Banner

A Diósgyőr edzője a triplázó Grozavnak: Ne állj le, Gheorghe!

Szerző: Jáborcsik András | 2021-02-21 12:06:00

Sajtófigyelő - index.hu


Az ember azt hinné, minden szökőévben szerez három gólt egy meccsen egy cserejátékos a magyar labdarúgó NB I-ben, de ez nincs így. Szombaton mindenesetre a 30-szoros román válogatott Gheorghe Grozavnak sikerült ez a bravúr a Fehérvár otthonában, ezzel győzött 3–1-re a MOL Aréna Sóstó stadionban a még így is sereghajtó Diósgyőr a tavasszal hét bajnokin mindössze négy pontot szerző házigazda ellen.

Az index.hu a triplázó tékozló fiúval készített interjút. Ebből idézünk:


Gheorghe Grozav képességeit senki sem kérdőjelezi meg sem Magyarországon, sem hazájában, Romániában, de abban is megegyeznek a vélemények, hogy a 30 éves csatár nem egyszerű eset. Tavaly érkezett Kisvárdáról, a nyáron szerződtette a Diósgyőr Grozavot, aki szombatig háromszor talált a kapuba, és Fehérváron is a kispadon kezdett. Aztán elérkezett az 55. perc.

„Szólt az edző (Zoran Zekić – a szerk.), hogy készüljek, be fogok szállni. Egy–nullra vezetett a Fehérvár, de egyáltalán nem adtuk fel, voltak is helyzeteink, viszont nem tudtuk értékesíteni azokat” – nyilatkozta lapunknak a technikás csatár a Fehérvárról Miskolc felé tartó csapatbuszról. „Öt perccel azok után, hogy beálltam, egy perc alatt kétszer is gólt tudtam fejelni, majd a végén egy kontrából beállítottam a végeredményt.”


Adja magát a kérdés: vajon ez volt Grozavnak az első magyarországi mesterhármasa?

„Nemcsak Magyarországon, hanem Romániában sem szereztem még három gólt egy meccsen, pláne nem csereként beállva” – újságolta örömmel, miközben a háttérből beszűrődött a boldogan hazafelé tartó csapat hangzavara. „Szerencsém volt, Alen Grgić nagyszerűen rajzolta a fejemre a labdát mindkétszer.”

Megemlítjük, hogy azért ez több volt mint szerencse, mert mindkétszer nagyon okosan helyezte a labdát a fehérvári kapuba. És arra is büszkék lehetnek, hogy tavasszal mindkét magyar topcsapatot, a költségvetésük alapján az NB I-ből kiemelkedő Ferencvárost és a Fehérvárt is legyőzték.

„Az lehet, ugyanakkor kikaptunk az Újpesttől és másoktól is, szóval nagyon hullámzó a teljesítményünk, ezen kéne változtatni, valahogy stabilizálni a formánkat.”

A kérdésre, miért nem kezdett a Fehérvár ellen, az alábbi válasz érkezett:

„Az edző így döntött, ebbe nekem nincs beleszólásom.” (Ehhez diósgyőri forrásunk annyit tett hozzá, hogy Zekić mester szívesen alkalmaz rotációt az összeállításban.)

De vajon mit mondott Zekić a mérkőzés után nyerőemberének?

„Gratulált, és azt mondta, nehogy most leálljak, továbbra is igyekezzek, és ontsam a gólokat. Jelenleg hatnál tartok Diósgyőrben, egy meccsen sikerült megdupláznom az eddigi termésemet.”


Tovább az index.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: index.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. oreg70
2021-02-22 09:49:23 Kék öves, Tag
Gheorghe !! Gratulálok nagyon szép volt !! Az nem kétséges hogy tehetséges játékos vagy, de vigyázni kell rá ,hogy nehogy elszállj magadtól. Első a csapategység, a kemény munka és szorgalom !. Ez meghozza a válogatottságot is.! Grigicsnek szintén gratulálok , ő az egyik kedvencem. Csodálatos beadás, ahogy kell, kanyarítva , benyesve, ahogy a labdát a védőtől elfelé, a támadó fejére varázsolta .
4. zorba*
2021-02-21 14:57:43 Fekete öves, Veterán
Grozav = nagyszerű
3. tomi87*
2021-02-21 13:56:22 Fekete öves, Veterán
"2019. május 12-én a Honvéd elleni 4–4 közben Vernes Richárd rúgott egy hármast, ráadásul szintén csereként beállva!"
2. KáGábor* |Válasz erre: 1. lokal
2021-02-21 12:37:00 Fekete öves, Veterán
Hehe, ez mókás :D

Bravó, Gheorghe, ez igazán remek teljesítmény. Még több ilyet! :)
1. lokal
2021-02-21 12:22:33 Fekete öves, Őstag
Nagyszerű teljesítmény volt! :)

A név kötelez... ;)
(Írjátok be a grozav szót a google román-magyar fordítóba.)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...