Tiszta Hollywood

Szerző: dfcwolf | 2020-10-18 18:35:00

Csak kapkodom a fejemet, hogy mi történik a háttérben, vagyis az Internet szemétdombján a Facebookon az éppen aktuális vesztes meccs után. Később kifejtem majd, de az olvasottak után jutott eszembe ez a cím, mert nagyon olyan ez a Diósgyőr, mint egy hollywoodi szuperprodukció, ahol minden színes és látványos, de ha benne dolgozol, akkor látod, hogy csak papírmasé az egész és valójában egy összetákolt, roskatag szerkezet ez a mi klubunk akkor is, ha most mást mondanak azok, akik belőle élnek.

Mire is alapozom ezt? Évek óta beszéljük a szerkesztőtársaimmal azt, hogy sehol nem törekszik annyira a klub a profi látszat kialakítására, mint a sajtóosztályon. És itt nem csak a kitiltásunkra gondolok, amit most egész profin kiviteleznek, hanem mondjuk arra, hogy riportokra is gyakran úgy engedtek el játékost, hogy ott ültek mellette, nehogy valami olyat mondjon. A hírek és videók pedig annyira pozitívak, hogy felfordul az ember gyomra tőle. Persze, jobban belegondolva ez is csak a roskatag tákolmány egyben tartását szolgálja. A budafoki vereség viszont valamilyen oknál fogva nem csak a szurkolóknál verte ki a biztosítékot, hanem azoknál is, akik ennek a gépezetnek a tagjai és sok esetben a mozgatói voltak. Kifakadt Szűcs Ákos és Balogh Sanya is, akik pont a propagandagépezetet irányították.

Mondhatná bárki, hogy visszafelé mutogatni nem elegáns ebben az esetben és ezzel én is maximálisan egyetértek, de azon is el kell gondolkodni, hogy mi váltotta ezt ki belőlük pont most? Ráadásul a két ember finoman szólva sem eszik egymás tenyeréből. Némi elégtételt éreztem akkor, amikor a soraikat olvastam, mert azt mondták, amit mi is mondunk évek óta. Persze, nemrég még pont Ők voltak, akik emiatt minket próbáltak ellehetetleníteni és ez érdekes olvasatot ad a dolognak. Mindketten Sántha Gergelyt jelölték meg, mint fő felelőst a diósgyőri vesszőfutásban. Vajon amikor Világi Péter is kikerül a belső körből, ő is Sánthára fog majd visszamutogatni? Sántha amúgy soha nem állt a rendelkezésünkre egy riport erejéig sem, és biztosak vagyunk abban, hogy keményen dolgozott ellenünk. Ezzel nem is lett volna gond, ha közben dolgozott volna a klubért is hasonló vehemenciával.

De nem tette. Saját karrierjét építgeti és a napokban kiderült, hogy nem csak azt, hanem hegyaljai panzióját is. Amivel semmi gond nem lenne, ha meg lennénk győződve arról, hogy a DVTK ügyvezetője tud annyit keresni pár év alatt, hogy félretett párszáz milliót. Mondjuk, ha így lenne, akkor eléggé túl lenne fizetve. Szóval megtérül az, hogy mezt cseréltünk, megtérül az, hogy a Diósgyőr révén a nagy kutyákkal lehet a skyboxokban parolázni. Megtérül neki. NEKI! De nekünk semmi hasznunk nem lett még ebből, hacsak nem kaptunk pár ajándék pontot cserébe, hogy ne essünk ki valamelyik évben. Mondjuk, az is szégyen lenne. Szóval, mióta itt van, nem sok dolgot tudott felmutatni, kivéve az ingatlanfejlesztéseket. Ami persze, hogy szép meg jó és gyarapítja a tulajdonosunk vagyonát, de ez nekünk hol jó? Ráadásul ha már beruházás. Itt van a klubnál az a Szabó Tamás, aki beruházási és üzemeltetési igazgatóként a tulajdonos északkelet-magyarországi ingatlanbirodalmát építi. Bár, már abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy ez a pozíciója, hiszen a dvtk.eu-n a korábbiakkal ellentétben már nem érhető el a klub szervezeti felépítése. Ő felel a beruházásokért. Jajj ne! Nem lehet véletlen, hogy a rimaszombati polgármester nem volt hajlandó vele tárgyalni az oda érkező állami pénzekről. Nem is lett a projektből semmi, mert inkább mondtak nemet a millárdokra, mint belemenjenek olyanba, amivel nem értettek egyet. Döntse el mindenki, hogy bízna-e rá pénzt.


