Banner

DVTK - Mezőkövesd 2-2

Szerző: objektív | 2021-02-26 15:01:00

OTP Bank Liga 23. forduló


Az unalomig lehetne mantrálni - és meg is teszem, ha a meccsről írok - a pontok fontosságát a kiesés ellen vívott háborúban minden csata előtt. Andersen meghalt, mese nincs, nekünk csak előre lehet menekülni és ha valamikor érvényes a Fernandoi szabály, miszerint a következő meccsek mind döntők, akkor az most teljesen aktuális. De szinte ugyanezt lenyilatkozta a Zekic mester is nemrég, tehát ha másképpen nem, lélekben ismerősek lehetnek a spanyollal egymás számára, már ami bajnokság érzelmi töltetét illeti.

Megtörtént az újabb tavaszi csoda, megvertük idegenben a Fehérvárt is. Az első csoda utáni nagy mámorban elmaradt a folytatás, sőt, kifejezetten rossz meccseket játszottunk és nagyon értékes pontokat veszítettünk a riválisainktól. Pedig milyen jó lehetne most plusz 3-4 egység a nevünk mellett… A múlt heti bravúr után még egyszer ezt nem szabad eljátszani, ugyanis elfogy a sín a kerekek alatt, aztán a zuhanás során egyre tágabb szemekkel kezdjük el figyelni becsapódás helyszínét, amit NB2-nek hívnak.

Volt egy hétközi kupameccs, arról most nem írnék érdemben. Viszont az, hogy ugyanazzal az együttessel játszhatunk egy fontosabb meccset, már sokkal érdekesebb, mint maga a keddi találkozó. Zekic biztosan feltérképezte az erőviszonyokat, kijavítja a hibákat és nagyon bízom abban, hogy megtalálja ennek a verhetetlennek tűnő Mezőkövesd Pintér nevű „Supermenjének” a kriptonitját.

Nagyon ideje lenne, mert a matyók az utolsó 9 fordulóban nem találtak legyőzőre és 5 alkalommal be is tudták húzni mind a 3 pontot. Ez azért nem kis teljesítmény, de ami meglepőbb, hogy honnan indultak? Ezzel a veretes 9 meccsel is csak a 7. a Kövesd a bajnoki tabellán, innen látszik, van hová fejlődnünk és kell is. Ha már statisztikázunk, nézzük meg a szomszédok formáját az utolsó 5 hazai meccsükön. Nos, a legutóbbi Fradi elleni döntetlentől eltekintve a korábbi 4 meccset zsinórban behúzták, és valószínűleg az után az Buddhai bölcselet után mentek, hogy lőjünk eggyel többet, mint az ellenfél. Már csak azért is, mert volt 1-0, 2-1, 3-2 és 4-3-mas győzelmük is. Idegenben már nem annyira erőteljesek, 1-3-1 a mérlegük. Ami érdekes lehet a 3 legutóbbi idegenbeli találkozójukat figyelve, hogy mind 0-0-ás döntetlennel végződött.

Egy szónak is száz a vége, tippmix nélkül nincs hétvége. Jó hétvége meg diósgyőri győzelem nélkül nincs. Akkor talán valamivel könnyebb a helyzet, ha a vasárnapi utolsó meccset mi játsszuk, mert egy vereség esetén „nincs oda” a teljes hétvége. Jó esetben csak egy rossz esténk van olyankor, és az asszonyok is könnyebben megússzák, bár ilyenkor az is egy megúszós előny lehet számukra, ha nincsenek adott időben egy légtérben a "ház urával", aki éppen egy világító elektromos készüléknek kiabál 90 percen keresztül, kissé paranoid módon.

Most viszont péntek van. Nem szeretném érezni a korabeli művészvilág abszintfüggő tudathasadásos melankóliáját és önmaga keresését a hét hátralévő szebbik részében. Úgyhogy mindent bele, az a minimum elvárás, hogy nem kapunk ki. Ha viszont itthon tartjuk a három pontot, pár napig megint szép lesz Diósgyőrben az élet, a nem szűnő nehéz helyzet ellenére. Mert ilyen hülyék vagyunk.



