Banner

Az akadémiák számára a minőségbiztosítás kerül a középpontba

Szerző: Jáborcsik András | 2023-08-09 19:05:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A sportirányítás és a nemrég a Sportállamtitkársághoz került Labdarúgó Módszertani Központ vezetői tartottak tájékoztatót a hazai és a külhoni államilag elismert labdarúgó-sportakadémiák képviselőinek a Puskás Arénában. Az eseményen bemutatták a Központ felépítését, stratégiáját és feladatait az új rendszerben, illetve az akadémiák akkreditációs folyamatának aktualitásai is szóba kerültek.

A nemzetisport.hu-n megjelent cikkből idézünk.


Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Liszkai Dezső, a Labdarúgó Módszertani Központ igazgatójának vezetésével találkoztak az államilag elismert magyarországi és határon túli labdarúgó-sportakadémiák igazgatói és a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselői a Puskás Arénában. Az eseményen beszédet mondott Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese, Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadója, Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Sáfár Sándor, az NSÜ akadémiai és kiemelt egyesületekért felelős igazgatója és Kovács Kristóf, az NSÜ akadémiákért felelős főosztályvezetője.



A találkozó aktualitását az adta, hogy július 1-től a Labdarúgó Módszertani Központ a Sportállamtitkárság háttérintézménye, a Nemzeti Sportügynökség irányítása alá került.

„Idén év végén lejár a kiemelt állami sportakadémiai program, meg kell nézni, hogy mi az, ami bevált és hogyan lehet a rendszert fejleszteni. A Labdarúgó Módszertani Központ feladata ezeket a tapasztalatokat felmérni és kialakítani azt a stratégiát, amely alapján tovább működhet az akadémiai program. Eddig a Puskás Akadémián volt az otthona, azonban immár hatékonyabban működhet a Központ, hiszen nem az egyik sportszervezetnél lesz, hanem ott, ahonnan a forrás érkezik”

– mondta el Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.


„Az akadémiák számára a következő időszakban a minőségbiztosítás kerül a középpontba, hogy emeljék a minőségi munka szintjét, amihez a Labdarúgó Módszertani Központ stratégiai célokat fog kijelölni”

- hangsúlyozta Liszkai Dezső, a Központ igazgatója. Kiemelte, a legfontosabb feladatuk az iránymutatás, a segítségnyújtás és az akadémiák módszereinek fejlesztésére vonatkozó javaslattétel lesz, de ellenőrizni is fogják ezeknek az elveknek a megvalósulását.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: NSÜ / Kelemen Ádám



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...