyítottuk, hogy ezekből előre tudunk lépni.



Fejlődött a játékod?

Inkább úgy mondanám, hogy a játékhoz való viszonyulásom változott, vagy lett másabb. Ahogy például az utolsó 3 hónapot menedzselni tudtam, hogy fel tudtam pörögni a végére, kerestem a kihívásokat, kerestem a fejlődési lehetőségeket. Emberként változtam, és talán máshogy gondolok az élsportolói létre, és a kosárlabdára is.



Mik a céljaid a következő szezonra?

Most már nagyon szeretnék egészséges lenni, és jó ideig szeretném elkerülni azt is, hogy kés alá kelljen feküdnöm. A csapattal szeretnénk minél nemesebb célokért küzdeni. Mindig a legjobbra törekszem, és a legjobbat szeretném, és szeretnék még tovább fejlődni. Ez egy új felállás, hiszen úgy kezdjük a szezont, hogy mi vagyunk a bajnoki címvédők, emiatt egy kicsit másabb lesz, mint eddig. Nagyon szeretném, hogy a fiatal játékosok félelem nélkül léphessenek pályára majd a mérkőzéseken, ebben megpróbálok majd nekik minél többet segíteni a pályán, és azon kívül is.


forrás: dvtk.eu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. Mkosar |Válasz erre: 12. laca
2024-06-12 10:47:43 Barna öves, Fanatikus tag
Igy van, viszont a munkaadónak azért nem mind1
2024-06-12 09:44:07 Lila öves, Fanatikus tag
Szerintem ez csak a játék a számokkal.
A játékosnak is 12 hónapból áll egy év, és szeretne X forint bevételt kapni. Hogy aztán azt X/8 X/9 vagy X/12 alapon kapja szerintem neki majdnem mindegy.
2024-06-12 09:01:17 Barna öves, Fanatikus tag
Picit pontosítanék.
Aki szezonra szerződik, az 8-12 hónapra lebontva kapja a kialkudott járandóságot, sportszervezet függően.
Az esetleges két éves szerződések, többnyire 1+1, opciókkal.
Kivéve az up játékosokat.
10. Elemér |Válasz erre: 9. achilleus68
2024-06-11 20:52:55 Lila öves, Őstag
Annyiban vitatkoznék Veled, hogy amíg a focisták a téli szünetben is a klubnál edzenek, addig a kosarasok nyáron nem.
A bajnokság szeptember végén kezdődik, általában április végéig tart. Általában 8-9 hónapos szerződések vannak, a légiósoknak gyakran szeptember elsejétől van szerződésük, nyilván vannak kivételek, de ez az általános ha jól tudom. Most például nálunk sem hinném, hogy el fog kezdődni az alapozás augusztusban, hiszen Péter és Márti is a válogatottal lesz Ruandában. És azért 4 hónap fizut a legtöbb egyesület megérzi és inkább spórol.
9. achilleus68 |Válasz erre: 8. Elemér
2024-06-11 17:41:37 Piros öves, Őstag
A sportszakmai része lehet igaz, a szünet nem annyira. Igaz, hogy a nyári szünet valamivel hosszabb a kosarasoknál, de amíg a fociban téli szünet van, azalatt a két hónap alatt a kosarasok játszanak, pláne a nemzetközi kupások. Szóval ez kiegyenlíti egymást. És bár a bajnokság szeptember végén kezdődik, a felkészülés már augusztusban, szóval nem olyan hosszú az a szünet. Egyébként is szerintem éves szerződést kötnek.
8. Elemér |Válasz erre: 6. majbanana
2024-06-11 13:10:08 Lila öves, Őstag
Ennek anyagi okai vannak általában. Kosárlabdában sokkal hosszabb a szünet nyáron, mint mondjuk a fociban, viszont akinek több éves szerződése van, annak nyáron is folyamatosan fizetést kell adni. Ez akár 3-4 hónap is lehet, a klubok ezt nem tudják teljesíteni, kivéve mondjuk a Győr, akiknél pénz nem számít.
A másik a játékos oldala, ha volt egy jó szezonja, akkor nagyon megnő az értéke, sokszoros fizetése lehet. És itt a sportszakmai rész, mondjuk ha valaki az EL-ban akar játszani, de a csapata nem ért el olyan helyezést a bajnokságban, akkor nem tudna "feljebb" igazolni.
7. achilleus68 |Válasz erre: 6. majbanana
2024-06-11 12:26:58 Piros öves, Őstag
Mint Győrben, pl. Nem kell azon gondolkodni, ki marad a következő szezonra. Benne lehetne esetleg, hogy bizonyos eredmény után a következő szezonban nő a bére.
2024-06-11 12:15:10 Lila öves, Tag
Azt nem értem, hogy miért nem kötnek 2-3 éves szerződéseket csak nagyon ritka esetben.
Így akár bevétel is lehetne abból, ha valakit idő előtt meg szeretne valamelyik csapat szerezni.
Miért nem annyira támogatott a hosszabb távú szerződés a kosárlabdában?
2024-06-11 11:30:43 Barna öves, Fanatikus tag
Mielőbbi felépülést! Aztán jó pihenést és nyaralást! Köszi, hogy itt vagy!
2024-06-11 05:24:11 Narancs öves, Tag
Mindennek az alfája és omegája, a csapat motorja és szívcsakrája... jó olvasni hogy továbbra is nálunk zúzza szét az ellent.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...