Banner

Nemcsak nálunk okozott fejtörést a fiatalszabály

Szerző: amigeleken.hu | 2020-09-23 16:50:00

Érdekes esetről számolt be a rangado.24.hu. Úgy tűnik, hogy nemcsak Diósgyőrben okozott komoly fejtörést a mindenkori edzőknek a fiatalszabály, hanem a jelek szerint Észtországban is. Azonban míg nálunk elsősorban anyagi okok játszottak főszerepet a szabálynak való megfelelésnél, addig az észt bajnokságban szereplő Nomme Kalju esetében a koronavírus volt a kiváltó ok.


Az észt élvonalban szereplő Nomme Kaljuban összesen 13 másodpercet töltött pályán Lauri Suup, mivel a kezdő sípszó után az első adandó alkalommal lecserélték.

Minden idők egyik leggyorsabb cseréjének oka, hogy az észt bajnokság szabályzata szerint a csapatoknak két saját nevelésű játékossal kell kiállniuk a bajnokikon. Az egész mérkőzést tekintve végig pályán kell lennie legalább egy saját nevelésű játékosnak, így elég, ha csak a kezdőben kap helyet két saját nevelés.

Így léphetett pályára élete első élvonalbeli felnőtt bajnokiján Suup, aki labdaérintés nélkül fejezte be a meccset.



A Nomme Kalju egyetlen mentsége a történtekre, hogy a koronavírus miatt megfogyatkozott a keret, egyébként nem jellemző ez a trükközés. Romániában is hasonló okokból történt már hasonló, remélhetőleg nem lesz belőle rendszer. A Levadia Tallinn egyébként legyőzte 2-1-re a Nomme Kaljut.


Tovább a rangado.24.hu-ra >>>>>>>


forrás: rangado.24.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2020-09-23 23:52:43 Fekete öves, Veterán
Hát így röhej...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...