Banner

Lövei Dávid: A tempó sokkal gyorsabb, nagyjából felnézni sincs idő

Szerző: Jáborcsik András | 2019-10-08 17:10:00

A DVTK Jegesmedvék és a MAC-Újbuda jégkorongcsapata is a második szezonját tapossa a szlovák Extraligában. Az „északi” kirándulásból profitálhatnak a fiatal játékosok is: a DVTK Jegesmedvék 18 éves játékosát, Lövei Dávidot és a MAC Budapest 17 éves hokisát, Schlekmann Márkot az utanpotlassport.hu kérdezte az eddigi tapasztalatokról, arról, mit jelent számukra, hogy utánpótláskorúként egy ennyire erős ligában kapnak (egyelőre epizód)szerepet.


Már az előző évadban is időnként játszott a DVTK felnőttegyüttesében Lövei Dávid (18), de igazán csak a mostani szezontól tartozik az első csapathoz. S bár a gólokat egyelőre nem ő üti, büszkeséggel tölti el, hogy nevelőegyesületével játszhat hétről hétre telt házas mérkőzéseket.


„Nagyon jólesett, amikor a szakvezetés úgy döntött, hogy miskolci nevelésű játékosként számít rám és felhozott a nagycsapathoz. Nem tagadom, eleinte nehéz volt olyanokkal együtt edzeni, játszani, akiket nem olyan régen még a nézőtérről figyeltem az Erste Liga-meccseken. Kellett idő, hogy felvegyem a ritmust.”

S bár csak néhány fordulót húztak le eddig a bajnokságból, már érzi az előrelépést a játékában. Na de pontosan miben?

„A leginkább a mentális részét emelném ki. Éppen azt beszéltük szintén fiatal csapattársammal, Farkas Mártonnal: el kellett hinnünk, hogy helyünk van itt. Persze a tempó sokkal gyorsabb, mint az utánpótlásban, nagyjából felnézni sincs idő. Sokat segítenek a csapattársaim, de azon vagyok, hogy amikor csak tudok, én is segítsek nekik. Ha éppen az kell, akkor azzal, hogy ne kapjunk gólt.”

A korosztályos válogatott csatár egyelőre a negyedik sort erősíti a DVTK-ban, a mostani szezonban annyit tanulna, amennyit csak lehet, de idővel meghatározó játékossá válna a pirosmezeseknél.


Elolvasom a teljes cikket az utanpotlassport.hu-n >>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-10-09 08:46:32 Fekete öves, Veterán
Pont mint az NBI. Ott is olyan veszett gyors a tempó, hogy aliglehet követni a labda menetét. Aki feljön az utánpótlásból, annak össze kell szednie magát, mert különben nem tud megragadni. Nincs olyan, hogy csak a kora és az amiatt járó pénz miatt játszatják, hogy is lenne, amikor az NBI-be csak a legjobbak kerülhetnek be az amúgy double szuper utánpótlásból.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...