Banner

Tibi bácsira, portugalra és a többiekre emlékezünk

Szerző: Jáborcsik András | 2020-02-22 21:37:00

Az amigeleken.hu február 23-án, vasárnap délelőtt rendezi meg a IV. Péchy Tibor jótékonysági emléktornát.


Már négy év telt el azóta, hogy Péchy Tibi bácsi 69 éves korában elhunyt. Aki ismerte, tudta róla, mennyire rajongott a családjáért, milyen elkötelezett lokálpatriótája volt szeretett városának és milyen odaadóan szerette a DVTK-t. Miután értesültünk a halálhíréről, elhatároztuk, hogy az évente megrendezésre kerülő jótékonysági kispályás focitornánk innentől kezdve az ő nevét fogja viselni, az ő emléke előtt adózunk ezen a napon.


De nemcsak rá emlékezünk, hanem portugalra és Vanta Zsoltra is, nagyon hiányoznak ők is! Tibi bácsi és portugal az amigeleken.hu fórumának talán legszínesebb egyéniségei voltak. Mindannyiunknak nagyon hiányoznak a hozzászólásaik, amelyek Tibi bácsi esetében inkább gondolatokat ébresztettek, portugal viszont többnyire jókedvet csempészett a mindennapjainkba. A fórumozók nagyon szerették a hozzászólásaikat. Ki ne emlékezne például Tibi bácsi legendássá vált méhraj alakzatára. Hozzászólásaiból nem lehetett nem észrevenni, hogy milyen rajongással volt a klub iránt és minden szavát a féltés, a segíteni akarás hatotta át.


De emlékezünk Galamb József sporira is, akit tavaly ragadott el a halál nagyon hirtelen. Tubu, ahogy mindenki szólította, a kezdetektől fogva önzetlenül segítette a jótékonysági tornáink lebonyolítását Geró Gábor sporttárssal egyetemben. Geró spori sajnos az idei tornán nem tud jelen lenni, de egy szerencsés véletlennek köszönhetően megoldódott a kérdés, mert Csorba László egykori játékvezető megkeresésünkre azonnal felajánlotta segítségét a mérkőzések levezetéséhez.


A mérkőzések ezúttal is Jezsuita Gimnázium tornacsarnokában zajlanak majd. Nagy köszönettel tartozunk a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatójának, P. Holczinger Ferenc SJ atyának, valamint Molnár Attila sportszakmai vezetőnek, amiért ismét rendelkezésünkre bocsátották a tornacsarnokot.


Az eseményen 5 csapat vesz részt, a végső sorrend egy körmérkőzéses torna végén fog kialakulni.

A résztvevő csapatok: Borsod-Abaúj Zemplén megyei MLSZ , MIVÍZ, Rakaczki Team, REHAB-Észak és Sajóvámos.


Az amigeleken.hu indulása óta, 2012-től minden évben szervezünk jótékonysági tornákat, amelyek bevételét minden alkalommal más rászorulónak, alapítványnak, intézménynek ajánlottuk fel. Támogattunk már gyermekeit egyedül nevelő anyukát, segítettünk egy beteg kislány kezelésében, két alkalommal is nagy összegű adománnyal segítettünk a gyermekegészségügyi központnak, támogattuk a Lórántffy Zsuzsanna Református Kismamaházért Alapítványt is. 2018-ban pedig a látássérült gyermekeket és felnőtteket segítő Látás-Mód Alapítványt segítettük a torna bevételével, amelyből tanulást segítő eszközöket vásárolt az Alapítvány.


Idén a diósgyőri szurkolók által is jól ismert ZSÓFI ReményVár Egyesület lesz az emléktorna támogatottja. Az Egyesület nem nyereségérdekelt, politikától független, éhezéssel és/vagy betegséggel küzdő gyermekes családok életminőségének javításáért tevékenykedik. Céljaik megfogalmazásakor a nélkülözésben élők iránt érzett szeretet volt az irányadó. Fontosnak és kötelezőnek érezték (és érzik a mai napig), hogy társadalmi felelősséget vállaljanak azon gyermekes családokért, akik betegséggel, szegénységgel, esetleg mindkettővel küzdenek nap mint nap.



