Banner

Korai a döntés - Vas János a divízió 1/A-s jégkorong vb törléséről

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-21 11:19:00

Nem passzol a hokihoz, hogy társadalma leforrázva álljon, mégis ez a helyzet, miután a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) – két csúcseseményét leszámítva – az összes világbajnokságát törölte a 2020–2021-es idényből, szám szerint huszonnyolcat.

Mindez több gondot is felvet. Az egyik legnagyobb, hogy vannak olyan klasszisaink, akiknek aligha lesz már sok vébéjük, és most kettőn nem vehetnek részt. A nemzetisport.hu egyiküket, a DVTK Jegesmedvék játékosát, Vas Jankót kérdezte erről.

„Nekem nem az jutott eszembe, hogy velem mi lesz, hanem önmagában az, hogy megint elmarad a vébé –  kezdte a 36 éves, 15 vb-t megjáró és 159-szeres válogatott Vas János, aki a 2008-as és 2015-ös feljutásunkban is részes volt.  – Természetesen nem voltunk a döntnökök között, ezért a határozat meglepett mindannyiunkat, a játékosokat biztosan, szerintem még a szövetséget is. Fél évvel vagyunk a vébé rajtja előtt, reményeim szerint tavasszal nem lesz harmadik hulláma a járványnak, hanem a tél végére kontrollálni tudjuk. Ezért is gondolom, hogy korai a döntés, főleg hogy napról napra változik a helyzet. Bízom benne, van még visszaút, ha javulnak az állapotok.”



A második probléma, hogy új szövetségi kapitányunk, az elit-vb-ezüst­érmes, Spengler- és Victoria-kupa-, valamint Bajnokok Ligája-győztes, svájci és német élvonalbeli bajnok kanadai Sean Simpson az idén szeptember 14-i kinevezése után majdnem egy évet maszatolhat edzőmérkőzésekkel. Ezt persze nézhetnénk onnan is, hogy még több ideje lesz a saját képére formálni a csapatot, ám a pandémia miatt összevissza tologatott bajnokik és pótlások miatt kérdés, hogy decemberben és februárban milyen keretet hívhat össze, ráadásul egy ilyen önéletrajzú szaktekintély nem a sörmeccsekért él… Az pedig csapás csapás hátán, hogy az U20-as és U18-as vb-k is mentek a levesbe, és az ifjúsági fiúk e tekintetben ugyanúgy dupláznak, mint a felnőttek, tehát az utánpótlás-fejlesztés sem lehet optimális.

„Újra kell tervezni, ki tudja, hányadszor, úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, hogy alkalmazkodik, és ezen nemcsak a magyar jégkorong szereplőit értem, hanem valójában mindenkit, mert mindenhol ez a helyzet – folytatta Vas János, aki jó szokásához híven optimista maradt. – Ha abból indulunk ki, hogy nekünk augusztusban lesz a következő tétmérkőzésünk, igen, Simpsonnak több ideje lehet, és mivel nagyon profi, a szakmai stábbal biztosan kitalálja, hogyan lesz a legjobb.”


Kattints ide és a nemzetisport.hu-n olvasd el a teljes cikket >>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

Ide kattintva elolvashatod a Jankóval készült négy részes interjú sorozatunkat >>>>>>>




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. repohár
2020-11-22 20:00:26 Piros öves, Őstag
Most tényleg ahhoz lenne kedvem, hogy elmenjek egy melegbárba takonyrészegre inni magam, ha nem tudnám hogy 8-kor zárnak.
4. korxi
2020-11-22 19:56:52 Piros öves, Veterán
Azért kénytelenek elhalasztani, mert nem biztos, hogy a div1-es vb-t követő rendes A csoportos világbajnokságot meg tudják rendezni. Márpedig egyrészt a nemzetközi szövetség annak hasznából rendezi meg az alsóbb osztályú világbajnokságokat (azok önmagukban nem nyereségesek) másrészt semmi értelme nincs a B csoportos vb- nek, ha nem követi az A csoportos, ahová fel lehet jutni a kiesők helyére.
3. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 2. Geotic
2020-11-22 15:52:19 Fekete öves, Veterán
Bármennyire is nehéz elfogadni ezt a döntést, de ez a legésszerűbb.
Az összes leendő divizós bajnokságot ""buborékokban"" nagyon elzártan kellene elrendezni.
De túl sok lenne a rendező város. Meg még az sem biztos, hogy a rendező városok rendelkeznek olyan infrastruktúrával, ami az ilyen külvilágtól elzárást tudná X ideig biztosítani.
Kellenének hotelek/szállások. Ahol ugye a játékosok/stábok meg tudnának szállni. Egy hotelbe legfeljebb 2 ilyen válogatott kerüljön, hogy túl sokan ne kerüljenek kapcsolatba egymással.
2. Geotic |Válasz erre: 1. grosser
2020-11-22 14:35:25 Piros öves, Őstag
Ha van időd, hallgass meg a döntés hátterét a legilletékesebb személytől:

https://www.youtube.com/watch?v=MG4qdh3X-mI&feature=share
1. grosser
2020-11-22 11:08:56 Piros öves, Veterán
Puff neki, pár napja kérdeztem, hogy jövőre mikor lesz a VB, erre most ez a döntés, ááááááááááááá.
Szerintem is korai döntés volt és én is bízom benne, hogy átgondolják még ezt, ez a járvány legkésőbb márciusra lecseng, és én is bízom benne Jankóval együtt, hogy nem lesz harmadik hullám.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...