Banner

Tajti József: A következő idényre már egy fokkal magasabbak az elvárások a csapattal szemben

Szerző: Jáborcsik András | 2019-05-23 16:46:00

Az OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőr sportigazgatója, Tajti József az m4sport.hu-nak elmondta, a tavaly nyári csúszás miatt nem érte őket meglepetésként, hogy „zaklatottra” sikerült a szezon, amit összességében pozitívan értékel, hiszen az elsődleges célt sikerült megvalósítaniuk. A szakember emellett a klubvezetés által képviselt filozófiáról is beszélt és azt is elárulta, eredményességet tekintve a következő idényre már egy fokkal magasabbak az elvárások a csapattal szemben. Az m4sport.hu interjújából idézünk:


Milyen érzések kavarognak bennetek, miután sikerült bennmaradni az NB I-ben?

Örülünk, mert tudtuk, borzasztó nehéz szezon elé nézünk. Ennek egyik oka az volt, hogy a klub vezetőivel és a szakmai stábbal közösen megpróbáltuk átalakítani az egész struktúrát és a működést. Egyidejűleg zajlik számos fejlesztés a klubnál, mely nem csak a futballról szól. A DVTK-család mára Észak-Magyarország meghatározó sportközössége, számos sikeres sportággal, átgondolt utánpótlásképzéssel, illetve komoly infrastrukturális beruházásokkal. Mára több lábon áll a DVTK, stabil jövőképpel rendelkezik a klub. A férfi futballcsapat kapcsán viszont későn történt meg az átalakítás, itt elcsúsztunk. Későn állt össze a csapat, mert idő kellett hozzá, hogy kiderüljön, azok, akiknek adtunk még egy esélyt, már nem voltak vevők az elképzeléseinkre. Így meghatározó játékosoktól kellett megválni, jó futballistáktól, akik letették a névjegyüket az NB I-ben. Emellett sajnos későn lettek meg az új igazolások is.

Milyen tervekkel érkeztél Miskolcra? A keret és a sok változtatás alapján realitás, hogy a kiesés ellen kellett harcolnotok?

Az volt a terv, hogy a fiatalokra építünk és elkezdjük beépíteni a saját nevelésű játékosokat, valamint teljes generációváltást csinálunk a stábban is, ez meg is történt. Az elsődleges cél pedig az volt, hogy úgy vigyük véghez a generáció- és struktúraváltást, hogy közben az élvonalban maradunk. Sokan azt mondták, majd akkor jön az igazi megtisztulás, ha kiesünk, de ez nem így van, mert könnyebb bent maradni, mintsem utána újra felkerülni. Kitűztük, hogy kicsit nyugodtabb körülmények közt őrizzük meg az NB I-es tagságunkat, mint az előző évben. Ez nem sikerült, így elég zaklatottra sikerült a szezon. Pozitív azonban, hogy az utolsó fordulóban a saját kezünkben volt a sorsunk, másrészt, az utolsó bajnokikra nem szétesett a csapat, hanem megmutatta az erejét (DVTK – MOL Vidi 2–1, Honvéd–DVTK 4–4, DVTK–Újpest 3–0). A Vidi, a Honvéd és az Újpest ellen is komoly meccset játszottunk és nem másokra vártunk, saját erőből vívtuk ki a bennmaradást.

Miben kell leginkább fejlődnie a csapatnak?

Három dolog van, amiben mindenképpen előre kell lépnünk. Egyrészt, az idegenbeli mérlegünk nagyon rossz – a Diósgyőr 17 vendégségben lejátszott meccséből csak kettőt nyert meg, négy végződött döntetlennel és tizenegyszer kapott ki, azaz csupán tíz pontot gyűjtött – ezen sokat kell dolgoznunk. A másik, hogy elég hullámzó volt a csapat teljesítménye, a harmadik pedig, hogy az olyan nagyarányú vereségek nem megengedhetőek, mint az Újpest (0–5) és a Ferencváros (7–0) elleni.


Tovább az m4sport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>


forrás: m4sport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

49. vebgy* |Válasz erre: 9. piros79
2019-05-26 11:35:08 Fekete öves, Veterán
..ja és CSAKIS külföldre adjunk el jó játékost !!!
48. vebgy* |Válasz erre: 44. kope-17
2019-05-26 11:31:52 Fekete öves, Veterán
Ott a pont !
47. vebgy* |Válasz erre: 46. KáGábor
2019-05-26 11:31:07 Fekete öves, Veterán
Jó hogy elküldték a bomlasztókat, csak legalább 2-3 másodosztályú spanyolt kapott volna Fernando a keze alá helyettük...(Vela is maradhatott volna...dehát olcsójános kívánt lenni a mindenható tulaj...)
46. KáGábor* |Válasz erre: 45. kope-17
2019-05-26 09:31:33 Fekete öves, Veterán
Nem sántít szerintem ebben semmi. Én már az afrikaiak érkezésekor írtam, hogy idehozataluk nagy önbizalomra és magabiztosságra vall. Továbbra is tartom, hogy nem az akkori jelen miatt érkeztek. Ősszel meglátjuk.
Szerintem meg nem elég annyi idő, amennyi a rendelkezésére állt. Azzal meg semmi bajom, hogy az elképzelésbe nem illő, esetleg bomlasztó játékosokat elküldték.
45. kope-17 |Válasz erre: 42. KáGábor
2019-05-26 09:21:09 Lila öves, Tag
Ezt nem én rovom fel, ő takarózott ezzel. Amivel csak az a bajom, hogy ő nem egy outsider, tökéletesen kellene ismernie a magyar és nemzetközi mezőnyt, igy ennek az időnek elégnek kellett volna lennie. Ha meg úgy gondolta, hogy nem elég, akkor miért cserélte le a teljes csapatot?
Hatalmas hiba volt. A tavalyi 44 lőtt gólunkból 31(!)-nek a szerzője távozott. Mire alapozta az ankéton, hogy ez a csapat a középmezőny elejére lesz jó?