Az Emléktornáinkon már hagyomány, hogy nem hirdetünk meg nevezési díjat a csapatok számára, hanem azt kérjük, hogy mindenki lehetőségei szerint járuljon hozzá a torna bevételéhez. A csapatok által felajánlott összegnek és az egyéni felajánlásoknak köszönhetően reményeink szerint sok rászoruló család hétköznapjait tudja majd egy kicsit megszínesíteni az Egyesület.


Ha Te is támogatni szeretnéd az Egyesületet, erre a bankszámlaszámra utalhatsz:

K & H Bank 10402764-50526755-84751000
IBAN szám: HU98
SWIFT kód: OKHBHUHB

A megjegyzés rovatba írd be, hogy Péchy Tibor Emléktorna.


Ide kattintva megtekintheted az Egyesület facebook oldalát >>>>>


Az Egyesület elnöke, Ináncsi Gergely az Emléktorna kapcsán felajánlott egy reményeink szerint értékes kerámiát, amelyet ezennel licitre bocsátunk.

A kerámiából készült DVTK címer 2017-ben készült és Ambrus Attila keze munkája, akit a közvélemény inkább a Viszkisként ismer. Ambrus a börtönből való szabadulását követően kerámiák készítésével foglalkozik. A címer mérete 28 x 30 cm.



A címer kikiáltási ára: 20.000 Ft.

Licitálni itt is lehet kommentben, de az info@amigeleken.hu e-mail címre is elküldheted licitedet. A felhívást közzétesszük az amigeleken.hu facebook oldalán is, ott is várjuk majd az érdeklődőket.

A licitet február 23-án vasárnap 14 órakor zárjuk.

Szerezd meg a Viszkis által készített kerámia címert és támogasd a ZSÓFI - Reményvár Egyesületet!




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-02-23 17:48:25 Fekete öves, Veterán
A ZSÓFI ReményVár Egyesület elnöke által felajánlott és a IV. Péchy Tibor jótékonysági emléktorna kapcsán licitre bocsátott kerámia DVTK címer 40.000 Ft-os áron kelt el.
Köszönjük valamennyi licitálónak, hogy részt vett a liciten, a nyertesnek szívből gratulálunk.
2020-02-23 12:01:51 Fekete öves, Veterán
Közben érkezett egy 31.000-es, majd egy 32.000-es licit is.
2020-02-23 10:01:04 Fekete öves, Veterán
30.000 ft a legújabb licit a kerámia címerre.
2020-02-22 21:38:50 Fekete öves, Veterán
Megérkezett a második licit is az Ambrus Attila által készített kerámia DVTK címerre 28.000 Ft összegben.
Vasárnap 14 óráig még licitálhattok.
6. grosser |Válasz erre: 2. betyarok
2020-02-22 16:52:19 Piros öves, Veterán
maximálisan támogatom az ötleted, de legyen is belőle valóság
5. grosser |Válasz erre: 2. betyarok
2020-02-22 16:47:26 Piros öves, Veterán
+1
4. grosser
2020-02-22 16:44:57 Piros öves, Veterán
Ide írom, mert megint szegényebbek lettünk. Elhunyt egy fiatal tehetségünk, aki tavaly szeptemberben önhibáján kívül autóbalesetben megsérült annyira, hogy azóta is éber kómában volt, a szervezete eddig bírta, Nyugodj Békében Marci! :(((((
3. toki* |Válasz erre: 2. betyarok
2020-02-19 07:44:39 Fekete öves, Veterán
+1
2. betyarok
2020-02-18 21:52:58 Fekete öves, Őstag
Sajnos nagyon sokan nincsenek már köztünk Diósgyőr szurkolók, akiket nem ismerünk mindannyian. Ők ugyanolyan veszteségeink, mégis a következő javaslatot teszem: a szurkolók szavazatai alapján minden szezon végén osszunk ki egy "portugal dijat", ami lehet egy fügefe csemete, vagy felcimkézett fügebor, amit a Diósgyőrért legtöbbet tevő játékosunk kap.
2020-02-17 20:21:29 Fekete öves, Veterán
Nagy örömünkre emailben megérkezett az első licit a Viszkis által készített kerámia DVTK címerre 25.000 ft összegben.
Ha szeretnétek, hogy a tiétek legyen ez az egyedi kerámia, licitáljatok!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...