Banner

Az előzetes tervek szerint készülnek a Macik a Tipsport Ligára

Szerző: amigeleken.hu | 2020-09-17 06:52:00

Az országos sportnapilap írta meg először azt a hírt, mely szerint „általános döbbenet és düh fogadta a szlovák kormány pénteki szigorító intézkedéseit: ennek jegyében úgy tűnik, hogy októbertől jóformán betiltják a tömegrendezvényeket a koronavírus-fertőzésszám emelkedésére hivatkozva, a beltéri eseményeken például legfeljebb százan tartózkodhatnak.”


Mivel a DVTK Jegesmedvék is tagja a Tipos Extraliga mezőnyének, a boon.hu megkereste Nagy Ádámot, a piros-fehérek általános igazgatóját, aki elöljáróban megjegyezte:

Természetesen minden információt nyomban értékelünk, tájékozódunk, vagyis percnyi pontossággal követjük a fejleményeket. Már csak azért is, mert kis túlzással mondva nyakunkon van az október 2-re tervezett idénykezdés.



A Macik második embere ezután így fogalmazott:

Egyelőre semmilyen hivatalos döntést nem hozott a liga működtetője, így mi sem rendelkezünk semmilyen határozattal. Mivel nem mondták ki, hogy elhalasztják a rajtot, az előzetes terveink szerint készülünk a küzdelemsorozatra. Az nyilván izgalmas kérdés, hogy ha Szlovákiában nem lehetnek nézők a meccseken, akkor itt, Magyarországon mi beengedhetjük-e a szurkolókat, elvégre északi szomszédaink az üzemeltetők. Jelenleg úgy ítéljük meg a helyzetet, hogy ránk a magyar kormány egészségügyi előírásai vonatkoznak, a szlovákok természetesen hozhatnak a miénktől eltérő korlátozásokat. A kompenzáció szintén roppant fontos ügy, hiszen ha a szlovák klubok anyagilag ellehetetlenülnek, akkor ennek súlyos hatásai lennének az Extraligára.


Vasárnap jelentették be, hogy a Fehérvári Titánok egyik játékosa, valamint egy stábtag is pozitív koronavírustesztet produkált, így elmarad a csapat hétfőre kiírt debreceni jégkorongmérkőzése az Erste Ligában. A Fehérvár AV19 SC azonnali hatállyal felfüggesztette a Titánok edzéseit és megszüntette az átjárást a két profi csapat keretei között, ezzel is csökkentve a közvetlen kontaktok számát. A történtek után egyelőre nem törölték a pénteken 19 óra 15 percre tervezett Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék felkészülési mérkőzést.


Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...