Glen Hanlon: Azért tértem vissza, mert szeretem a klubot

Szerző: amigeleken.hu | 2020-01-28 08:22:00

A DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, Glen Hanlon a dvtk.eu-nak nyilatkozott visszatérésének okáról, a csapat jelenlegi állapotáról és a következő napok programjáról.


Egy edzőnek mindig nehezebb szezon közben átvenni egy csapatot, mint az idény elején. Miért döntött mégis úgy, hogy visszatér a DVTK Jegesmedvék kispadjára?

Azért tértem vissza, mert szeretem a klubot. Ez a legfontosabb indok. Ezen felül pedig imádom Miskolcot, a játékosokat és a szurkolókat is. Ahogy már korábban is mondtam, ha csak a szakmai indokokon múlott volna, akkor nem távoztam volna az előző szezon végén. Haza kellett térnem a családomhoz, de ez idő alatt is követtem a csapatot és magamat is folyamatosan képeztem. Szeretem tudni az aktuális hokitrendeket, amiket megpróbálok átültetni az adott csapatom játékába. Most kaptam még egy lehetőséget, hogy a DVTK Jegesmedvéket irányítsam és úgy éreztem, hogy vissza kell térnem oda, ahol korábban nagyon jól éreztem magam.Pénteken érkezett Magyarországra, szombaton megvolt az első közös edzés, majd vasárnap már a Slovan Bratislava otthonában az első mérkőzés is. Mik az első napok tapasztalatai?

Az első edzésen próbáltam a játékrendszerem alapjait megismertetni a játékosokkal. A pozsonyi végeredmény miatt nem voltam boldog, de a játék egyes elemeivel elégedett voltam. Egy edző nem csak akkor lehet elégedett, ha a csapata nyer, ezért nem a meccs eredményéből indulok ki. Egy új szisztémát kezdtünk el kialakítani, ezt már vasárnap is alkalmaztuk. A játékosok jól reagáltak erre. Ez a meccs arra is jó volt, hogy teljes képet kapjak arról, hogy mik azok a területek, amiken még többet kell dolgoznunk a következő napokban. Értelmes játékosaim vannak, megbeszéltem velük ezeket a javítandó területeket és ők is elszántak, hogy jobb játékosokká és csapattá váljunk.

Hét mérkőzés van hátra az alapszakaszból, majd következik a tíz meccsből álló középszakasz. Milyen célokkal vághatunk neki a bajnokság ezen szakaszának?

A legfontosabb célom, hogy a megfelelő módon játszunk a meccseken. Ez azt jelenti, hogy abban a stílusban, abban a rendszerben kell játszanunk, amit elterveztem. Az edzőt mindig az eredmények minősítik, így persze az is fontos szempont, hogy minél több pontot begyűjtsünk, de ez csak úgy fog megtörténni, ha sikerül a rendszerünk szerint játszani. Rengeteg motivációt merítünk az elmúlt évből, amikor egy remek alapszakasz után a folytatás nem sikerült. Idén megvan az esélyünk, hogy másként alakuljon a szezonunk. Az előző szezonból maradt egy befejezetlen ügyünk, szerintem több játékos is hasonlóan érez, mint én. Éppen ezért idén azt szeretnénk, hogy hosszúra nyúljon a bajnoki szereplésünk.


Tovább a teljes interjúra a dvtk.eu-ra >>>>>>


forrás: dvtk.eu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
3. vebgy
2020-01-28 21:58:47
Meg egy kis zsozsóért... ;-) de jó hogy jött !!
2. jaborcsik-andras
2020-01-28 12:56:38
ctrl C - ctrl V
1. korxi
2020-01-28 12:22:20
Azt én változatlanul erősen furcsállom, hogy szezon közben kirúgjuk az edzőt, akivel a szezon eddigi eredményei alapján, a szezon hátralevő részében komoly esély lett volna a célok elérésére, és kinevezzük helyette azt, aki tavaly egész évben az edző volt és kudarcot vallott.
Azt nem vonhatom kétdégbe hogy a klubvezetésben jobban értenek a jégkoronghoz, mint én, lehet hogy ezért nem értem. Drukkolok azért hogy tévedjek, ha már így alakult nincs is más lehetőség, reméljük hogy Hanlon másodszorra nem veri le a lécet.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...