ZTE - DVTK 3-1

Szerző: objektív | 2020-09-26 13:50:00

OTP Bank Liga 5. forduló

Zalaegerszegi TE FC - Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2826 néző. Játékvezető: Antal Péter (Tóth II Vencel, Horváth Zoltán; Farkas Ádám, Káprály Mihály).

ZTE: Demjén - Tanasin, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Favorov, Sanković, Bedi - Könyves, Babati B., Vass P., Vezetőedző: Boér Gábor.

DVTK: Antal - Shestakov, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Rui Pedro, Iszlai - Hasani, Molnár G., Ivanovski - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Favorov helyett Koszta M. a 60., Rui Pedro helyett Márkvárt a 69., Vass P. helyett Szánthó R. a 75., Ivanovski helyett Makrai és Hasani helyett Korbély a 83., Könyves helyett Zimonyi a 88. percben.

Sárga lap: Szűcs K. és Molnár G. a 30., Sanković a 32., Memolla a 70., Szánthó R. a 87. percben.

Gólszerző: Könyves (1-0) a 8., Könyves (2-0, 11-esből) a 31., Hegedűs J. (3-0) a 45., Koszta M. (3-1, 11-esből) a 77 percben.


Kulcspillanatok

8. perc: Egy bal oldali beadás átszállt a védők és Antal fölött, a hosszún Könyves Norbert érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 1-0

31. perc: Könyves szabálytalanságát nem, Szűcsét viszont észrevette Antal Péter, büntető a hazaiak javára. Könyves Norbert állt a labda mögé, és a kapu jobb alsó sarkába gurított, 2-0

45. perc: Molnár levágódó lövése után diósgyőri szöglet jobbról. Molnár beadására középen Hegedűs János emelkedett a legjobban, és 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába bólintott, 2-1

77. perc: Antal vetődött ki egy hosszú indításra, a támadó elesett, újabb büntető. Koszta Márk a jobb oldali kapufa mellé lőtt, 3-1Feczkó Tamás: - Az első beadásból gólt kaptunk, ami meghatározta a mérkőzés képét. A kétgólos hátrányra jól reagáltunk, még az első félidőben ki lehetett volna egyenlíteni. A második félidőben kapkodtunk, siettettük a támadásokat, és nem volt nálunk a labda. Nem találtuk a megbeszélt passzsávokat, nagyon sok technikai hibát vétettünk az ellenfél térfelén, nem tudtuk a szélén megbontani a védelmüket. A második labdák háromnegyedét a hazaiak szerezték meg, emiatt nagyon sokat kellett visszafelé védekezni. Ekkor már az ellenfél térfelén játszottunk, igaz nem abban a zónában, ahol szerettünk volna, de bosszantó, hogy igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani.


Boér Gábor: - Megérdemelt a sikerünk, próbáltunk az akaratunk, és az eddig is látott játékunkat ráerőltetni a DVTK-ra. Magasan védekeztünk, és igyekeztünk már az elején megfojtani az ellenfél akcióit. Készültünk a hosszú labdákra, ezt is sikerült levédekezni, nagyon minimális lehetősége volt a vendégeknek a gólszerzésre, mi viszont hamarabb is lezárhattuk volna a meccset. Azt viszont sajnálom, hogy ismét pontrúgást követően kaptunk gólt, erre sokat készültünk, mégis beleléptünk ugyanabba a folyóba. Csak a lefújáskor nyugodtam meg, mert ha a hajrában a DVTK pontrúgásból vagy egy ívelést követő lecsorgó labdából szépít, akkor meleg lehetett volna a vége, bár hozzáteszem, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy nyomás nem volt rajtunk.Hosszú túrára indulnak ma a szurkolók a csapat után, hiszen Zalaegerszeg lesz a vendéglátója a diósgyőrieknek. A mérkőzés 19:30-as kezdete kifejezetten kellemetlen a visszaút szempontjából (is), de akik útra keltek, azok ezt bekalkulálták és nem tántorítja el őket. A beharangozóban Zoli pozitív gondolatokról és előérzetről beszélt, de hogy mennyire másképp látjuk, érezzük az esélyeket, azt a saját negatív sugallatom bizonyítja. Grozav, Márkvárt, Polgár hiánya érződhet ma, és az emiatt átszervezett rendszer, posztok, felállás nem éppen jó előjel az egyébként átlagosan két gólt lövő zalaikkal szemben, akik idén már két alkalommal is tripláztak, többek között a Vidi ellen gurítottak hármat és legutóbb idegenben az MTK-t tömték ki. Oda kell tehát figyelni a védelemnek!

