Bulgária–Magyarország

Szerző: objektív | 2023-11-16 13:42:00

EB selejtező G-csoport


A magyar labdarúgó-válogatott a sok sérült miatt biztosan olyan összeállításban lép pályára a bolgárok elleni szófiai Eb-selejtezőn, melyben még korábban még sosem. - írja az nso.hu


Marco Rossit, illetve a csapatösszeállítási elveit ismerve arra nem számíthatunk, hogy a bolgárok elleni, számunkra jelentős téttel bíró mérkőzésen – egy pontra vagyunk az Eb-szerepléstől – olyan játékost állít a kezdőcsapatba, aki korábban még nem lépett pályára a nemzeti csapatban vagy csak egy-két alkalommal szerepelt. Elsősorban olyanok kaphatnak lehetőséget, akik korábban is bekerültek már a kezdőcsapatba, de adódhat kivétel is...

Dibusz Dénes helye a kapuban megkérdőjelezhetetlen Gulácsi Péter sérülése óta (az RB Leipzig játékosa jelenleg sem bevethető). A védelemben Szalai Attila és Lang Ádám mellett annak ellenére is kitart a szövetségi kapitány, hogy klubjuk, a német Hoffenheim, illetve a ciprusi Omonia legutóbbi három meccsén egyikük sem lépett pályára (Lang hat meccse nem játszott). A jobb oldali belső védő posztjára jó eséllyel visszatér Botka Endre, aki a Ferencváros legutóbbi bajnoki meccsét kihagyta, sérüléssel és betegséggel is küzdött az őszi szezonban, de Willi Orbán és Fiola Attila sérülésével nem maradt olyan, belső védőként is bevethető játékos a keretben, aki már kezdett a válogatottban. Marco Rossi pedig a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, Botka egészséges, tudja vállalni a játékot.

Alternatív megoldásként, jobblábas védőként a rutinja miatt, és azért mert a francia élvonalbeli Le Havre-ban folyamatosan játszik, Loic Nego jöhetne még szóba a belső védő poszton Botka helyett, de azért arra van a nagyobb esély, hogy Nego a saját posztján, jobb oldali szárnyvédőként játszik. A bal oldalon pedig Kerkez Milos helye is biztosnak mondható, függetlenül attól, hogy az angol Premier League-ben szereplő Bournemouth legutóbbi bajnokiján nem játszott.

A belső középpályásaink közül a 16-szoros válogatott Callum Styles folyamatosan játszik az angol harmadosztályú Barnsleyban, ezért a válogatottban sincs oka a változtatásra Marco Rossinak, éppen ezért fog ezúttal is mellette játszani középen Nagy Ádám, akivel a legutóbbi hat meccsen is egymás mellett játszottak (igaz, Litvánia ellen Styles a második félidőre állt be). A jelenlegi keret válogatottsági rekordere (75 meccsel), Nagy Ádám az előző három fordulóban 18 percet játszott az olasz másodosztályú Pisában (kétszer becserélték, egyszer végig a kispadon ült), de a kapitány többször kifejtette már, történjék bármi, maximálisan megbízik a középpályásban.

Ahogy természetesen egy sorral előrébb Szoboszlai Dominikban is. A Liverpool középpályása legutóbb, a litvánok ellen egy sorral hátrébb, Styles helyén kezdett, a támadósorban pedig Gazdag Dániel szerepelt kezdőként, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt a Philadelphia Union támadója, és le is cserélte őt a szünetben Rossi. Most, hogy Sallai Roland sérült, adná magát, hogy az amerikai profi ligában, az MLS-ben kulcsembernek számító Gazdag ismét kezd, de inkább arra számítunk, hogy a Litvániában az utolsó fél órára csereként beálló és a támadójátékot egyértelműen fellendítő, immár hatszoros újpesti válogatott, Csoboth Kevin kerül be a kezdőcsapatba, még úgy is, hogy ő korábban még nem kezdett. Egyrészt azért lehet erre most esélye, mert játékstílusában és gyorsaságában ő hasonlítható leginkább Sallaihoz, megvan az a képessége, hogy a nem éppen villámléptű bolgár védők mögé kerülve helyzeteket tudjon kialakítani. Másrészt, ők ketten, Szoboszlaival csukott szemmel is tudják, mikor merre, mozog a másik, hiszen gyerekkorukban együtt futballoztak a Főnix Goldban.

