Banner

Astra - DVTK-Vènusz (2:1) 3:7

Szerző: walaki | 2016-11-03 08:35:00

Remek második félidei játékával nagy meglepetésre a DVTK-Vénusz négygólos győzelmet aratott a címvédő Astra otthonában. A mérkőzést követően a hazaiak mestere önkritikus nyilatkozatot adott honlapunknak.

Az Astra-Selector Kiskunfélegyháza FC és a DVTK-Vénusz is három pontra hajtott a női futsal NB I 3. fordulójából elhalasztott találkozóján. Mindkét csapat feljebb szeretett volna kapaszkodni a tabellán.

Az első félidő több Astra helyzetet hozott, szűk tíz perc alatt Görög Zsófia és Gál Tímea is betalált (2-0). A vendégek ugyan néhány perccel később szépítettek, de a szünetben megérdemelten vezetett az Astra. (2-1)

A hazai fölény ellenére sem dőlt el a mérkőzés, a vendégek játékában is benne volt az egyenlítést jelentő újabb találat.

A fordulás után gólra törően kezdett az Astra, előbb a kapufa mentette meg a vendégeket, majd pedig ajtó-ablak ziccerben Görög Zsófia talált a hálóba. (3-1)

Ekkor úgy tűnt meglehet a hazai három pont, de az előny csupán percekig tartott, Boros Kinga kígyótérről eleresztett bombájával gyorsan szépített a DVTK, majd egy védekezési hibát kihasználva 3-3-ra módosult az állás.

Ebben az időszakban sok helyzetet hagyott ki az Astra, a vendég kontrák pedig egyre veszélyesebbé váltak, intő jelként legnagyobb lehetőségként a kapufát találták telibe.

Az Astra ezzel egy időben két büntetőgyanús szituációból egyet sem kapott meg. Válaszul a DVTK némileg a semmiből egy kapus hibát kihasználva a 32. percben átvette a vezetést. (3-4)

Innentől kezdve nagy rohanás alakult ki a pályán, az Astra egyre többet kockáztatott, ami a védekezés fellazulásával járt. Ezt kihasználva a vendégek több veszélyes ellenakciót vezettek és növelték góljaik számát. (3-7)

Az Astra kezéből egy már megnyert mérkőzés csúszott ki, a DVTK kihasználva a lehetőségeit elvitte a 3 pontot Kiskunfélegyházáról.

Női NB I, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Astra-Selector Kiskunfélegyháza - DVTK-Vénusz 3-7 (2-1)
Kiskunfélegyházi KÉSZ Aréna, 100 néző
Játékvezetők: Borbás Bottyán Aurél - Andrásy Balázs - Kaszala Mihály

Astra: Záhonyi Alexandra - Horváth Hanna, Görög Zsófia Réka, Halászi Kinga, Gál Tímea
Csere: Godvár Katalin, Balázs Eszter, Szabó Nóra
Edző: Dombó János

DVTK: Szabó Lili - Bernáth Csilla, Miliczki Noémi, Váradi Cintia, Boros Kinga
Csere: Paranai Enikő, Szőke Zsuzsanna
Edző: Fórizs Sándor

Gólszerző: Görög Zsófia Réka (2), Gál Tímea illetve Boros Kinga (3), Miliczki Noémi (2), Váradi Cintia, Bernáth Csilla

Dombó János: - Buták voltunk velem az élen! Ez azonban semmit sem von le a Miskolc érdemeiből, akiknek őszintén gratulálok! Szeretnék elnézést kérni az értünk szorítóktól, igyekszünk javítani

forrás: futsalhungary.hu

fotó: Varga Zoltán

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.