Banner

DVTK - Sopron Basket 56-61

Szerző: amigeleken.hu | 2021-12-05 09:36:00

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A csoport, 10. forduló


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 10. forduló

DVTK - Sopron Basket 56-61 (13-11, 22-19, 16-15, 5-16)

Miskolc, DVTK Aréna, 400 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Frányó Péter, Goda László.

DVTK: Vorpahl 2, Aho 5, Hayes 11, Kiss A. 7/3, Green 12. Csere: Kányási 2, M. Jovanović 10/6, Tóth F., Bernáth 7/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Sopron Basket: January, Williams 7, N. Jovanović 9/3, Varga A. 4, Határ 21. Csere: Fegyverneky 5/3, Gaye 6, Brooks 9. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Kipontozódott: Aho a 40. percben.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: Az első félidőben tompán játszott a Sopron, a külső dobásaik nem úgy sikerültek, ahogy szoktak. Mi rendbe raktuk a gyűrű alatti védekezésünket, és ennek meg is volt az eredménye. A második félidőben sokáig tartani tudtuk a védekezésünket, de a negyedik negyedben olyan eladott labdáink lettek, amelyeket már nem visszafutással hárítani és sorra kaptuk a könnyű kosarakat. Igazából harminöt percig bírtuk ezt a nyomást, ami nem rossz. Nehéz sorozatban voltunk, ez a negyedik nagyon nehéz mérkőzésünk Európa Kupás, illetve Euroligás ellenféllel szemben. Elégedett vagyok a lányok védekezésével, de összességében megérdemelten nyert ma a Sopron.



A bajnokság 10. fordulójának ragadóján a Sopron Basket a DVTK otthonában lép pályára. A wbasket.hu Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdezte a csütörtöki Euroliga mérkőzés tapasztalatairól és a rangadóval kapcsolatos várakozásairól.


Csütörtökön az Euroligába a Sopron Basket 76-54-re múlta felül a francia Basket Landes gárdáját, így a B-csoport élére állt.

“Összességében nagyon jól sikerült a mérkőzés. Jól játszottunk, jól dobtunk. Az első félidőben még olyan érzésünk is volt, hogy akár nagyobb különbség lehetne, mert olyan jó helyzeteket sikerült kialakítani. A harmadik negyed is kedvezően alakult és akkor olyan különbséget tudtunk kialakítani, ami döntőnek bizonyult. Több játékos kaphatott lehetőséget és ez egy ilyen menetelésben, amiben most vagyunk, szintén nagyon fontos.” – értékelt Laczka Miklós.


A soproni keretből kilencen léptek pályára. Mindenki legalább 10 percet játszott és szerzett pontot.

“Ennek nagyön örültünk, hogy sikerült így alakítani. Mindenki hozzá tudott tenni valamit és a fiatalok is bátran játszottak. Ilyen szempontból maximálisan elégedettek lehetünk a mérkőzéssel.” – fogalmazott a soproniak másodedzője, akit a találkozót kihagyó Shey Peddy-ről is kérdeztünk. “Kisebb húzódást szenvedett edzésen, meglátjuk a rehabilitációja miként alakul és mikor térhet vissza.”


A Basket Landes után Miskolcra utazik a Sopron, ahol a DVTK-val mérkőzik. A házigazdánál edzőváltás történt. Múlt héten Szekszárdon egylabdás végjátékban maradt alul Völgyi Péter együttese, majd csütörtökön az Európa Kupában a török Orman Gencliket múlta felül, amivel az F-csoport első helyén végzett.

“Nem számítok könnyű mérkőzésre. Csütörtökön az Európa Kupában nagyon jól teljesítettek. Úgy néz ki, hogy néhány játékos most kezd lendületbe jönni, önbizalmat szerezni. Keyona Hayes is játékba lendül, Leslie Vorpahl ahogy illeszkedik be a csapatba, egyre jobb teljesítményt nyújt. Ahogy a magyarok is, Aho Nina a Szekszárd ellen, legutóbb Kiss Angelika kulcs momentumokban tudott betalálni. Úgy tűnik, hogy egyben van a DVTK.