Feczkó szerint a koncentráció döntő lesz, és én ebben csak egyetérteni tudok, mert az biztos, hogy a ZTE nem fog otthon bunkert játszani, főleg a mi kapunk előtt pattog majd a labda vélhetően, ebbe pedig nem fér bele a hiba. Az egy pontnak örülnék, a hiányzók miatt most a győzelmet kisebb bravúrként könyvelném el. Cáfoljatok rám, fiúk! Mi itthonról szorítunk nektek, Zoliék pedig a helyszínről üvöltik tele a zalai éjszakát! Reméljük, a lefújás pillanatában is lesz ok az örömre és marad tartalék a torkokban a pár perces ünneplésre!

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

492. beli1 |Válasz erre: 491. köves
2020-09-30 13:52:09
Nem. Mert Szücsöt játszani kell. Ő a kiválasztott.
491. köves
2020-09-30 13:15:10
Nekem az tetszett, hogy a FTC-ben a kezdő 9 külfüldi. Tiszta Kisvárda, csak több pénzzel.
Más! Amikor nem kaptunk gólt, Karan, Brkovics volt a két belső védő. Most nem lehetne Karan, Hegedűs? Sztem jól működne. Jobb szélen Polgár, balon Memolla. A többi már adná magát, akár ellenféltől függően.
490. sapisanyi |Válasz erre: 489. pala17
2020-09-30 11:58:38
nem teljesen értünk egyet mert valahol a tiédet és az enyémet is adták ,pedig én oda biztos nem adnék a sajátomból ,és kubatov se a sajátjából teszi, továbbá én kicsit mögé is látok!! Tudom megint kapom majd a szart a nyakamba, de nekik a fradi sikere politikai okból is nagyon fontos. Mert egy erős szavazó bázis , mert a fradisták nagy része a mostani zöld ködön át csak azt fogja látni ,hogy a csapat sikerét nekik köszönhetik.Atáboruk nagy részét más nem érdekli, se kórház ,se nyugdí,j se munkahely ,se lopás csak a fradi fradi fradi, És ez bizony baj .Nem fogják fel ,hogy a rájuk évek óta elbaszott milliárdok valahonnan nagyon hiányoznak.
489. pala17 |Válasz erre: 488. sapisanyi
2020-09-30 06:44:17
Itt ha lenne pénz,akkor se lenne. Mint ahogy fejétől bűzlik a hal,a fradinál is a 90-es évekbeli pénz valahogy Szívós alatt elpárolgott,pedig az meg kellett volna,hogy ágyazzon már akkor egy sikeresebb fradinak,vagy pl debrecen EL csoportkör,BL csoportkör a 2000-es években,szintén nem kis summát kaptak érte,előrébb vannak mint mi?( Pedig azt hittem,hogy ott majd ekkora pénzekből ki fog alakulni egy magyar Dinamo Kyev). Szóval voltak már itthon eddig is nagy lóvék,ami most a különbséget jelenti,hogy Kubatovék-bár elkövettek hibákat-de tudnak és akarnak is tenni valamit,nem csak a pénzt nyújják le évek óta. Nálunk mi lenne? A haver cége hozná ugyanazokat a színtű focistákat mint eddig csak egy nullával nagyobb számot írva a számlára.
488. sapisanyi
2020-09-30 06:03:14
erről beszéltem : adóforintokkal jól kistafírungozták aztán siker .orbánnak meg van az álma, de ezek után miről fog szólni a bajnokság ?? edzőmeccsekről,meg a kiesőkről??A Ferencváros a csoportkörbe jutással 15.25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ami 5.3 milliárd forintnak felel meg. Ehhez jönnek még a tévés bevételek, az európai rangsor alapján elfoglalt helyezés után járó összeg (minimum 1 millió euró). Ráadásul a BL-ben a csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2.7 millió, a döntetlen 900 ezer eurót ér. nem az a baj hogy kaptak az állambácsitól hanem az ,hogy a sportszerűséget felrúgva egy két kivétellel a többiek nem kapták meg ezt a segítséget
487. jocek |Válasz erre: 486. MertAkiDiósgyőőőri
2020-09-29 21:18:24
ismeretlen külföldiek itt vannak
486. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 485. jocek
2020-09-29 19:17:22
Kiket nézünk? Magyarok vagy ismeretlen külföldiek?
485. jocek |Válasz erre: 483. sapisanyi
2020-09-29 15:39:10
Csak a szokásos hátsó kapus megoldás csak csendben ha nem jók ki sem derül hogy itt voltak
484. jocek |Válasz erre: 483. sapisanyi
2020-09-29 15:35:17
Védő meg középpálya
483. sapisanyi
2020-09-29 08:34:03
a múltkor megjegyezni mertem a ZTE mindenkit össze szedett akit lehetett ,erre egyből kaptam egy gázfröccsött ,hogy kit pl Könyvest????hátigen kedves kolléga a válogatott kerettag Könyvest, többek között!! Egyébként tényleg nincs valakinek valami infója fű alatt , kukáznk még valakit??,a holland nem jött, de ennyire nem volt B versió??
BannerBanner

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...