TFSE-MTK - Aluinvent DVTK

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-10 14:30:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 20. forduló

TFSE-MTK - Aluinvent DVTK

Bufapest, 2021. 01.10. 15:45, zárt kapuk mögött


Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor az élvonalban. 15 óra 45 perctől a TFSE-MTK és az Aluinvent DVTK csap össze az M4 Sport élő közvetítése mellett.


Az Aluinvent DVTK 11 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella 4. helyén áll, míg a TFSE-MTK 7 győzelemmel és 8 vereséggel a 7. pozíciót foglalja el. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a napokban mindkét klubtól – a TFSE-től Sterbenz Tamás, míg a DVTK-tól Völgyi Péter – szemlézhettük a szakmai vezető átfogó értékelését az eddigi teljesítményről. Ezzel a hétvégével szétválnak a csapatok útjai, a következő teljes fordulót ugyanis majd február második hétvégéjén rendezik. Addig az előttünk álló nemzetközi ablak ideje alatt, mely az Euroliga, az Európa Kupa buborékos csoportmeccseit és a válogatott Eb-selejtezőjét tartalmazza, a TFSE mindössze egyszer lép pályára, január 30-án a Vasas ellenfeleként. A DVTK pedig Törökországba utazik EK mérkőzéseket vívni.

A november vége óta tartó sűrű időszakban a TFSE 10, a DVTK 11 találkozót játszott. A fővárosi együttes 50%-os mérleggel, tehát 5 győzelemmel és 5 vereséggel hozta le ezeket a heteket, míg a DVTK 7 győzelemmel és 4 vereséggel. Földi Attila együttese a visszatérés óta mindössze a három előtte állótól, a Soprontól, a Győrtől és a Szekszárdtól kapott ki, az üldözőit verte. A megfiatalított csapatnak, amely két légióssal igyekszik felvenni a versenyt, ez egy jó eredmény. Ugyanúgy, ahogy a TFSE-nek is. A visszatérése után az első öt meccséből ugyan négyet elveszített Magyar Bianka csapata, de ezt követően szépen rendezték a sorokat, ami a PEAC, a Vasas, a BEAC és hazai környezetben – szintén a televízió nyilvánossága előtt – a Cegléd elleni sikert is elhozta.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>>>


