Banner

DVTK - Budaörs 5-0

Szerző: objektív | 2021-11-21 10:39:00

Merkantil Bank Liga 16. forduló


Merkantil Bank Liga 16. forduló

Diósgyőri VTK - Budaörsi SC 5-0 (3-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1421 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).

DVTK: Póser - Hegedűs J., Karan, Szatmári Cs. - Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

BSC: Tóth G. - Tóth K., Kékesi, Gyurácz, Pintér D. - Molnár Cs., Bognár D., Lengyel B., Sajbán Mi.- Horváth R., Balázs Zs. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Csere: Molnár G. helyett Zsolnai a 46., Horváth Z. helyett Németh Má., Karan helyett Bertus, Zsemlye helyett Kocsis D. mind az 56., Bognár D. helyett Kapronczai, Pintér D. helyett Halmai Á. és Horváth R. helyett Vankó mind az 59., Balázs Zs. helyett Gula a 64., Kocsis D. helyett Kispál és Tóth K. helyett Menyhárt A. a 73. percben.

Sárga lap: Molnár G. a 37., Tóth G. a 45+1., Hegedűs J. a 45+1., Molnár Cs. a 81. percben.

Gólszerző: Karan (1-0) a 30., Könyves (2-0) a 45., Molnár G. (3-0) a 45+3., Horváth Z. (4-0) a 46., Könyves (5-0) a 49. percben.


Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Fontos győzelmet arattunk, bár nem kezdtük valami jól a találkozót, mert az elején pontatlanok voltunk, és eladogattuk a labdát. Idegesen feszülten játszott a csapat, mert tudta, mi a tét. Viszont az első gól megnyugtatta a csapatot, onnan kezdve nyugodtabban játszottunk, tudtunk piroshoz is passzolni, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki.

Nagy különbségű győzelmet arattunk, így még arra is tudtunk figyelni, hogy néhány játékost le tudjunk cserélni. Molnár Gábor szeretett volna a pályán maradni, és újabb gólokat lőni. Az orvosi stáb javaslatára azonban eleve úgy készültünk a mérkőzésre, hogy elővigyázatosságból maximum egy félidőt játszik, mert a Szolnok elleni felkészülési meccsen fájdalmat érzett a vádlijában, és hét közben is kevesebbet edzett. Kocsis Dominik cseréje viszont kényszerű volt, zsibbadt a bokája, bízom benne, nem komoly a baj.

Szerettem volna, ha még több gólt lövünk, ám kissé pontatlanok voltunk, a helyzeteink felét lőttük csak be.

Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, mert így közelítünk ahhoz az aránypárhoz, amihez szeretnénk. (mérkőzésenként átlagban 2 lőtt és maximum 1 kapott gól - a szerk.) Az utolsó 5 meccsen mindössze 2 gólt kapott a csapat, jelenleg 16 meccsen 16 kapott gólnál járunk, azaz kezdünk alakulni, és még egy kellett volna, hogy meglegyen a 32 találat. A hátsó stabilitás kell a sikerhez, mert elöl megvannak a helyzeteink, kérdés, hogy milyen arányban tudjuk kihasználni. Egyedül Szolnokon nem tudtunk kellő számú helyzetet kialakítani, az összes találkozón megvoltak a gólszerzési lehetőségeink.

Nem sorozatban gondolkodunk, de ötödik siker után egyből felléptünk a második helyre. Szeretnénk tovább haladni ezen az úton, és tovább folytatni ezt a szériát.


Gabala Krisztián: - Nagyon nehéz mit mondani, mert az első harminc percben jól játszottunk, megleptük a DVTK-t, nem tudtak mit kezdeni a presszingünkkel. Ilyen a futball, egy rögzített játékhelyzet után felborult az egész terv. Utána elkezdtünk kapkodni, és az első félidő utolsó tíz percében eldőlt a találkozó.
A szünetben azt mondtam, hogy a gondoljunk a jövőben, például úgy cseréltem hogy már a szerdai mérkőzésre gondoltam.



17 órától hazai pályán fogadja a DVTK a Budaörs együttesét a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. A csapat négy mérkőzést nyert zsinórban, jó lehetőség a mostani a sorozat folytatására és akár egy újabb lépcsőfok meglépésére.

Kondás Elemér mérkőzés előtti nyilatkozatából:

Úgy, hogy próbáltuk megtartani ugyanazt a ritmust edzéseken is és az edzőmérkőzésen is. Jó képet mutatott a csapat a Szolnok ellen, kombinatívan játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, a koncentrációval volt probléma. Erre kell figyelni most hétvégén. Meggyőződésem, hogy fogunk kialakítani helyzeteket, bár a Budaörs egy masszív csapat. A ziccereknél sokkal jobban kell koncentrálunk. Hazai környezetben a saját közönségünk előtt támadni kell, helyzeteket kialakítani, gólokat lőni, és akkor nem marad el a siker sem.

Sorra térnek vissza a sérültek, betegek, már a múlt pénteki felkészülési meccsen is pályára lépett Zsolnai Richárd és Makrai Gábor. Kire nem számíthatunk vasárnap?