De ha már itt vagyunk a csúcson. Ne feledjük el megemlíteni Benczés Miklós szerepét a csapat vesszőfutásában. A mai napig élénken bennem van az emlék, amikor nevetve kérdezte tőlem, hogy mi a DVTK stílusa, amikor arról érdeklődtem, hogyan akarjuk ezt életben tartani. Ma már világos számomra, hogy azért kérdezte, mert tényleg nem tudja. Csak nézzünk vissza, minden edzőnk más stílusban akarta játszatni a csapatot, ahhoz akart embereket igazolni és emiatt minden edzőváltás után újabb játékosok érkeztek. Teljesen felesleges. Most ki sem térek az angol sokadik osztályból érkező csatárra és a két grúzra, mert azt már tényleg csak értékelhetetlen vergődésnek gondolom.

Egy sportigazgatónak a hosszú távú koncepció kidolgozása és betartása lenne a feladata a klub identitását és stílusát figyelembe véve. Nem pedig ad-hoc jelleggel igazolni edzőt és játékost. A klub identitásának és stílusának megfelelően kellene az utánpótlást is vezetni, hogy az up csapatok abban a rendszerben lépjenek pályára, mint a felnőtt csapat. Mondjuk a felnőtt csapat rendszere manapság teljesen felismerhetetlen. Nincs. Szóval, ha így nézzük, nem végez jó munkát. Biztosan lázasan dolgozik az új edző megtalálásán, pedig először az alapokat kellene lefektetni. Ha ez meglenne és tartanánk magunkat hozzá, akkor nem lenne újabb 4-5 év szerencsétlenkedés. Egy szó mint száz, Benczés Mikinek szerintem lejárt az ideje a klubnál. Kellene valaki, aki ért ehhez a munkához.


De ha már taktika. Sajnos Feczkó Tamás elvesztette a csapatot és szépen lassan a szurkolókat is. Én nem értettem egyet azzal, hogy három meccs után már a nevét skandálta a közönség, mert még semmit nem tett le az asztalra. Már nem skandálják. Egyszerűen nem tudom felfedezni azt, hogy mit akar a csapat játszani és ezt a játékosok sem tudják, hiszen rendre csak veszekedő focistákat látunk. Ez már a tanácstalanság egyértelmű jele. Nem értem az utolsó percekben végrehajtott cseréket sem. Minek? Szóval az a véleményem, hogy új edző kell, de amikor Vignjevic vagy Pintér nevét hallom, akkor feláll a szőr a hátamon. Akkor százszor inkább egy Waltner.


Még egy apróság a csapattal kapcsolatban. Nem tudom ki találta ki azt, hogy vesztes meccs után kivonulnak a szurkolók elé. Minek? Budafokon is teljesen felesleges volt és mint utólag kiderült, rosszul is sült el. Drazic kimutogatott a szurkolóknak, amit nem kellett volna, de el tudom képzelni, hogy felfokozott állapotban volt és túlzottan magára vette a szidalmakat. Az egyik volt, akire nem lehetett panasz. Szerintem nem kell ezért őt elüldözni, hanem meg kell egy kicsit érteni. Neki ilyen a vére, de a pályán is látszik ez rajta azon ritka esetekben, amikor eljut hozzá a labda. Szóval vesztes meccs után a csapat tapsolja meg a szurkolókat és menjen az öltözőbe, akkor nem lesznek ilyen esetek. Vagy menjen ki a csapatkapitány és kérjen elnézést a szurkolóktól. Semmi több nem kell!


Végül pedig pár szó Leisztinger Tamásról. Megszerezte a klubot és szépen gyarapodik az ingatlanjainak száma is. Megértem, hogy nincs ideje a klubbal foglalkozni a sok más elfoglaltsága mellett, de annyit már azért látnia kell, hogy azok, akikben megbízik, akiket megbízott, nem végzik jól a munkájukat. Egy DVTK nem ezt érdemli! Már a legnagyobb riválisok is minket sajnálnak. Szóval mi kell még, hogy jó tulajdonos legyen és elküldje azokat, akik évek alatt nem tudtak semmit bizonyítani? Meg lehet sértődni ránk most is, de minket mindig is a klub érdekelt. Érte kritizálunk, nem ellene.

