Magyarország - Szlovákia

Szerző: Jáborcsik András | 2019-09-09 15:05:00

Magyarország - Szlovákia

Európa bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés

Budapest, 2019.09.09. 20:45

Közvetítés: M4SportA magyar válogatott a csütörtöki, montenegrói felkészülési mérkőzés óta Telkiben készül a hétfő esti, Szlovákia ellen hazai Eb-selejtezőre. A vasárnapi hivatalos edzés előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány tartott sajtótájékoztatót a szövetség edzőközpontjában.


A sajtótájékoztató elején Dzsudzsák Balázs csapatkapitány kapott szót, és elsőként a szurkolókhoz fordult egy kéréssel:

Először is, mint csapatkapitány, szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóknak az eddigi mérkőzéseken nyújtott fantasztikus támogatásukat. Különleges meccset játszunk holnap este, ezt azonban nem csak mi tudjuk, hanem az UEFA is, így kiemelten figyelik majd, hogy mi történik a lelátókon. Pláne, hogy kaptunk már büntetést a közelmúltban.

Éppen ezért nagyon bízunk benne, hogy piró és rasszista rigmusok nélkül zajlik majd le a mérkőzés, mert ezekért az UEFA egész biztosan súlyos büntetést adna, márpedig nagyon fontos mindannyiunknak, hogy az Azerbajdzsán elleni meccsen is telt ház és a szokásos fantasztikus hangulat lehessen a Groupama Arénában.

Emellett a legjobb az lenne, ha mindenki végig minket biztatna, mert ez adja a legnagyobb pluszt a csapatnak. Nagyon jó meccset várok, megígérhetem, hogy egy feltüzelt, motivált magyar válogatottat látnak a pályán a szurkolók. Bízom benne, hogy a mérkőzésre mindenki egészséges lesz, és a legerősebb összeállításban léphetünk pályára hétfőn este. Győzelemre törekszünk, szeretnénk mindenképpen itthon tartani a három pontot. Nyugodt a hangulat az edzőtáborban, mindenki tudja, miről szól ez a tíz nap és ez a mérkőzés. A lehető legmotiváltabb, győzelemre éhes a társaság – fogalmazott Dzsudzsák.

Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte: a hétfői mérkőzésen egyáltalán nem fog számítani, milyen főpróbát tartott a két csapat néhány nappal ezelőtt.

Mi és a szlovákok is vereséggel hangoltunk a mérkőzésre, de nem lehet összehasonlítani a két meccset. Mi Montenegróban több helyen is változtattunk a csapatunkon, ezért természetesen vállalom a teljes felelősséget. A találkozó lehetőséget adott a kísérletezésre, megvizsgáltam egyes futballisták játékát, és ez alapján fontos következtetésekre jutottam. Emellett vannak kihagyhatatlan játékosaink, akikre szükség van a koncepciónk megvalósításához, és esetükben nem vállalhattuk egy esetleges sérülés kockázatát. A szlovákok egy félidőn keresztül jól játszottak Horvátország ellen, és a második kapott gól után is tudtak még váltani. Erős csapatról beszélünk, amely kimagasló taktikai fegyelemről adott tanúbizonyságot. Éppen ezért ügyesnek és fegyelmezettnek kell lennünk, senkinek sem szabad eltérnie a megbeszéltektől –

fogalmazott Marco Rossi, aki a két sérült, Nagy Ádám és Pátkai Máté állapotáról elmondta: nem derűlátó az pályára lépési esélyeiket illetően, de a végleges döntést csak a mai edzés után hozza meg róluk.


Nagyon erős csapattal találkozunk, de mi is magabiztosak lehetünk, mert az előző selejtezőink megmutatták, hogy itthon senkinek sem könnyű ellenünk játszania. Nyílt meccsre számítok, amelyen nagy szükség lesz fantasztikus közönségünk segítségére.