- A mai állás szerint betegség vagy sérülés miatt Branislav Danilović, Orosz Donát, Polgár Kristóf és Szűcs Kornél nem állhat a rendelkezésünkre. Molnár Gábornak volt egy kisebb sérülése, egyelőre kérdéses a játéka. Rajtuk kívül a csapat minden tagja hadra fogható - zárta a DVTK vezetőedzője.





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

101. vebgy* |Válasz erre: 91. sadab1
2021-12-10 00:15:10 Fekete öves, Veterán
Ha szigorú vagyok, akkor igazad vagyon...
100. tomi87*
2021-11-24 11:35:23 Fekete öves, Veterán
.
99. toki* |Válasz erre: 97. elzett
2021-11-23 21:38:09 Fekete öves, Veterán
A mostani - vegyük a legutóbbi - kezdőből, Zsemlye az egyetlen aki nem játszott az nb1-ben.
98. BOIM79
2021-11-23 20:54:32 Zöld öves, Tag
Valaki elmagyarázná Sujlic miért van a tartalékba száműzve?Télen ő lesz az első távozó közös meg egyezéssel.Megint egy olyan játékos akit drágán vettünk,és nem keresett a klub rajta.Na ezért van szükség profi sportigazgatóra.Mi még gyerekcipőben járunk a külföldi csapatokhoz képest.
97. elzett |Válasz erre: 95. toki
2021-11-23 16:35:54 Piros öves, Őstag
A jelenlegi keretet júliustól mostanáig mindenki elhordta mindennek. Az (volt) a megállapítás, hogy ebből a keretből Molnár, Könyves, esetleg Póser mb1-es, a többi gyenge mb2, sőt, mb3-as játékos. És ezt irigyli Ferna? :O
96. El Bandi
2021-11-23 14:52:30 Piros öves, Őstag
OFF
...hanem az az eset, amikor az angyalföldiek rutinos játékosa, Pátkai Máté lerántotta a vendégek utánpótlás-válogatott labdarúgóját, Horváth Rajmundot, majd a 33 éves középpályás jól láthatóan ellenfele felé köpött...

Ez is simán kiállítás, hisz az MLSZ azt is ígérte, hogy a vírushelyzet miatt szankcionálni fogja...
Egyébként ez is rasszizmus ha úgy veszem, nem csak a huhogás....
ON
95. toki* |Válasz erre: 94. elzett
2021-11-23 13:19:09 Fekete öves, Veterán
- Bukrán hol van? tudtommal nb2,
- Polgár nálunk van, a betegsége óta, nem az igazi,
- Brkovic, na őt sajnálom
- Karan, itt van, de a kora miatt én amondó vagyok, hogy az nb2-ben tud segíteni, az nb1-ben már nem tud,
- Tamás Márk, Lengyelország külföld, de kapott itt hideget-meleget - olykor jogosan -, viszont ennek a csapatnak tudna segíteni,
- Szabó B., lövésem nincs hol játszik, de szerintem nem nb1-ben,
- Kis Tajti, ZTE, de tudtommal nem sokat játszik ott sem,
- Márkvárt nb2-őt vezető Vasas játékosa,
- Bacsa nb2-es Jeto, szerintem most hozzánk csak esetleg epizódszereplőként jutna szóhoz,
- Prosser, Dánia külföld, ott Boris alatt játszott, sőt lőtte a gólokat, de azóta tudtommal nem sokat játszott - aztán lehet én tévedek -
- Hasani, jó bal lába van, a Gyirmótban játszik, de nálam még mindig kevés, amit látok tőle.

Abban igazat adok, hogy a mostani csapat tényleg 1 Molnárral és 1 Könyvessel jobb. Viszont a fenti játékosokkal bent maradni, le a kalappal.
94. elzett |Válasz erre: 90. toki
2021-11-23 12:06:03 Piros öves, Őstag
Mármint hogy a jelenlegi keret jobb, mint az övé volt? Talán egy Molnárral + Könyvessel.
Nézzük, hogy álltunk fel, mondjuk az UTE ellen 2019-ben:
Bukrán - Polgár, Brkovics, Karan, Tamás - Szabó, Tajti, Márkvárt, Bacsa - Prosser, Hasani.
Ebbe a mostaniba az előzőekből Brkovics, Tamás, Márkvárt, Prosser, de megkockáztatom, Hasani is beférne. + még kerettag volt Sesztakov is, attól eltekintve, hogy most 3-5-2-ben játszunk.
(nem veled szeretnék vitatkozni, hanem Fernandoval)
93. toki* |Válasz erre: 92. sadab1
2021-11-23 11:24:00 Fekete öves, Veterán
Igen. Ez a 3 játékos minőségi légiós. De így van, kell még.
92. sadab1*
2021-11-23 11:07:10 Fekete öves, Veterán
Kicsit előre megyek: ha feljutunk -csatlakozva előző hszmre- azért is kellene legalább 6 minőségi légiós, mert járhatunk úgy, mint a DVSC, akik -stben is elhangzott most- nem kellően erősítették meg a magyar magot és kiesés réme fenyeget. Szélnek ereszteték pl. a védelmet amivel feljutottak, de fing légiósokat és keveset is igazoltak. Én már akkor írtam, ha a tőlünk elment Malenicát, Grgicet és Milovicot megveszik, meg van oldva a védelmük.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...