Most több olyan csapattal találkozunk, akiknél dominál mind a tranzíciós játék, mind a gyorsbefejezések egyszerű szituációkból. A Miskolc is illik ebbe a sorba. Az edzőváltás után eléggé letisztult játékot kezdenek játszani. Próbálják egyszerűbb szituációkból olvasni a játékot. Ilyenkor a megfelelő végrehajtás a kérdés. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy ki tudjuk őket hozni a ritmusból, a komfortzónájukból és a védekezésünkkel próbáljuk megalapozni az esetleges győzelmet. Összességében tehát nyomást kell gyakorolni rájuk és nagy tempót diktálni.” – fogalmazott a Sopron Basket másodedzője.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. miskolci
2021-12-05 22:34:11 Barna öves, Fanatikus tag
Felemás érzések keringenek bennem.... A mérkőzés előtt nagyobb pofonra számítottam ugyanakkor szerény véleményem szerint(talán nem nagy túlzás) az utóbbi évek egyik leginkább hozható mérkőzését csesztük el a favorit ellen...
11. benji
2021-12-05 20:00:46 Lila öves, Őstag
Kár az 1. negyedben kihagyott ziccerekért és a 4. negyedben a több, mint 7 és fél perces kosárcsendért részünkről. Ez épp elég volt a Sopronnak, hogy fordítsanak. Pedig nem játszottak jól, magukhoz képest sok dobást rontottak.
Sajnos Határral nem nagyon tudtunk mit kezdeni, amikor ő pályán volt, 20 ponttal volt jobb a Sopron. Azt a 12 percet, amikor Gaye állt be helyette, mi zártuk jobban 15 ponttal.
Előzetesen nem gondoltam, hogy ilyen szoros meccset tudunk játszani és még az utolsó percben is az egyenlítésért támadunk. A lányokat dícséri, hogy a vendégek legfiatalabb játékosa, Sitku pályára sem lépett, Varga Aliz is csak a kötelező első 20 percet játszotta le és a lefújáskor megkönnyebbülést láttam a soproni kispadon.
10. Karpfen
2021-12-05 19:54:59 Barna öves, Veterán
Gratulálok, számomra nagyon rendben volt a meccs. Működött a játék, volt gondja a Sopronnak a védekezésünkkel. Pici hiányérzetem van a sok kihagyott ziccer, a ziccerben kiejtett labda miatt, illetve a két eladott labda miatt, amiből rögtön pontot kaptunk. Határral nem tudtunk mit kezdeni sem támadásban, sem védekezésben. Meg lehet nézni Határ és Gaye +- mutatóját. Talán támadásban többet kellet volna Greent foglalkoztatni, hátha ki tudjuk faultolni. Erre a teljesítményre lehet építeni. Valószínű az elhullajtott pontok miatt hátrébb fogunk végezni az alapszakaszban, mint ami a játékerőnkből adódna. Előre nevetek a majdani taktikázáson, hogy minket elkerüljenek.
2021-12-05 19:16:42 Barna öves, Fanatikus tag
Kár a végéért, de azért szép volt, lányok!
8. Toto2099
2021-12-05 19:00:45 Fehér öves, Tag
No ez van. Pozitív volt a szervezett, jó védekezés. Támadásban mindent középen akartunk megoldani, helyenként több védővel a nyakunkon. Még mindíg kevés a kiosztás dobásra, véleményem szerint. Összességében pozitív benyomásaim voltak ( negyedik negyed kivételével). A hó leesett, és akkor kell jól játszani, ha elolvadt. A Csapat képes lesz rá, jó uton halad. ( döglött lóba felesleges belerugni, hagyjuk az előző szakvezetőt)
7. burritos |Válasz erre: 6. scs001
2021-12-05 18:41:48 Zöld öves, Fanatikus tag
Egy ilyen csapat ellen, mint a Sopron maximális hit és félsz hiánya kell a sikerhez. Földi féle időszak hozadéka hogy ez hiányzott. Ezzel magyarázható nálunk a rengeteg hiba.
6. scs001
2021-12-05 18:33:06 Piros öves, Őstag
Hát ezzel a meccsel vallatni lehetett volna! Judy Mosley cipőjét sem köthetné be egyik diósgyőri játékos -de még soproni-sem. Nem tudom mikor lesz még egy ilyen esélyünk megverni a Sopront, akik szintén gyatra teljesítményt nyújtottak... Borzalmas technikai és fizikai hiányosságokat láttam, nem mostanában fogok újra DVTK kosár meccset nézni, az biztos. Hajrá fiúk!!!
5. burritos
2021-12-05 18:31:24 Zöld öves, Fanatikus tag
Jenoke hozta a szokasos undorito performancet.
Az hogy sok a hiba, nem gondolom, hogy minket keztetne magyarazkodasra. Elrontottuk a Sopron játékát, nem maradt erő a vegjatekra támadásban. És persze a hit is hiányzott. De meg kell jönni lányok, mert ebben a formában igenis mi lehetünk a 2. erő. Sajnos a beac, vasas veresegeknek ez is egy olyan törvényszerű hatása volt, mely kodolta hogy sexardot, sopront mi nem gyozhetjuk le. Pedig mindkét meccset megnyerhettuk volna.
2021-12-05 18:25:52 Fekete öves, Veterán
adta az m4sport+ is, bár az f2 futam miatt csak részben.
De online ment az m4sportponthu oldalon.
3. Toto2099
2021-12-05 18:25:36 Fehér öves, Tag
Hát...pontra játszák a játékot. Beragadtunk a végén...a francba...Jenőke fényesre nyalta a sopron seggét...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...