Hazai pályán óriási tartalékokat tud mozgósítani a válogatottunk, de ha abba a hibába esnénk, hogy esélyesnek tartjuk magukat, akkor biztosan elveszítenénk a mérkőzést. A szlovákok számára előzetesen is fontosabb volt a magyar válogatott elleni mérkőzés, mint a horvátok elleni, és ellenfelünk ennek megfelelően fog pályára lépni hétfőn este – tette hozzá Rossi.


Dzsudzsák Balázs úgy fogalmazott, hogy nagy hiba a szlovákok pénteki mérkőzéséből kiindulni az esélyek kapcsán.

– Az igaz, hogy egy megsebzett csapattal találkoztunk, nagyon nehéz egy négygólos vereséget feldolgozni, ez komoly mentális erőt igényel. Egy cél lebeg előttünk, a győzelem. Fantasztikus szurkolótábor előtt játszunk, és nekünk csak saját magunkra kell fókuszálnunk, ez hozhatja meg a sikert. Bízom magunkban és abban a taktikában, amivel pályára lépünk hétfőn este – zárta a sajtótájékoztatót a csapatkapitány.


forrás: mlsz.hu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
BannerBanner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

80. toki |Válasz erre: 79. sadab1
2019-09-11 09:33:24
Ne haragudj de D.Zsu(d)zsika még csak 33 lesz decemberben, ne öregítsd az isteni tehetségünket ;))))
Én már évekkel ezelőtt (mondjuk már az EB után) elfelejtettem volna a válogatott közeléből. A menő kis f...t!!!
79. sadab1
2019-09-11 09:10:12
Semmi különös nem történt, csak megint szembe jött a valóság!!! Még jó, h nem a horvátokkal játszottunk ill. ők velünk éppen most, amikor már komolyra veszik! Mi lett volna az eredmény, bele gondolni is rossz!
Nézzük már meg a válogatottunkat! A jelenlegi a legjobb felállás volt, talán Pátkai hiányzott a kezdőből. De helyetteseik kik Szalainak, Orbánnak, Kádárnak, Sallainak, a 35 körüli zsuzsinak, stb.???? Senki és senkik! Azt mondom a jövő még elkeserítőbb a fiatalokat elnézve! Rossi kihozta a maximumot így is! Tovább szárnyalhatott volna egy kicsit a képzelet, ha Mi rúgjuk az első gólt, de inkább előbb, mint utóbb hamar jönni fog -mint ahogy jött is- a valóság. Ennyit tudunk és ha akár egy ember is kiesik a kezdőből, vége. A valamire való fiataljaink nem kis hazánkban tanulták a focit, meg is látszik!
Én azzal értek egyet, h ma már minden kis csapat megtanult védekezni, Feröert, Bangladest /nemtom van e válogatottja egyáltalán/ akárkit is nagyon nehéz megverni. Mi ettől egy kicsit játékosabbak, ügyesebbek vagyunk, de nem sokkal előzzük be őket. Alias alig fejlődtünk valamit évtizedeken át, nem úgy, mint a kis nemzetek focija! A középmezőny alját épp ha elérjük nemzetközi szinten, hiába az erőlködés és a hype!!! Fos az up nevelés ez a kurva nagy baj!!!