OTP Bank Liga 23. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Pintér Csaba (Szalai Balázs, Király Krisztián; Solymosi Péter; Ducsai József).

DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Soldo, Marin - Márkvárt, Max - Grozav, Hegedűs J., Suljić - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai - Chrien, Karnitski, Beširović - Vutov, Jurina, Cseri. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Marin helyett Pikk, Vaněček helyett Dražić, Max helyett Roshi mind a 46., Vutov helyett Rui Pedro az 58., Hegedűs J. helyett Živulić a 62., Chrien helyett Nagy D. a 70., Suljić helyett Ivanovski a 73., Beširović helyett Vojtuš a 87. percben.

Sárga lap: Suljić a 38., Pikk az 55., Dražić a 82., Nesterov a 84., Pintér Attila a 90+2. percben.

Gólszerző: Milović (1-0) a 14., Chrien (1-1) a 28., Ivanovski (2-1, 11-esből) a 84., Farkas D. (2-2) a 88. percben.




Edzői értékelések

Zoran Zekić: Láttam néhány jó dolgot és rengeteg hibát. Nagy a nyomás alatt állunk a táblázaton elfoglalt helyünk következtében, és a mérkőzés elején sok hibát vétettünk, rengeteg labdát veszítettünk a középpályán, amiből veszélyes kontrákat vezetett az ellenfél. Ismét nem játszottunk kellően agresszívan, de így is 2-1-re vezettünk három perccel a vége előtt. Ugyan több helyzet is kialakítottunk, de nem értékesítettünk eleget, ami két pontunkba került ezen az estén.

Még mindig keressük a középpálya legjobb összetételét, és Hegedűs János labdabiztos, Márkvárttal és Max-szal együtt kompaktabbá s agresszívebbé akartam tenni a középpályás védekezést annak érdekében, hogy minél több lecsorgó és szabad labdát szedjünk össze. Erősnek és pozitívnak kell maradni, három nap múlva újabb kulcsfontosságú mérkőzés következik.


Pintér Attila: - Egy nagyon erős, és jól igazoló DVTK-hoz látogattunk ma, az erejüket mutatja, hogy az FTC és a Fehérvár otthonában is nyerni tudtak. Külön öröm, hogy egy ilyen csapat otthonában kétszer fel tudtunk állni, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Ez az én csapatom erejét mutatja. Azért vagyok mégis kicsit csalódott, mert azok, akik kedden játszottak, lassan járatták a labdát, nem a megfelelő pozíciót vették fel. A szünetben rendeztük a sorainkat, de két ekkora hibát nem szabad véteni, amit ma vétettünk. Ez is mutatja a DVTK erejét, csak egy jó csapat tudja kihasználni ezeket.

A folytatásban sok siker kívánok a DVTK-nak, szurkolok nekik, hogy jövőre is az élvonalban találkozzunk, mert az azt jelenti, hogy mindketten kiharcoltuk a bennmaradást. Itt jó a közeg, jó a közönség, akik ma nem lehettek jelen, ez is biztosan hátrányt jelent számukra.

Összességében örülök az egy pontnak azután, hogy kétszer jöttünk vissza a mérkőzésbe, de bosszús vagyok a hibáink miatt.


