Banner

"Csodálatos érzés Diósgyőrben labdarúgónak lenni"

Szerző: objektív | 2023-09-26 08:43:00

Megszerezte első élvonalbeli gólját Holdampf Gergő


Megszerezte első élvonalbeli gólját Holdampf Gergő, amivel megalapozta a DVTK sikerét a DVSC ellen.


Egy igazán látványos, közönségszórakoztató mérkőzésen győzött a DVTK a DVSC ellen szombaton délután.

- Úgy vélem, nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol az első félidő szinte tökéletesre sikerült, nagyon örülök, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot - kezdte Holdampf Gergő. - A siker értékét növeli, hogy a DVSC jó csapat, jó játékot játszanak a miénkhez hasonló játékfilozófia alapján.
Az első 45 percben minden játékhelyzetet jól oldottunk meg, működött a letámadás, az ellenfelet pontatlan passzokra kényszerítettük. A megszerzett labdákkal pedig szép támadásokat vezettünk, amiből két gólt szereztünk, a saját kapunkat pedig megóvtuk a góltól. A második játékrész elég nehéz volt, akkor nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. Amikor kellett, a szerencse is mellénk állt, mert 2-1-nél a kapufáról kifelé pattant a labda, a hajrában viszont kijöttünk a szorításból, és ismét helyzeteket alakítottunk ki, és a harmadik góllal eldöntöttük a mérkőzést.

Holdampf Gergő az előző idényben a stabilitásért felelt a védelem előtt (védekező középpályás, 6-os poszt), idén viszont sokkal több támadó feladatot kap (8-as poszt). A III. Kerület ellen viszont középső védőként kezdett, majd Bozhidar Chorbadzhiyski beállása és Alexander Vallejo lecserélése után fellépett a 6-os posztra.- A DVSC ellen ismét a 8-as poszton játszottam, és jól éreztem magam - reagált. - Külön öröm, hogy gólt is szereztem. Eddig is mindent megtettem a gólszerzésért, de a mérkőzés előtt a Mester (Kuznyecov Szergej vezetőedző - a szerk.) is felhívta a figyelmemet arra, hogy ezen a poszton a gólszerzés lebegjen mindig a szemem előtt, és ezzel a hozzáállással érkezzek a kapu elé.

Holdampf Gergő szerezte a DVTK első gólját, miután nagyszerűen támadta a debreceni védelem közepén üresen hagyott területet, majd az ötösről a hálóba lőtt.

- Elég távolról indultam a védelem mögé, egy nagy sprinttel oda kellett érni a labdára, utána pedig bevetődtem, és a kapuba sodortam a labdát. Ezúton is köszönöm Lukinak a gólpasszt, de azt hiszem, ez már kijárt nekem - mosolygott a középpályás.

A találkozót közel tízezer szurkoló látta a helyszínen, de még különlegesebbé tette a baráti hangulat, ahol időnként az ellenfél csapatát biztatták a szurkolótáborok.

- Csodálatos érzés Diósgyőrben labdarúgónak lenni, hihetetlen szurkolóink vannak - ismételte meg a kupamérkőzés után tett nyilatkozatát. - Hétről hétre azon dolgozunk, hogy a lelátóról érkező támogatást jó játékkal és jó eredményekkel háláljuk meg. Tudjuk, hogy a két szurkolótábor baráti viszonyt ápol, de annak is megvan az fílingje, ha a két szurkolótábor egymást zrikálja.


Olvasd el a teljes cikket a dvtk.eu oldalán >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...