Banner

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC Újbuda 82-58

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-28 15:23:00

Tippmix Női NB I. A-csoport negyeddöntő 1. mérkőzés


Tippmix Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVTK HUN-Therm - E.oN ELTE-BEAC 82-58 (28-17, 16-11, 19-13, 19-17)

Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Fodor Attila, Rácz Zsolt.

DVTK: Aho N. 8, Bernáth 7/3, Guirantes 13/3, Jovanović 12/6, C. Green 10. Csere: Garbin 17/9, Bacsó, Kiss A. 6, Aho T. 9/3, Márkusz, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.

BEAC: Angyal, M. Green 16/3, Milkovics 10/6, Radócz 5/3, Vojtulek 4. Csere: Zsámár 9/3, Tóth F. 3, Juhász, Katona 2, Koch 5/3., Benke. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Völgyi Péter: Nem voltam a mérkőzés egyes szakaszaiban nyugodt, nem játszottunk jól. Viszonylag gyorsan nagy előnyünk volt már a mérkőzés elején, és ez szerintem egy kicsit elaltatott bennünket. Rosszul reagáltuk le a BEAC aggresszív, csapdázó védekezésre való átállását, több labdát is eladtunk. Bár megvoltak a tiszta dobóhelyzeteink, kívülről nagyin rossz százalékkal dobtunk. Aztán a második félidőben megvoltak azok a könnyű kosarak, amikkel magabiztosabbá váltunk, és végül úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mai párharcot, nagyon szeretnénk nyerni pénteken is.

Mészárosné Kovács Andrea: Küzdöttünk, amennyire erőnkből tellett, de nagyon rossz dobóformát fogtunk ki a legelején. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk mind csapatszinten, mind pedig egyénileg is, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Tudjuk azt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a DVTK mind fizikálisan, mind tudásban sokkal előttünk jár, ennek ellenére azt gondolom, tudtunk veszélyesek lenni a mai mérkőzésen és nem adtuk meg magunkat. Ennek ellenére voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikre nem vagyok büszke. Sok sikert kívánunk a továbbiakban a Diósgyőrnek, hazai pályán nem akarjuk könnyen adni magunkat.

Darcee Garbin: Ez a negyedik alkalom, hogy egymás ellen játszottunk, mindkét csapat tudta, mire számíthat, még akkor is, ha tudjuk, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet. Az első félidőben még viszonylag szoros mérkőzést játszottunk, a végére sikerült már inkább ellépnünk, így a fiatal játékosaink is pályára tudtak lépni. Szeretnénk lezárni pénteken a párharcot Budapesten.

Milkovics Réka: Összességében szerintem az előző mérkőzéshez képest előre tudtunk lépni és ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amiket elvétettünk. Még mindig sokat kell előrelépnünk védekezésben, a DVTK fölénye érvényesült. Készülünk a pénteki mérkőzésre, remélem, tudunk még egyet lépni előre.


forrás:dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

38. IEVVV |Válasz erre: 31. burritos
2023-03-30 17:36:05 Kék öves, Fanatikus tag
Infó: ez spekuláció és pszichológiai hadviselés egyaránt.
Hogy ez ne érintse a klubot, annak egyetlen ellenszere van: az edzőkkel és magyar játékosokkal mielőbb leülni komolyan tárgyalni és megegyezni. És így nem kell energiát fecsérelni más csapatok és szurkolók sejtelmes megnyilatkozásaira. a Sopron lenne a követendő vérprofi példa, akik általában a bajnokság záró meccse utáni napokban bejelentik a következő szezon keretét (nyilván már korábban megkötik a megállapodásokat.)
Mivel mi most nem tudjuk még, h milyen nemzetközi kupában indulhatunk (Sopronnál az EL hosszú évek óta garantált), ezért koncentráljunk a magyarjainkra.
37. achilleus68 |Válasz erre: 20. burritos
2023-03-30 16:36:11 Piros öves, Őstag
Eddig is utáltam a púpost, most méginkább így lesz:)Egyébként ezek ellen az eligazolások ellen a klubunk tehet a legtöbbet egy tiszta jövőképpel és még több pénzzel.
36. Elemér |Válasz erre: 32. vebgy
2023-03-30 10:22:20 Kék öves, Fanatikus tag
Nagyon, nagyon jó lenne....
35. Elemér |Válasz erre: 33. Lábilabda
2023-03-30 10:14:55 Kék öves, Fanatikus tag
Persze, hogy adhatnak fel a világ legnagyobb cégei, de ebben pont az volt a lényeg, hogy kirúgtak 7!!! edzőt, majd álláshirdetést adnak fel. Meg azért mennyi a realitása, hogy valaki elvégzi a szakedzőit és előtte sehol nem volt gyakorlaton, sehol nem volt edző és jelentkezik pont ide?
Ráadásul itt a gyakorlat, a rutin nagyon sokat számít, legalább annyit, mint a papír... És gyerekeknél az sem árt, ha van egy kis pedagógiai tapasztalat, tudás, érzék.
Nem nézem le az edzőket, csak a realitást mondom. Az, hogy ki válogatott meg ki nem az, arról lehetne vitázni, ismerve szövetségi kapitányunk válogatási rendszerét, illetve a sérülteket. Boros, Bernáth, Lelik, Tóth Franka, Mányoki, Dúl Panka, Határ Betti nem voltak az Izland elleni keretben, de ott vannak a válogatott környékén és egyikük sem nagyon a mi utánpótlásunkból jött...
De ha így belementünk, Dubeit az édesanyja edzette itt végig, ha jól tudom. Egyébként Anginak is Magyar Gergő volt az edzője, akinek idén nincs csapata, tehát nem sorolom a jelenlegi edzők közé.
34. GSW30
2023-03-30 09:08:38 Fehér öves, Újonc
Egy érdekes TOP5 arról, hogy az U20-as kosarasok közül kik teljesítettek a legjobban a felnőtt női első osztályú bajnokság alapszakaszában:

