Banner

Megkezdte a felkészülést a DVTK labdarúgó utánpótlása

Szerző: objektív | 2020-07-22 15:31:00

A héten újra benépesült a DVTK Edzőközpont első emelete, miután megkezdte a felkészülést az új idényre a DVTK laabdarúgó utánpótlása. A fiatalok a DVTK Medical Centerben, valamint az edzőközpont pályáin folyamatos tesztelésen vesznek részt a héten. Fogarasi Zoltánnal, a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatójával beszélgettünk az idénykezdetéről.

- Hétfőn tesztekkel és pályaedzésekkel hivatalosan is elkezdte a 2020/2021-es bajnoki idényt a DVTK labdarúgó utánpótlása. Milyen felmérések várnak a fiatalokra?
- A karantén utáni visszatérést követően - a 6 hetes program megkezdése előtt - már teszteltük a játékosokat, melynek eredményei azt mutatták, hogy az otthoni edzéseket mindenki megfelelő intenzitással végezte el. Most csupán egy bő kéthetes pihenőt adtunk a játékosoknak, mely után ismét felmérjük őket, így az elmúlt évadot tekintve 5 mérés adatai állnak majd rendelkezésünkre, hogy megfelelő összehasonlítással, illetve az eredmények pontos kiértékelésével tudjuk meghatározni a felkészülési időszak fizikális programját.
A felmérések két helyszínen történnek meg, a DVTK Medical Centerben, ahol a laboratóriumi és a funkcionális teszteket végzik el a játékosok, míg az edzőcentrumban a pályateszteket hajtják végre a futballistáink.

- Hogyan néz ki a felkészülési program az utánpótlás számára?
- Várhatóan augusztus 29-én indul a következő bajnoki idény, de hivatalos határozatot még nem kaptunk erről. A korosztályos csapatok ennek megfelelően készülnek, így hathetes felkészülésben gondolkodunk, melyet nem kell az alapokról kezdenünk, hiszen ahogy már előbb is említettem nem volt hosszú a nyári szünet. Az első héten - mivel a tesztek miatt nem beszélhetünk teljes hétről - még nem játszunk edzőmérkőzéseket, utána viszont minden hétvégén igen, így a nagypályás csapataink minimum 4 felkészülési találkozón lesznek túl a bajnoki rajtig. Az ellenfelek kiválasztásánál elsősorban magyar, elit akadémiákhoz tartozó csapatokban gondolkodtunk, hiszen a külföldi csapatok esetében a koronavírushelyzet miatt nehéz lett volna tervezni. Ez a döntésünk a jelenlegi nemzetközi járványhelyzetet tekintve helyesnek bizonyult, hiszen külföldre már csak korlátozásokkal mehetnénk, illetve a környező országok külföldi csapatai is csak érvényes két negatív teszt birtokában léphetnek be az országunkba.

- Milyen személyi változások történtek az egyes utánpótlás edzői stábokban?
- Az edzői gárda néhány helyen ugyan változott, de továbbra is az állandóságra törekszünk, hiszen az elmúlt évben remek munkát végeztek a szakembereink - az U16-U17 révén visszajutottunk az elit bajnokságba, de az U12-U13-as csapataink esetében is élen álltunk a bajnokság lezárásnál - , így ahogy eddig sem, így ezután sincs túl nagy okunk a változtatásra. A távozó kollégák helyére újak érkeztek, akik megfelelő szakmai felkészültséggel és a klubhoz való kötődés igényével kezdtek bele a munkájukba.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-07-31 15:27:48 Fekete öves, Veterán
Itt egy újabb fogadkozás:

https://index.hu/sport/futball/2020/07/31/barczi_robert_mlsz_sportigazgato_program/

Szép szavak, csak mikor lesz ezekből bármi is? Legfeljebb ezt a Bárczit kirógják, ha nem jön össze, mert ő a "felelős"

Egyébként ebbe a szupererős NBI-be nem hiszem hogy nem tudna egy DVTK 5 év alatt 5 kezdőt kiképezni, ha fogalmuk lenne arról, hogy kell. Spanyol edzőket ide, de most rögtön azonnal.
2. zaphod
2020-07-24 11:58:31 Fekete öves, Őstag
"hiszen az elmúlt évben remek munkát végeztek a szakembereink "

pedig nem.
1. KáGábor*
2020-07-22 18:24:26 Fekete öves, Veterán
Hajrá, fiatalság! Erősödjetek, fejlődjetek! :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...