Csatárposzton Varga Barnabás sérülése után, Ádám Martinon kívül nem maradt olyan játékos a keretben, aki már kezdett a selejtezők során. Ezért várható, hogy a dél-koreai Ulszan centere bekerül a bolgárok elleni kezdőbe, függetlenül attól, hogy klubjában a legutóbbi két bajnokiján csak néhány perc jutott neki.


Olvasd el a nemzetisport.hu teljes cikkét >>>


forrás, nemzetisport.hu, fotó: Szabó Miklós


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

137. toki* |Válasz erre: 136. sheldon
2023-11-19 20:49:17 Fekete öves, Veterán
Sajnos ilyen soha se volt nekem ..... :))))))))
136. sheldon |Válasz erre: 135. toki
2023-11-19 14:44:31 Kék öves, Tag
Humorérzék...?
(Szarkazmus, irónia....keress még szinonimákat.)
135. toki* |Válasz erre: 131. sheldon
2023-11-19 14:38:29 Fekete öves, Veterán
Rossi olvassa ezt az oldalt!??? :))))))))))))))))))))))))))))) há hidd azt!
134. perec |Válasz erre: 131. sheldon
2023-11-19 13:14:25 Barna öves, Fanatikus tag
... hűha XD
133. sheldon
2023-11-19 00:23:17 Kék öves, Tag
.
132. sheldon
2023-11-19 00:21:27 Kék öves, Tag
.
131. sheldon
2023-11-18 18:17:51 Kék öves, Tag
Rossi válaszolt!

Kedves Perec, olvasom, hogy velem takarózol, miszerint én kezdtem a politikát. Tisztára, mint az óvodában, tanár néni kérem, ő kezdte!

Semmi gond, én fölvállalom, ha tényleg így van, nem mutogatok másra.

Azonban a 26-os hozzászólásomban, amire hivatkozol, pont az ellenkezőjére utaltam azzal, hogy "maradjunk a sportnál"! És azt is mondtam, hogy nem szerencsés, ha egymásnak fordítjuk az embereket és ellenségképet generálunk. Legalább a sport társadalmat nem kéne megosztani az ilyen nyilatkozatokkal, amit amúgy már ismételget Rossi egy ideje, minden fórumon. "Mert maradjunk a sportnál"!
"Nem mindenki szereti a válogatottunkat" - szajkózza számonkérőn. És? Akkor mi van? Nem az ő dolga, hogy számon kérjen bárkit is az érzéseiért. Maradjon a szakmai munkánál, mert ahhoz szerencsére nagyon ért. Maradjon a sportnál!

Na, úgy látszik, hogy Rossi is olvasta, amit írunk az amigeleken. hu-n, mert válaszolt a Blikk hasábjain és elismerte, hogy vélemény szabadság van. Azért persze hozzátette magyarázatként, hogy megint félreértették, mint Montenegró elleni nyilatkozatában, mert azt is félre fordították, ahogy most is.

És akkor egy kis politika (hozzászólva a vitához): annyira van demokrácia kis hazánkban, mint amennyire Tóth Gabi hithű katolikus, Győzike futball szurkoló, a nemzet csótánya Kossuth-díjra érdemes művész, Rossi hozzászólásai pedig utólagosos magyarázkodásra, finomításra nem szorulnak.
130. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 127. perec
2023-11-18 12:29:38 Fekete öves, Veterán
fenntartom a véleményemet, hogy az ellendrukkerekre utalással te hoztad be a politikát a fórumra ennél a hírnél
129. Kezdökör |Válasz erre: 124. wexeye
2023-11-18 12:07:47 Piros öves, Fanatikus tag
Ha jól emlékszem a héten már a szerkik kiposztolták, egy szurkoló társunk írásával kiegészitve, de számomra meglepően gyorsan eltűnt a topik!
128. perec |Válasz erre: 125. jgermeister
2023-11-18 12:05:32 Barna öves, Fanatikus tag
.. hah már csak ez hiáyzott ide , palesztin izrael konfliktus.. na inkább lépek is

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...