Banner

Iszlai Bence interjú - dvtk.eu

Szerző: objektív | 2020-06-02 16:27:00

Pénteken 30. születésnapját ünnepelte Iszlai Bence, aki szombaton pályafutása során először húzta fel a DVTK csapatkapitányi karszalagját, majd büntetőjével győzött a DVTK a Mezőkövesd ellen.

- Végre ismét tétmérkőzést játszott a DVTK. Hogyan láttad belülről a győzelmet?
- Küzdelmes mérkőzést játszottunk, de erre is számítottunk. Ahogy haladt előre az idő, lehetett érezni, hogy nem lesz gólparádé, egy találat mindent eldönthet. A második félidőben jobban játszottunk, ezzel az egy góllal megérdemelten nyertünk. Sokat számított a küzdeni tudás, aki hibázott, azt kisegítették a társak. A Mezőkövesd jó csapat, de a mi teljesítményünket jellemzi, hogy kilencven perc alatt nem tudtak komoly lehetőséget kialakítani. Nagyon nagy fegyvertény, hogy így kontrolláltuk a mérkőzést, uraltuk a középpályát, a kövesdiek nem tudtak rágyorsítani a védőinkre. Az pedig a futball alapvetése, ha hátul rendben vagy, akkor elöl elég egy helyzetet értékesíteni.

- Más lett volna a mérkőzés, ha az eredeti időpontban, március 28-án játsszátok le?
- Nem tudom. Az viszont biztos, szombaton új bajnokság kezdődött, csak minden csapat rendelkezik is több-kevesebb ponttal.

- Kinek, minek köszönhető, hogy így alakult a mérkőzés? Nekünk, az ellenfélnek, esetleg a hosszú szünetnek?
- A mérkőzés előtt is azt mondtam a többieknek, hogy csak magunkkal foglalkozzunk. Adjunk ki minden bennünk rejlőt, és akkor jönni fog a siker.

- Pedig éppen te foglalkozhattál volna az ellenféllel, biztosan akadt a másik csapat öltözőjében is barát, akinek tudod a telefonszámát...
- Szerdán kupadöntőt játszik a Mezőkövesd, ezért nem lepett meg a kezdőcsapatuk, ugyanakkor a meccs előtt néhány nappal szerintem még maguk sem tudták, hogyan állnak fel. És a második félidőben, a cserék után már gyakorlatilag a legerősebb csapat szerepelt, ezért külön öröm, hogy a végén tudtuk legyőzni őket. Több játékossal is jó kapcsolatban maradtam a kövesdiek közül, rendszeresen szoktunk beszélni, de akad bőven téma az egymás elleni meccsen kívül is.

- A mérkőzés előtti nyilatkozatodban úgy fogalmaztál: "A hazai pályát idézőjelbe kell tenni a nézők hiánya miatt. Mert Diósgyőrben a hazai pálya előnyét nem a jól ismert öltöző vagy a tökéletes gyep jelenti, hanem a közönség által teremtett hangulat. Az tesz nyomást az ellenfélre, esetleg a játékvezetőre, minket pedig a szurkolók hajtanak bele a győzelembe". Majd csütörtökön éles váltással engedélyezte a kormány, az MLSZ és a DVTK klubvezetése a szurkolók belépését a stadionba. Milyen hatott ez a csapatra?
- Minden profi labdarúgó nevében mondhatom, nézők nélkül nem jó játszani. Nagyon örültünk a közönség visszatérésének, így játszottunk igazán hazai pályán. Azt is meg merem kockáztatni, hogy még a büntető megítélésében is szerepül volt a szurkolóinknak.

- Amióta Diósgyőrbe igazoltál, először viselted a kapitányi karszalagot, ugyanakkor gyakorlott csapatkapitánynak számítasz.
- Valóban, Szombathelyen és Mezőkövesden is vezettem ki a pályára a csapatot. Diósgyőrben több rutinos labdarúgó is játszik, akárki is viseli a szalagot, segítjük egymást a kapustól a csatárig. Egységes csapatot alkotunk, ebben rejlik az erőnk.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-06-03 11:06:32 Fekete öves, Veterán
Nekem az is tetszik benne, hogy használja a "ramaty" szót. :-)
3. Geotic |Válasz erre: 2. zorba
2020-06-02 20:23:36 Piros öves, Őstag
Ezek tényleg feltűnő, ráadásul ritka erények.
Csak azokat a “gólörömöket” tudná levetkőzni.
2. zorba*
2020-06-02 19:29:10 Fekete öves, Veterán
Sok dolgot megkedveltem Iszlaiban:

- Nagyon higgadt, nyugodt pali ami kihat a tàrsaira is.
- Kőkemény, ha felrúgjàk nem fetreng hanem faarccal felàll.
- Precízek a passzai, jól forgatja az oldalakat.
- Kurva jól lövi a 11-eseket.
2020-06-02 17:52:46 Fekete öves, Veterán
Kedvencemmé vált Bence, pedig mélyről indult a megítélésre, hogy Vági Andrisnak is és ő is igen komoly munkát tesz le.
Különösen tetszik ez:
"Azt is meg merem kockáztatni, hogy még a büntető megítélésében is szerepül volt a szurkolóinknak."
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...