Banner

230.000 Ft gyűlt össze a látássérültek oktatásának támogatására

Szerző: Jáborcsik András | 2018-12-29 15:03:00

December 16.-án rendeztük meg a hagyományos év végi jótékonysági teremtornánkat, melyet immár harmadik alkalommal szerveztük Péchy Tibor emlékére. Tibi bácsi aktív tagja volt az amigeleken.hu fórumának, minden egyes hozzászólását a csapatért való rajongás, az érte való aggódás hatotta át. Rajongott családjáért, rajongott Miskolcért, elismert lokálpatrióta volt, aki számos rendezvény szervezésében is aktív szerepet játszott. Tele volt tervekkel, ötletekkel, de betegsége megakadályozta abban, hogy ezeket megvalósíthassa. Szerettük, tiszteltük őt, megtisztelt minket a Fórumfoci Családi napon is, egy alkalommal pedig a szakácsunk is volt a DVTK Családi napon.

A rendezvénynek ezúttal a Jezsuita Gimnázium adott otthont, ahol az öt résztvevő csapat - Czevaro Team, Fórumfoci Team, Max és barátai, Rakaczki Team és Sajóvámos - egy körmérkőzéses torna keretében mérkőzött meg egymással.


A jótékonységi tornán összegyűlt adományokat idén annak a Látás-Mód Alapítványnak ajánlottuk fel, melynek munkáját szurkolótáborunk két szeretett tagja, Bokros László és Perjési Zsuzsa is segíti önkéntesként. Laci nem tudott személyesen jelen lenni az Emléktornán, mert a diósgyőri szurkolók társaságában Zakopánéban vett részt kiránduláson, jókívánságait Zsuzsa tolmácsolta a résztvevők felé.

Az Emléktorna megnyitóján Weisz Ildikó, az alapítvány vezetője is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy munkájukkal látássérült gyerekek és felnőttek tanulását, mindennapjait segítik. Munkatársaik között vannak a látássérültek oktatása terén sokéves tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok, a látás elvesztésének feldolgozását segítő pszichológus, az informatikai eszközök használatában jártas szakemberek, de a legfontosabbak azok a látássérült barátaik - köztük Bokros Laci és Amriskó Tamás -, akik született vagy felnőtt korban látássérültté vált személyként saját életükön, tapasztalataikon keresztül a leghitelesebb támogatást tudják adni sorstársaiknak.

Balról a második Weisz Ildikó, a Látás-Mód Alapítvány vezetője, mellette Amriskó Tamás és Perjési Zsuzsa, az alapítvány önkéntesei.


A csapatoknak, a Rakaczki családnak és Tibi bácsi özvegyének, Ildikónak köszönhetően 230.000 Ft-tal tudtuk segíteni az alapítvány munkáját.

Köszönjük a Jezsuita Gimnázum vezetésének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a tornatermét, köszönjük Rakaczki anyukának az immár elmaradhatatlan nagy tál pogácsát. Nagy hálával tartozunk a két játékvezető sporttársnak, Geró Gábornak és Galamb Józsefnek, amiért a kezdetektől fogva valamennyi alkalommal önzetlenül segédkeznek a jótékonysági tornáink sikeres lebonyolításában. Végezetül nagy köszönetünket szeretnénk kifejezni valamennyi résztvevő számára, amiért elfogadta a meghívásunkat az Emléktornára és adományával segített annak sikerét. Köszönjük!


Az adomány átadására Bokros Laci is eljött, hogy személyesen is köszönetet mondjon valamennyi résztvevő számára.

Ha egyetértesz Te is az Alapítvány célkitűzéseivel, akkor támogasd munkájukat. Ezáltal Te is részese lehetsz egy látássérült gyermek vagy felnőtt mindennapokban elért sikerének.

  • Pénzbeli felajánlásodat az OTP Banknál vezetett 11734004-20505064 számlaszámon teheted meg,
  • Tárgyeszköz (optikai, elektronikus, speciális beszélő segédeszközök, informatikai eszközök, szoftverek) felajánlása esetén előzetesen vedd fel a kapcsolatot az Alapítvány vezetőjével.

Elérhetőségeiket itt megtalálod: http://www.latas-mod.hu/?item=93


Az Emléktorna megnyitója:


A résztvevő csapatok:

Czevaro Team


Max és barátai


Sajóvámos


Rakaczki Team


Fórumfoci Team


Szép volt, fiú! Jövőre újra találkozunk!




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. KáGábor*
2018-12-24 07:40:59 Fekete öves, Veterán
Gratula a rendezvényhez! Jó olvasni időröl időre az ilyen rendezvényekről.
2. CLIPNOH
2018-12-24 01:43:30 Piros öves, Fanatikus tag
Nagyon szép és eredményes, gratula!
1. anszkord
2018-12-22 14:23:40 Piros öves, Őstag
Tartalmas rendezvény, nemes célok. Sérülteknek jobbulást.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...