78. toki
2019-09-10 15:25:13
Akkor én lehet más meccset láttam mint mások, mert szent meggyőződésem, hogy ez a csapat - még így is, hogy több sebből vérzünk, teli vagyunk sérültekkel, minden cserénk kényszerű volt, továbbá a minket általában szerető "Hispán"-októl olyan bírót kaptunk, aki nem a férfias játékhoz van szokva, hanem ........., ez még a női mezőnyben is gyenge lenne -, ha minden héten játszana a Szlovákok ellen, ebből kb.: 4-szer mi nyernénk, a többi vagy vereség, vagy X. Sajnos több játékos is gyenge napot fogott ki, majd a bíróval foglalkoztak - az 1 másik dolog, hogy teljesen jogosan -, ahelyett, hogy a saját játékunkat játszottuk volna. Itthon mindig szar kikapni. A médiát teljesen ki kellett volna zárni, ha én játékos lennék, tuti teljesen irtózatos faszságokat mondanék a média jeles képviselőinek, aztán osszák el amennyivel akarják. Teljesen felesleges nagy csinnadratta volt előtte, feleslegesen nagy nyomás lett a csapatra helyezve, pláne így, hogy már több meghatározó játékosunknak kétséges volt a játéka sérülés miatt. Ezt teljesen máshogy kellett volna felvezetni (eladni) előtte. Nem baj, nem szabad feladni!!! Menni kell ezen az úton tovább. A Szlovákoknak 2 vereségük van idáig, és Horvátországban tuti ki fognak még kapni, az 3 vereség. Aztán Wales vígan tud 1 X-et játszani velük Tót falván. Szóval nem kell csüggedni.
77. tomi87
2019-09-10 13:15:03
76. zaphod |Válasz erre: 73. MertAkiDiósgyőőőri
2019-09-10 11:11:37
ez a keret ennyit tud, nincs értelme ezen keseregni. Rossi azt választotta, hogy támadó felfogású játékosokkal kezdtünk a középpályán is meg szélen, akik viszont védekezésben gyengébbek. meg lett a böjtje, mert a középpálya átjáróház volt. Tudomásul kell venni, hogy nincs meg a magyar játékosállomány ahhoz, hogy egy velünk minimum egyenrangú keretet fel tudjunk törni, ha védekezőbb felállásban játszanak.
Ez mind ismét azt mutatja, hogy a magyar upnevelés nem volt képes zárkózni, 20 éve standard dolgok elkezdtek megjelenni a képzésben, de közben a foci továbbfejlődött. Ameddig nem tudunk olyan játékosokat kinevelni, akik támadásban és védekezésben is jó teljesítményt tudnak nyújtani, ameddig 30 feletti játékosokat nem tudunk pótolni, addig nem elvárás az, hogy minden velünk egyenrangú, vagy valamivel jobb ellenfelet mindig meg tudjunk verni. Időnként van 1-2 bravúr, majd jönnek a papírforma vereségek, mint ez is (mi vagyunk a negyedik kalaposak).
Rossi jó munkát végez, képzeljük el mindezt egy Egervárival, vagy Pinyővel: velük már rég nem lenne esélyünk továbbjutni.

