Párosban és egyéniben is U21-es magyar bajnok lett a DVTK asztaliteniszezője

Szerző: Jáborcsik András | 2019-03-01 15:43:00

A budapesti Ormai asztalitenisz csarnokban rendezték csütörtökön az U21-es asztalitenisz magyar bajnokságot, ahol Fehér Orsolya is asztalhoz állt. A DVTK játékosa párosban és egyéniben is magyar bajnok lett. Gratulálunk!


Reggel 10 órakor kezdődött a női páros küzdelme, ahol Hartbrich Leone volt Orsi párja, aki a német bajnokságban szerepel, második kiemeltként kezdték a versenyt. Első fordulóban a Letanóczki-Adamik (KSI-Tatai AC) páros ellen meggyőző játékkal nyertek 3:1-re.

A következő fordulóban már a döntőbe jutásért a Czeglédi-Veszely (Statisztika) párosnak sem volt esélye, 3:0 Orsiéknak.

A döntőben a szintén statisztikás páros, Harasztovich-Dari páros is kapitulált, pedig ők voltak az első kiemeltek! Magabiztosan, végig vezetve, a taktikát betartva nyertek 3:0-ra, így magyar bajnokok lettek párosban!


Az egyéniben csoportmérkőzésekkel folytatódott a verseny. A diósgyőri lány a válogatott Dari Helgával és a tehetséges Letanóczki Dalmával került egy csoportba. Magabiztosan vette az akadályokat, mindkét ellenfelét 3:0-ra győzte le és a legjobb 8 közé került, ahol folytatta a menetelését. A legjobb négy közé jutásért csodás játékkal verte a szolnoki Nagypál Mártát 3:1-re. Majd a döntőbe jutásért szintén 3:1-re az statisztikás Harasztovich Fannit. A döntőben párostársával találta szembe magát, és magas színvonalú, látványos csatában, óriási győzelmet aratott! A páros győzelem után az egyéniben sem talált legyőzőre. Hartbrich Leone ellen is 3:1-re tudott nyerni és magyar bajnok lett!

- Nagyon boldog vagyok! – nyilatkozta Fehér Orsolya. - Nehéz mérkőzések voltak, bizonyítani akartam, szerintem főleg fejben voltam jobb, mint a többiek. Egy jó alvás és holnap kezdődik a felnőtt országos bajnokság. Szeretnék ott is jól szerepelni.


- Megemelem kalapom Orsi előtt - tette hozzá András Miklós szakosztályvezető. - Végig nagyon koncentrált volt. Nehéz egy teljes napon keresztül figyelni, de bebizonyította, hogy számítani lehet és kell is rá. Bízom benne, hogy hamarosan a felnőtt válogatottban is szoríthatunk neki. Gratulálok, Orsi!


forrás: dvtk.eu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. toki
2019-03-04 12:59:09
Maximális gratuláció! Jónyer után szabadon ;))) Csak így tovább!
1. Pulveri
2019-03-01 21:19:01
Hatalmas gratuláció Orsinak! Nem csak az U21-ben, hanem a felnőtt OB-n is várjuk a sikeres szereplést! Reméljük nem csak ebben az idényben szerzi az örömet a DVTK családnak!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...