Banner

Április 20.-án fogadjuk a Sopront az elődöntő első mérkőzésén

Szerző: Jáborcsik András | 2024-04-04 22:54:00

Végleges az elődöntők menetrendje.


A DVTK HUN-Therm női kosárlabda csapata pályaelőnnyel várja a Sopron Basket elleni elődöntőt, amely egyik csapat második győzelméig fog tartani. A másik ágon a Győr a Szekszárd gárdájával küzd meg a döntőbe jutásért. Az elődöntőbe jutott négy csapat egyaránt 2-0-ra nyerte meg a negyeddöntő párharcot.

A 3x3-as női kosárlabda válogatott olimpiai selejtezője miatt háromhetes szünet lett beiktatva a negyeddöntők és az elődöntők közé, így a szakmai stábnak van ideje rendezni a sorokat, a diósgyőri lányok ki tudják pihenni az Euroliga, a bajnoki és a kupamenetelés okozta fáradalmakat. A bajnoki kiiírás szerint az elődöntő párharc eredetileg három győztes meccsig tartott volna, azonban az olimpiai selejtező miatt januárban az MKOSZ módosította a kiírást, így maximum három mérkőzés dönt a fináléba jutásról.


A 3x3-as női kosárlabda válogatott április 8-án kel útra Hongkongba a nyolccsapatos olimpiai selejtező-torna helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitány a wbasket.hu-nak elmondta, hogy a napokban véglegesedett az utazó keret: Böröndy Vivi, Beatrice Mompremier, Papp Dia (mindhárman Sopron Basket), illetve Szabó Fanni (TFSE-MTK) képviseli hazánkat a hongkongi tornán és száll harcba az olimpiai kvótáért.


Nincs idő formaidőzésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális, illetve lelki állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Ezt azok a játékosok tudják hatékonyan megtenni, akik a legjobb állapotban vannak ilyen szempontból. Jelenleg Magyarországon a 3×3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet. Az egész soproni klubra elmondható, hogy extázisban játszanak. Megverték a DVTK-t, a Győrt, kétszer nagy különbséggel a Pécset. Itt nem kizárólag a soproni siker ténye a kiemelendő, hanem az, hogy ezekből a 3×3-as kerettagok kulcsszerepet vállaltak ”

- hangsúlyozta az utazó csapat bemutatásakor Földi Attila.


Ez akár a mi malmunkra is hajthatja a vizet, hiszen a Sopron az elődöntőre való felkészülés során nélkülözni kénytelen három maghatározó játékosát, míg a mieink teljes kerettel készülhetnek az összecsapásokra. A hongkongi olimpiai kvalifikációs tornán kizárólag a tornagyőztes válogatott szerez kvótát, a válogatott eredménye rá is nyomja majd a bélyegét a soproni gárda hangulatára, akár pozitív, akár negatív irányban.


Tippmix NŐI NB I. A-csoport, rájátszás - elődöntő program

1. mérkőzés

2024. április 20., szombat (Miskolc, DVTK Aréna)

DVTK HUN-Therm - Sopron Basket


2. mérkőzés

2024. április 23., kedd (Sopron, Novomatic Aréna)

Sopron Basket - DVTK HUN-Therm


3. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2024. április 26., péntek( Miskolc, DVTK Aréna)

DVTK HUN-Therm - Sopron Basket

A mérkőzések pontos kezdési időpontja egyeztetés alatt van.


forrás: wbasket.hu, dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. sd10lali
2024-04-11 14:47:30 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Jól jönnének már így 1,5 héttel az elődöntők kezdete előtt, ha meglennének a pontos időpontok, hogy lehessen utazást tervezni... Gondolom a Loki meccs miatt nem volt meg a kosár kezdési időpontja jövő szombatra, de már azt kírták a múlt hét végén 19:30-ra. Ha a Sopron belemegy, akkor remélem a 17:00 kezdési időpontot preferálná a klub, de jó lenne látni a soproni meccs időpontját, mert szeretnék menni oda is!
1. burritos
2024-04-10 11:40:49 Zöld öves, Fanatikus tag
Csodás volt a mögöttünk hagyott Euroliga szezon, de a bajnokságban nem jogosít semmire!
Erre ékes bizonyíték, hogy a Sepsi - aki szerintem nem szerepelt rosszul - számomra döbbenetes módon még a román bajnokság döntőjébe sem jutott be, mert az elődöntő sorsdöntő meccsén otthon kikapott az Aradtól!!!!

Fentiek miatt 2 kérésem lenne:
Az egyik a szurkolótársak felé, hogy nem kéne akkora terhet tenni a lányokra, hogy elvárás az arany, a másik a lányok felé, hogy adjanak bele mindent!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...