Szóval kedves Tamás! Az a meglátásunk, hogy Sántha Gergely, Világi Péter, Benczés Miklós, Feczkó Tamás már nem tudnak lendíteni a diósgyőr szekerén. El kell tőlük köszönni és máshol már bizonyított, jó szakembereket kell idehozni. De olyanokat, akik valóban tudják, mi a Diósgyőr. Honnan indult ez a csapat, kik a szurkolói és ők mit akarnak a pályán látni. Szép munka lesz, de mi ebben többet nem tudunk segíteni, csak elmondjuk a véleményünk.

És te is, aki olvasod ezt a cikket és egyetértesz vagy pont nem értesz egyet. Itt lentebb kommentben írd le, mit változtatnál? Hallasd a hangod, mert olvassák.
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

182. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 181. v1910
2020-10-20 19:27:37
Feczkó hinne még magában? Hát ő tudja. De azzal számoljon, több ezres nagyságú szurkolót vesztett már el. Nem tudom az ultrák kiállnak-e mellette...

Eppel Márton visszatért a Honvédhoz. A Honvéd még mindig igazol, úgy tűnik nem akarnak kiesni.
Na de mi... Megvagyunk. :D
181. v1910
2020-10-20 16:37:26
Kedd koraeste van, és még mindig egy darab bejelentés nincs. Feczkó mint százszorosan megbukott edző mit keres még mindig itt? Magától mi a picsáért nem mond le? Ja azért, mert többet MB1-es állása nem lesz ezután. Benczés úr? Gerincproblémákkal küzküdnk sajnos megint...
180. betyarok |Válasz erre: 155. gazember
2020-10-20 16:19:46
Egyelőre mèg Vanger Vilmos tèr sincs...
Különben èn 10 ève azt hittem, hogy napjainkra már lesz egy Leisztinger-szobor a belvárosban. Bár mèg lehet...
179. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 175. Guntio
2020-10-20 15:24:21
Minden szép minden jó. Remélem 1000 főnél nem lesz több a neve sincs csapat ellen. Aki kimegy meg lelke rajta...
178. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 176. tamaskpt
2020-10-20 15:23:46
Ez a mostani teljesen kivéreztetett városvezetés ne is vegye át, mert egy lyukas garast nem tudna költeni a focira sajnos...
177. Kezdökör |Válasz erre: 171. árpádvezér
2020-10-20 15:05:10
A városvezetés nagyobb „térnyerése” a klubon belül csak még több éhes szájhoz és bujtatott munkaviszonyhoz vezetne. A pozitív változáshoz a többségi tulaj szemléletváltozása és a menedzsment teljes körű frissítésére volna szükség!
176. tamaskpt |Válasz erre: 171. árpádvezér
2020-10-20 14:01:05
Azt hiszem a legkevésbé hiányozna nekünk az hogy ez a városvezetés beleüsse az orrát a fociba, mert akkor úgy járnánk, mint a még mindig állandó létbizonytalanságban tengődő szombathelyiek.
175. Guntio
2020-10-20 13:54:13
Úgy tűnik minden rendben ,csak mi szurkolók aggódunk fölöslegesen :) készül a csapat tovább , minden változatlan ezek szerint.
174. kisbe |Válasz erre: 143. jaborcsik-andras
2020-10-20 13:08:06
...amúgy minden tiszteletem az oldal szerkeszrői előtt...nekem a legszinvonalasabb internetes portál...ha a telefont a kezembe veszem ez az oldal mindig az első...de most álmosan az vigyorog rám hogy Paks 2....na mondom oké hogy kettőt kaptunk a Pakstól, de még reklámozzuk is..?..azután olvastam miről is van itt szó..))..
173. dfcwolf |Válasz erre: 171. árpádvezér
2020-10-20 12:56:23
Valószínű, hogy sehogy. Amúgy én azt bírom, hogy a kommunikáció szerint a sok szakosztály nem vesz el pénzt a focitól. Na most ne mondja nekem senki azt, hogy amit a női fociba tesz, az nem esne jól az első csapatnak
főleg úgy, hogy hiába tolja a pénzt a Fórizs haverjának a játszóterére, komoly eredményt nem tudnak elérni a sok légióssal sem. A Fradit és az MTK-t nem tudják lenyomni. Ott is csak a toporgás megy a pénz meg el van aprózva. Csordogál minden felé...
BannerBanner

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...