Két afrikai fiúval kapcsolatban eléggé sántít az érved, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy hol folytatjuk, csak most az utolsó fordulóban dőlt el...
Ráadásul az elég fura, hogy azonnal erősítés kellene, ehelyett pénzt fizetünk olyanoknak, akik majd talán egy fél év múlva bevethetőek lesznek. Vagyis ha - a te példádnál maradva - éhes vagy és van 200 forintod, oké persze nem tudsz téliszalámit venni, de akkor légyszi ne kaparós sorsjegyet vegyél, költsd el értelmesen.
Mazalovics is remek befektetés volt, köszi.

Arról nem is beszélve, hogy Fernando szinte könyörgött egy védőért a télen. Megkapta az akadémistákat meg a gólpasszos fekete fiút...
44. kope-17 |Válasz erre: 41. dge840
2019-05-26 08:36:26 Lila öves, Tag
Mint mindenki én is nagyon örülnék, ha csupa DVTK nevelésből állna a csapat. De ahhoz rendes utánpótlás(nevelés) kellene. Azt kellene megérteni, hogy ha adhoc kiválasztok pár gyereket, akik alkalmatlanok, de az MLSZ pénzért berakom a csapatba, az nem érdem, az egy nagy kamu. Hidd el, én sajnálom a legjobban, hogy így van...

10 éve a minőségi up képzést kellett volna elkezdeni. Nem Tajtinak, meg Fernandonak, hanem elsősorban Benczésnek, Szentesnek, Kovacnak, Benének, majd Sütőnek. Tajtiéknak csak azt rovom fel, hogy próbálják a szart úgy eladni, mintha itt tökéletesen működne minden és özönlenének fel a tehetségek.
43. gazember* |Válasz erre: 42. KáGábor
2019-05-26 08:04:21 Fekete öves, Veterán
Ez így van. Ráadásul a tűzoltáshoz nem kapott készüléket, de még csak vizet sem, esetleg 1 db lópokrócot…Egyébként meg egy munkahelyen mindig diktatúra van olyan szempontból, hogy azt mondhatod kifelé, ami nem bassza fel a főnököd idegeit. Szerintem ezért olyan a kommunikáció a részéről, amilyen.
42. KáGábor* |Válasz erre: 37. kope-17
2019-05-26 07:44:19 Fekete öves, Veterán
Tajti tavaly nyáron érkezett, június 4-én állt munkába. Komolyan felrójuk neki, hogy csak szeptemberre véglegesedett a keret? Ezt nem gondolhatod komolyan!
Legolcsóbb keret: Ez megint olyan, amit véleményem szerint nem fel lehet róni a számlájára. Ehhez csak annyit, hogy hiába akarok téli szalámit tenni az asztalra, ha 200 Ft van a tárcámban...
Nem állítom, hogy parádés munkát végzett, de a lehetőségeihez mérten szerintem egész jól dolgozott. Véleményem szerint a 2 fekete fiú a következő szezon igazolása volt, vélhetően ez a félév a felépítésükre ment el. Itt egyértelmű hiba -elsősorban Tajti részéről- a világos kommunikáció. Meglátjuk a következő szezonban.
Számomra az is előre mutató, hogy rögtön a szezon befejezése után történt új játékos bejelentése, akivel már a télen megegyeztek. Nem emlékszem, mikor volt nálunk ilyen utoljára.
Összességében azt gondolom, hogy Tajti munkáját nem lehet egyelőre egyértelműen megítélni, hisz az elmúlt szezon elment gyakorlatilag a tűzoltásra ment el.
41. dge840 |Válasz erre: 40. kope-17
2019-05-26 06:32:57 Barna öves, Fanatikus tag
Nem nagyon ertem az indoklasod: hogy mar10 eve el kellet volna kezdeni! Csak szolok: tajti fernando kb 1 eve va itt! Szerintem tobb jatekos probaltak beepiteni a csapatna mint szivics,ferike meg bodog egyuttveve!1 ev alatt! En ennek nagyon orulok! Csak azt tudnam miert vagyok 1000-bol egy? Mikor lesz 1 atlag Diosgyori vagy magyar szurkolonak minden jo? Hajra Diosgyor!
40. kope-17 |Válasz erre: 38. dge840
2019-05-26 02:20:06 Lila öves, Tag
Hogy kezdjenek ehhez a munkához? Úgy ahogy Kispesten, az MTK-nál, Szombathelyen vagy Debrecenben. De nem most, hanem 10 évvel ezelőtt kellett volna. Már akkoris le voltunk maradva 10-15 évvel ezektől a csapatoktól és azóta az olló tovább nyílt...

Előbbb minőségi játékosokat kellene képezni, akkor jönnének a gyerekek az akadémiara. Mivel ugyanazok az emberek (vezetők, edzők) viszik továbbra is az akadémiát, én erre kevés esélyt látok. Továbbra is az NB III-nak és a megye I-nek gyártjuk a selejtet.

Több lesz a merítési lehetőség? Nem gondolnám. Attól hogy 15 vagy 100 NBIII- as focistából lehet válogatni érdemben nem növeli a variációs lehetőségeket, mert ez az NB I.

Ha lett volna egy komoly tehetségünk, akkor az most valahol az NB I-ben vagy nyugaton jászana, mert máshol is felfigyelnének rá. Na ilyen sem volt.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...