Banner

Mathieu Tousignantra hosszabb kihagyás vár

Szerző: objektív | 2019-10-17 21:22:00

A DVTK Jegesmedvék csatáránál, Mathieu Tousignantnál súlyos gerincsérülés tünetei jelentkeztek, amin a konzervatív kezelési technikák nem segítettek, így október elején operációra került sor. A kanadai játékos jelenleg a rehabilitációt végzi a csapat orvosi stábjának felügyeletével, várhatóan két-három hónapig nem tud Marcel Rodman rendelkezésére állni.

A 29 éves játékosnál szeptember végén jelentkeztek a súlyos sérülés tünetei. A konzervatív kezelés nem járt sikerrel, így október elején operációra került sor. Rehabilitációs kezelése már megkezdődött a csapat orvosi stábjának felügyeletével, a csatár várhatóan 2020 januárjában végezhet teljes értékű munkát.

- Szeretnék köszönetet mondani a klubnak a támogatásért. - mondta Mathieu Tousignant - Hamarosan vissza fogok térni a jégre és még erősebb, jobb játékos leszek. Remek lehetőségek és kihívások állnak előttem és tudom, hogy a DVTK-nál jó kezekben vagyok.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk, Mathieu!

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-10-19 01:43:38 Fekete öves, Veterán
Először is jobbulást, és mihamarabb vissza a pályára. A helyettesét elvileg már kutatjuk, hátha a MAC (mac) (mac) ellen már bevethetjük. Valami extraligát jól ismerő és jó légiós kéne. Biztos van még ilyen szabad.
Másodszor. Ezt az orvosi vizsgálatoknál nem lehetett volna kiszűrni? Mondjuk az előző kluboknál milyen sérüléseket szenvedett el, ami(k)ből valami(k) ehhez vezethet(tek)?
A jégkorongsportnál talán a hát/gerinc az egyik leginkább sérülésnek kitett rész, mert nagyon sok kontaktus éri azt a részt. Mégha az extraliga annyira nem a fizikális hokira jellemző bajnokság. De azért ahogy mindenhol bizonyos alkalommal fel tudják kenni egymást a plexire a játékosok, ami a hát/gerincnek nem túl jó érzés.
Szerencsére a palánkra lökést már szigorúbban szankcionálják éppen a játékosok testi éppségének védelmében, mert könnyen lehet belőle agyrázkódás, vagy éppen hát/gerincsérülés.
5. El Bandi |Válasz erre: 4. birodalmi-lepegeto
2019-10-18 12:46:22 Piros öves, Őstag
Azért a hoki az más kávéház. Nem hasonlítható össze ezzel a lábi labdával, amibe bele sérülnek egyesek. Egy egészséges szervezet is meg tud úgy sérülni, hogy ha nem megfelelő a kezelés, akkor a megoldás csak a kés lehet...
4. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 3. cz
2019-10-18 09:53:13 Fekete öves, Veterán
Lehet a hokisok orvosi vizsgálatát ugyanazok végzik, akik rábólintottak Tabakovic és a néger mágus leigazolására.
3. cz |Válasz erre: 2. dudik-attila
2019-10-18 09:26:46 Lila öves, Tag
Gerinc sérve van. Szerinted az most alakult ki neki?
2. dudik-attila |Válasz erre: 1. cz
2019-10-18 07:56:00 Piros öves, Őstag
Tudsz valami konkrétat, vagy csak úgy irogatsz hülyeségeket?
1. cz
2019-10-17 22:10:35 Lila öves, Tag
Lassan mindenhova elér a profizmus!::(( Nem csak a focihoz!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...