https://www.utanpotlassport.hu/2023/03/26/kik-voltak-a-legjobb-utanpotlaskoruak-a-noi-nb-ia-csoport-alapszakaszaban

Én - lehet, hogy elfogult vagyok - Aho Tyra-t betettem volna a TO5-be, de örülök, hogy a TOP10-be belefért. :)
33. Lábilabda |Válasz erre: 30. Elemér
2023-03-30 06:16:50 Zöld öves, Tag
Elemér, nem értelek, a világ legnagyobb cégei is adnak fel álláshirdetéseket, miért ne adhatna fel a DVTK is? És miért ne jelentkezhetne valaki aki frissen szerezte mondjuk a szakedzői diplomáját és a legkorszerűbb ismeretekkel rendelkezik?

Én a helyedben nem nézném le annyira a saját klubom UP edzőit. Kíváncsiságból megnéztem a miskolci Izland elleni EB selejtezőn pályára lépő válogatottak eredeti nevelőklubjait, ez a sorrend:
1. Vasas 3 játékos (Dombai, Aho, Varga)
2. Diósgyőr 2 játékos (Dubei, Kiss A)
Az összes többi klub 1-1 játékost adott:
Studer (Szekszárd)
Wentzel (Törekvés)
Horváth B (Csata)
Török (Győr)
Kiss V (Nagykanizsa)
Kányási (Szolnok)

Az általad követendő példaként említett PEAC-nak és BEAC-nak konkrétan egy eredeti saját nevelésű játékosa se volt a meccskeretben, a PEAC Wentzelt és Kiss Virágot is csak 15-16 éves korában igazolta át a nevelőklubjuktól. Ha ők nálad PEAC nevelésnek számítanak akkor Horváth Betti szintén DVTK nevelés, mert 16 évesen került ide a Vasastól.
32. vebgy* |Válasz erre: 23. Elemér
2023-03-29 22:34:04 Fekete öves, Veterán
Vegyük már át egyszer végre MI...
31. burritos
2023-03-29 21:30:43 Zöld öves, Fanatikus tag
Nso fórumon írják hogy a győr több keresett játékosra nyerte a licitet. Remelem Mieink nincsenek köztük! Infó?
30. Elemér |Válasz erre: 27. benji
2023-03-29 20:28:18 Kék öves, Fanatikus tag
Egyébként azt gondolom majdnem teljesen mindegy mi van a szövegben, az már ultragáz, ha egy akadémiának álláshirdetést kell feladni. Pláne annak tükrében, hogy a nyáron 7 edzőt rúgtak ki és egyet vettek fel. Pályakezdő is lehetsz... No comment....
A másik a minőség, miért nincs Vasas, BEAC, Csata, Szekszárd vagy PEAC szintű edzőnk az up-ben?
29. Mkosar
2023-03-29 17:50:53 Lila öves, Fanatikus tag
És még valami.
Legyen az szakember, játékos, motiváció, elhivatottság, tapasztalat nélkül nem fog menni, és ez néha k..rva nehéz.
Mikor szembesülsz műmájerekkel, kik tetszelegnek megmondóember szerepében,
Illetve az általuk 'legyártott' játékossal, aki rommá van hájpolva.
De hát....ez is szubjektív...

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...