forrás: dvtk.eu, m4sport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

370. toki* |Válasz erre: 369. tamaskpt
2021-03-01 11:15:57 Fekete öves, Veterán
Pontosan. Jó esetben lehet találunk 2-3 magyart, aki megüti a mércét, meg van mondjuk 3-4, de az még nem 11 ember, és akkor nem beszéltünk a sérülések, eltiltásokról, mert akkor jönnek a pont vesztések.
369. tamaskpt |Válasz erre: 362. MertAkiDiósgyőőőri
2021-03-01 08:10:11 Piros öves, Őstag
Igen, ha kiesünk és nem vállaljuk be az MLSZ-pénzektől való elesést és a külföldieket, akkor csak szar csapatot fogunk tudni kiállítani.
368. gazember* |Válasz erre: 367. kanap
2021-02-28 18:40:15 Fekete öves, Veterán
....az utóbbi 4 évben ezek szerint nekünk sem kellett megküzdeni.....hiszent bentmaradtunk.....ha ez így lenne őszintén szégyelném magam, mint DVTK szurkoló....te nem?
367. kanap
2021-02-28 18:19:54 Piros öves, Fanatikus tag
Jól mondta Zekic, nekünk minden pontért meg kell küzdenünk a benntmaradás érdekében. Csak azt nem tette hozzá, hogy kizárólag nekünk...Kicsit sem átlátszó, sőt szinte papírforma hogy a honvéd, a budifok meg az úttest is megkapta szépen a 3 pontot. Felfordul a belem ettől az egész fidesznyik szar "bajnokságtól". De jól mondta Szivics mester annak idején, "mondják meg már az elején, hogy hanydikok lehetünk a végén, oszt akkor nem kell izgulni" Menni kéne hányni erre a felcsútos, kövesdes, budifokos, kisvárdás paksos urambátyám bajnokságra egy jót, de ez van, míg ezek uralnak mindent csak maffiamegoldások lesznek itt is.
366. tomi87* |Válasz erre: 364. 2017.
2021-02-28 18:02:16 Fekete öves, Veterán
A mérkőzés pénteken volt, nem tegnap. És Fradi, MTK meccsek jönnek.
Lehet Zekicnek sem kellett volna cserélgetni annyit feleslegesen, és akkor is meglett volna a 3 pont.
365. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 361. krajci77
2021-02-28 17:58:59 Fekete öves, Veterán
A Várda időben fékezni fog, akár Supka elküldésével, és egy ideiglenes edző kinevezésével, akivel 3 győzelmet valahogy csak összekaparnak. Még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Kuttor veszi át az együttest.
A Várdát én nem látom kiesőnek.
364. 2017.
2021-02-28 17:57:44 Piros öves, Fanatikus tag
Ivanovskira kurva mérges vagyok, ha tegnap figyel kövesdi emberre, ha veszi annyira a bátorságot hogy hátranéz rá hogy hol van akkor nem kapjuk a gólt és miénk a 3 pont. hogy a büdös életbe lehet ennyire figyelmetlen? és lásd 5 pontra vagyunk a bennmaradástól 3 helyett. rohadtul nem mindegy, és most jön a fradi meg a puskás.

szerintem most estünk ki. ez lélektanilag rettenet szarul fog hatni a csapatra, szerintem most 2 vesztes meccs jön, el fog húzni az újpest és a zte, budafok minimum 8 pontra ez a 2 forduló után, az pedig behozhatatlan.

Ennyi volt, tegnap nyerni kellett volna.

szerk: bocs, most nézem már csak a Budafokot kell néznünk, a többiek elhúztak nagyon, még szarabb a helyzet mint gondoltam
2021-02-28 17:51:00 Fekete öves, Veterán
Benczés ki lett már rúgva a brebe??
362. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 359. tamaskpt
2021-02-28 17:50:26 Fekete öves, Veterán
Persze itt mindenki szar tudom
361. krajci77
2021-02-28 17:15:46 Zöld öves, Tag
csak magunkat okolhatjuk de ettől függetlenül ennyi gusztustalan bundameccset ami itt van. a hátralevő fordulókban is biztosra vehetjük hogy sorba jönnek az ilyen nevetséges eredmények.
ott van pl. a múltkori zte-újpest. két rivális csapat. sima újpest zakó. amikor Pakson meg az mtkval játszottak váratlanul feltámadtak. a puskás-honvédot alapból vendégre vettem bár én a honvédot jobb csapatnak tartom attól hogy kiessen meg ennél fos dózsánál. A kisvárda zuhanórepülésben van de annak meg 10 ponttal többje van mint nekünk

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...