Banner

Dragan Vukmir: Fokozatosan javulni fogunk

Szerző: amigeleken.hu | 2022-07-30 21:16:00

A siófoki idénynyitó előtt Dragan Vukmir a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


A DVTK kerete alaposan átalakult a nyári szünetben, de a kitűzött cél nem változott. A siófoki idénynyitó előtt Dragan Vukmir a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


Alig vártam már a bajnoki rajtot! - kezdte Dragan Vukmir. - Jó felkészülést hagyunk a hátunk mögött, és jó állapotban várják a labdarúgók az első fordulót, készen áll a csapat a rajtra. Kíváncsi vagyok, hogy a felkészülési mérkőzések után hogyan reagálnak a labdarúgók a tétmérkőzések másfajta kihívásaira. A felkészülés során jó teljesítményt nyújtottak a játékosok, de még nem értük el a maximumot, fokozatosan javulni fogunk ezután is.



A DVTK öt felkészülési mérkőzést játszott, és az első döntetlent követően mind a négy ellenfelét legyőzte, közte három élvonalbeli csapatot is.

A hozzáállás mindenki részéről rendben volt - értékelt a vezetőedző. - A játékosok képességeivel tisztában voltunk, de a felkészülési mérkőzések arra is alkalmasak, hogy közelebbről is megismerjük őket. Szinte minden meccsen sokat cseréltem, hogy lássam, ki hogyan reagál rá, ki az, aki a kezdőcsapat tagjaként, ki az, aki csereként lesz inkább a csapat hasznára. Mindig elmondtam, hogy az eredmény a bajnoki rajt előtt nem fontos, de úgy látom, hogy a csapatnak jót tett a négy győzelem. Úgyszintén fontosnak tartom azt is, hogy az utolsó két találkozón, már nem kaptunk gólt.


A DVTK az összes nyári mérkőzésen 4 védővel állt fel.

Az előző évi keret a 3 belső védős felállásra lett kialakítva, a nyári vérátömlesztés után viszont 4 védővel állunk fel. Ennek megfelelően játékrendszert váltunk, hátul mindig négyen lesznek, a középpálya és a támadósor pedig az aktuális ellenfélhez igazodva áll fel - avatott be a vezetőedző.


A Siófok előző bajnokságban az 5. helyen végzett (15 győzelem, 14 döntetlen, 9 vereség, 42-37-es gólkülönbség). A felkészülés során a Pakstól kikaptak, a többi másod- és harmadosztályú ellenfelüket pedig egy döntetlen kivételével legyőzték (részletesen itt lehet olvasni az ellenfélről).

Feltérképeztük az ellenfelet, megnéztük néhány edzőmeccsüket is - árulta el -, róluk is elmondható, hogy jól szerepeltek az előszezonban. Kijelenthető, hogy egy jó formában játszó csapathoz utazunk.


Szűcs Kornél sérülés miatt nem áll rendelkezésre, rajta kívül két labdarúgó hagyott ki edzést a héten, de egymás után térnek vissza, bízunk benne, hogy vasárnapra mindenki készen áll a játékra.

A keddi szurkolói találkozón azt hallottam, hogy sokan kelnek útra a hétvégén, és megtöltik a vendégszektort - elevenítette fel a sportszakember. - Nagyon örülök ennek a hírnek, óriási segítséget kaphatunk a lelátóról, ilyen körülmények között a srácok biztosan mindent megtesznek a sikerért. A csapat és szurkolók együtt tudják megnyerni a mérkőzést.


A pénteki sajtótájékoztatón - ahonnan Dragan Vukmir egy tragikus haláleset miatt hiányzott -, dr. Bajúsz Endre szakmai vezető úgy fogalmazott, hogy a DVTK-nak az élvonalban a helye, ezért nem is lehet más az idei cél, mint a feljutás.

Nekünk minden meccsen nyernünk kell, amihez pedig gólokat kell lőni. Ezért a felkészülési mérkőzések legnagyobb pozitívuma, hogy minden alkalommal betaláltunk az ellenfelek hálójába. A győzelem alapja a minőségi előre játék, a dinamika és a gyorsaság. Siófokon is dominálni szeretnénk annak érdekében, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot - zárta Dragan Vukmir.


forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2022-07-31 13:57:25 Barna öves, Tag
Vukmir úgy néz ki, mint a wishen rendelt Guardiola...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...