szerk: ez egyébként egy jó összefoglaló: https://index.hu/sport/futball/2019/09/10/magyar-szlovak_nyilatkozat_birozas_tanulsagok/ (van fogadásom ki fog rá reagálni).
75. krajci77 |Válasz erre: 73. MertAkiDiósgyőőőri
2019-09-10 10:24:34
A horvátok még egyszer nem adják le nekünk a meccset. Most már nekik is kellenek a pontok.
74. MertAkiDiósgyőőőri
2019-09-10 09:00:07
Még pár gondolat. Ez a bíró tényleg az élbolyba tartozik? Azt tudom szokott vezetni a Barcelonának, mondjuk ott se egy nagy szám. Amit itt leművelt az kritikán aluli. Talicska számra szórta a sárgákat nekünk olyanokra ami nem az. Mondjuk az egyik pirosat ért volna, már nem tudom melyik csúszott be. Az első góljuk les volt, de nem számít. Undorító erre hivatkozni. BE KELL LŐNI A KIBASZOTT HELYZETET ÉS NINCS MIRŐL BESZÉLNI!

Ami pozitívum volt: Sallai és Szoboszlai. Lehet belőlük valami. Bár azt hittem kidobom a tv-t amikor Sallai beönzőzött és belassult. Mondjuk utána jó lett. Betudom a fiatalságuknak. Nagy Ádám és Kleinheslerre is tudunk építeni. Orbán, Kádár fix. Lovrencsicset nincs aki pótolja, oda sürgősen kell egy alternatíva, de ugyan ki? Ilyen Ferencziket nem akarok ott látni... Előre is kell valaki mert ez így...
73. MertAkiDiósgyőőőri
2019-09-10 08:47:08
Tegnap úgy játszottunk ahogy nem kellett volna. Már rögtön az elején nagyon szembetűnő volt ahogy a szlovákok simán átengedték a kezdeményezést. Szépen felkészültek belőlünk. Tudták jól, hazai pályán nekik fogunk rontani mert jönnünk kell. Ezt kihasználva átengedték a kezdeményezést, támadgathattunk. Jöttek is a támadások (a szlovákok engedményével) amiket természetesen nem sikerült gólra váltani. Ennyi kihagyott helyzet egyértelmű volt, hogy megbosszulja magát. Értelemszerűen ennyi támadásépítésben kifogunk fáradni, erre vártak a szlovákok. Tudták jól, hogy nem fogjuk végig bírni és majd akkor lerendeznek. (Természetesen ha sikerült volna gólt lőni, az elsőt mi lőjük, akkor másképp alakulhatott volna), de nem így történt. Megjegyzem akciógólt nem szereztünk... Sokszor már-már a félelmetes diósgyőri tiki-taka tanácstalanságát láttam. Így nem lehet játszani. A játékosokban semmi tűz nem volt. Ezt így nem lehet. Ez nem az év meccse volt, az egy Magyar-Brazil lehetne, esetleg. Ez egy egyszerű meccs volt ahol egy rém gyenge, a horvátok által kivéreztetett (ezáltal elfáradt) szlovák csapatot kellett volna céljaink mielőbbi elérésében agyonbaxni. Jön a sajtó felől az a baromság, hogy ez az év meccse és tegyük a srácokra azt a kibaszott terhet... Mindenki jól tudja, hogy Magyarországon ilyen terhekkel nem boldogulnak a játékosok, erre azért is. Hát tessék. Egyszerűen ezt így nem lehet.
Az már megint egy másik kérdés, hogy Szalai helyett meg nincs egy normális csatárunk... Futács egy nagy állat lett a szememben, de simán megérdemli, hogy ott legyen...
Sajnos ezek a ... köszönték és elvitték a 3 pontot. Most oké, a horvátok nyilván leadják majd a meccset nekünk, de ahhoz a sikerhez az is kell, hogy ezek ne nyerjenek 2x... Nagyon ideges vagyok. Ezt így nem lehet.
72. krajci77
2019-09-10 06:49:26
Amilyen jó helyzetben voltunk annyira rossz helyzetbe hoztuk magunkat.
Ha a szlovákok hozzák a 2 hazai meccsüket Azer és Wales ellen akkor kijutnak mi meg szarakodhatunk a nemzetek ligája rájátszásában
71. árpádvezér
2019-09-10 00:15:33
Csipkerózsikákkal meg Zsuzsikákkal nehéz győzni! Az elején megjósoltam, hogy ez a válogatott nem tudja elviselni az esélyesség terhét.A rohadt média már hetekkel ezelőtt tromfolta, hogy az év meccse, meg győzni kell, meg még sok ilyen baromságot. Rossi is elmehet a pi..ába, hogy ő büszke a csapatára! Mire büszke? Hogy kikaptunk most mindkét meccsen? Nevetséges, amíg egymást szopják fel, addig nem lesz itt semmiféle változás. A közönség is nevetségessé teszi magát ezzel az állandó Himnusz énekléssel! Minek!!! Csak a szart kenik a kenyérre, s azt hiszik hogy májkrémes kenyér!
Itt leírom most, hogy nem jutunk ki az EB-re.
A mai meccs leglátványosabb része az volt, hogy a szlovákok taktikailag lefociztak bennünket, gyorsabbak voltak és erdményesek! Mi meg a szokásos lassú labdajáratást, de inkább hátra és nem előre, ebből sosem lesz gól. sajnos megint a helyünkre kerülünk a csoportban. A szlovákok elaltattak minket, a horvátoknak odaadták a 3 pontot.
Addig amíg a Csányi elvtárs vezette MLSZ működik, sosem lesz itt érdemi változás!
Valahol kicsiben nálunk ugyanez történik, játékosok és edzők mennek és minden marad a régiben!
Egymás fényezése, dicsérete a divat vagyis egymás felszopkodása...
Sajnos megint buktunk egy reményt és nézhetjük nyugodt szemmel az igazi európai futballt!
BannerBanner

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...