forrás: wbasket.hu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 > 

25. korxi
2021-01-13 20:50:28
Na de az, hogy a játékosok nem tartják be az edői utasítósokat, nem maga is egy edzői probléma? Tehát ha nem az van hogy van egy hülye és önfejű, aki nem képes betartani, hanem egységesen az egész csapat, akkor nem az edzői utasításokkal van baj?
Köztusott hogy nem csak a kosárlabdában, hanem minden csapatsportban az a helyzet, hogy ha valaki szakmailag jól ért hozzá,m az még kevés ahhoz hogy jó vezetőedző legyen, hanem valamiféle pedagógusnak is kell lennie. És itt nem valamiféle pszichológusságot értek, hanem egyszerűen azt, hogy képes megtanítani a játékosainak, hogyan ültessék át a pályán a valóságba az elképzeléseit.
24. Elemér |Válasz erre: 23. Csabi K
2021-01-11 19:05:47
Tökéletesen egyetértek, ez a meccs nem edzőkérdés volt. Ha a játékos nem csinálja meg amit mondanak neki, ami a taktika, akkor az edző nem sokat tud tenni. Bár az is felvetődik ilyenkor, hogy miért nem csinálják amit az edző mond? Akaratbeli vagy motivációs problémák vannak? Egy profi játékos nem teheti meg, hogy nem küzd és nem hajt úgy ahogy csak bír. Ezt pedig nem lehet megmagyarázni, elfogadni, pláne nem egy fiatal csapattól. Főleg nem egy diósgyőri játékostól. Aki ezt nem tudja, nem akarja, az nem ide való.
23. Csabi K
2021-01-11 18:02:10
Nem igazán értem az "edzőzéseket".
Úgy gondolom nagyjából a lehetőségekhez képest megtett mindent.. azért úgy elég nehéz ha a játékosok nem hajtják végre az utasításokat illetve az előre megbeszélteket.
Jelen helyzetben én inkább elsősorban az ő felelősségüket vitatnám.
Azért is használtam ezt a szót, mert szerintem ha nem lépsz ki az ellenfél legjobb dobóira vagy nem mész a lepattanóért az ezen a szinten már nem hiba hanem felelőtlenség.
Nem értem miért voltunk ennyire indiszponáltak a mérkőzés több szakaszában is, leginkább az első félidőben nyújtott láthatatlan védekezésünkre gondolok.
Alap pick & pop játékokkal nem tudtunk mit kezdeni, lassúak és figyelmetlenek voltunk, a segítések után rendszeresen nem értünk ki a dobóra, előfordult hogy alapvonali bedobásból indítottak le minket, puhák voltunk a gyűrű alatt, nem csináltuk meg a kizárásokat és két faultunk ellenére az ellenfél könnyű kosarakat szerzett a festékből.. és még sorolhatnám.
Persze amellett sem mennék el hogy az MTK három és fél negyeden keresztül hatalmas extrát játszott, tű élesek voltak és mindent pontosan végrehajtottak, komolyabb csapatoknak is meggyűlt volna velük a baja.
Nem történt semmi rendkívüli, ki lehet kapni bárkitől bármikor.. azt viszont nem engedhetjük meg magunknak hogy az ellenfél akaratban és jó értelemben vett keménységben felénk nőjön.
Ez a meccs ebből a szempontból nagyon jó tanulságként szolgált és remélem tanulni is fognak belőle a lányok.
22. benji |Válasz erre: 15. grosser
2021-01-11 09:27:38
Szerintem még nem úszott el a 4. hely, de jó lenne a Cegléd és a Csata közül az egyiket idegenben legyőzni február végén, hogy ne abban kelljen bízni, hogy a riválisaink számunkra kedvező módon verik egymást körbe. Erre talán a Csata ellen van nagyobb esély, ők most a palánk alatt gyengébbek.
Nagy kérdés még, hogy melyik csapat kerete hogyan fog változni az alapszakasz végére és a rájátszásra, főleg azoké, akik még nem használták ki a 4 légiós helyet (ha jól emlékszem, csak a Sopron, Szekszárd és Cegléd foglalkoztat négyet).
21. Karpfen
2021-01-11 08:22:47
Aludva egyet a meccsre úgy gondolom, hogy az volt a probléma, hogy a 3 emberre akartunk védekezésben fókuszálni. A Peac ellen nagyon jól védekeztünk. Ez most megbomlott a külön őrzések miatt. Nagyon sok pont jött a további emberektől is. Sokkal több, mint amennyivel kevesebb a "szoros őrizet" ellenére hármuktól. De egyébként miért gondoltuk azt, hogy őket külön meg lehet fogni. A kis Jenkins úgyis bedobja a hármast 8 méterről és kioszt 10 gólpasszt. A másik Jenkins pedig ugyanúgy harcol a palánk alatt. Bernáth Réka pedig nemcsak hármast tud dobni, több remek húzása volt ezen kívül is. További probléma, hogy nincs átütő erő a palánk alatt. Mokangó lassú, Angi gyenge. Így semmi nem érvényesült a vélt magassági fölényvől. El is vesztettük a lepattanózást. Egy tény: Bianka lemeccselte az edzőnket.
20. benji
2021-01-11 01:27:06
Izraeli Európa Kupa ellenfelünk, a hazájában egyelőre veretlen Elitzur Ramla WNBA játékossal erősített, DeWanna Bonner-t igazolták le. De nem ő az egyetlen ilyen játékosuk, náluk játszik Tiffany Mitchell és Betnijah Laney is.
A török rivális Ormanspor-nak 2 olyan játékosa van, aki az elmúlt szezonban a WNBA-ben játszott (Brittney Sykes, Riquna Williams), de Angelica Robinson is éveket játszott ott.
Talán a svédek verhetőek.
19. Geotic
2021-01-10 21:06:03
Az M4 Sport + on most kezdődik a Gereben Líviáról szóló dokumentumfilm.
18. Elemér
2021-01-10 19:38:55
Egy normális negyedünk volt a meccsen, az utolsó. A többi kuka. Miért nem lehet végig így játszani vajon...
Egyébként Völgyi miért nem akar edző lenni?? Ő hozta ide ezeket a játékosokat, akkor vállalja is értük a felelősséget, vagy üljön le padra és mutassa meg, hogy érdemes volt Aho Ninát, Vukov Szonját, Tóth Frankát idehozni. Ez a meccs megmutatta, hogy a fiatalok közül Kányási és Pusztai aki használható, Kiss Anginak meg már vannak nagyon jó meccsei. A másik három az 11-12. játékosnak való.
Földi Attilát nem tudom hibáztatni, ő azzal dolgozik aki van, csodát nem lehet várni tőle, ezen a meccsen sem rajta múlt. De tény, hogy Völgyi helye a kispadon lenne.
Bízom benne, hogy a DVTK új tulajdonosa nem csak a focit, hanem a kosárlabdát is támogatni fogja.
17. grosser
2021-01-10 18:26:35
Nehéz bármit is mondani, de a DVTK vezetősége tönkre tette az egyesület legsikeresebb szakosztályát is.....
16. burritos
2021-01-10 18:05:26
Svitek Pista volt a szakmailag felkészült de a játékosok által utált emberileg alkalmatlan coach.
Földi a fordítottja.
Nehéz a kettőt eltalálni?

1 2 3 > 

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...