Banner

Feczkó Tamás: Lenyűgöző, hogy szurkolóink mindenhol ott vannak mögöttünk

Szerző: amigeleken.hu | 2020-01-29 10:18:00

Sok elemzés, agresszív letámadás, elszántság: Feczkó Tamással a kispadon sokkal eredményesebb a borsodi klub idegenben, mint a korábbi években - a DVTK vezetőedzőjével a nemzetisport.hu-n olvashattunk interjút.

Ebből idézünk:


Mindenhol jó, de a legjobb…

Idegenben?

„Szeretünk otthon is játszani – mondta Feczkó Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője. – Hogy mi a titok? Nagy csodára senki se számítson, nyilván fontos volt, hogy az első, paksi győzelem előtt a játékosok elhitték, képesek vagyunk idegenben is sikert aratni. Ehhez az kell, hogy a csapat tagjai bízzanak a másikban, becsülettel felkészüljenek hétközben, és minden tőlük telhetőt megtegyenek. Az pedig lenyűgöző, hogy akármilyen messze vagyunk Diósgyőrtől, a szurkolóink ott vannak mögöttünk – ez nagy erőt ad.”

A DVTK a kiesés elleni harcban kulcsfontosságú bajnokit nyert meg a ZTE FC otthonában, pedig nem voltak jók az előjelek: az új szerzemény Hysen Memolla nem vállalhatta a játékot, a Mezőkövesdről érkező Molnár Gábor pedig egyszer edzett együtt a csapattal, így rá még nem számíthatott az edző, ráadásul Egerszegi Tamás is kisebb sérüléssel bajlódott.

„A ciprusi edzőtábor tényleg jól sikerült – utalt a szakvezető az elmúlt hetekre, amikor arról kérdeztük, mennyire lesz jellemző a Diósgyőrre a Zalaegerszegen látott agresszív letámadás. – Nemcsak az erőnléti részre gondolok, hanem a pályán kívüli munkára, a csapatépítésre, a videózásokra. Rui Pedro az ősszel menet közben érkezett, ő mondta, mennyire más így egy új csapatba érkezni, hogy van idő megismerkedni a társakkal, az edzői elképzeléssel – igyekeztünk kihasználni a rendelkezésre álló időt. Benczés Miklós sportigazgatóval együttműködve úgy alakítottuk át a keretet, hogy mindenkinek legyen vetélytársa, egészséges rivalizálás alakuljon ki. A letámadás? Nagyon sok energia kell hozzá, de lépegetünk előre, a ZTE ellen a meccs negyven százalékában már működött az elképzelés, minél többet dolgozunk, annál jobban lehet ezt az időt kitolni.”


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút a nemzetisport.hu-n >>>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. mr-d |Válasz erre: 10. dbelloq
2020-01-30 11:45:11 Fekete öves, Őstag
Volt Feczkónak egy olyan megjegyzése a lengyelek elleni felkészülési meccs után, hogy ennyit még nem futottak a játékosok csapatszintem, mióta megvan a Catapult. Jó a meglátásod, hogy szoros összefüggés van a szervezettség, mentális állapot és a leadott teljesítmény között. Azért szoktam azt mondani, hogy ha minden játékos vagy a játékosok többsége betlizik, akkor felkészítési hiba van, ez már intő jel. Hogy ez a rossz taktika, szervezetlenség vagy gyenge fizikai állapot miatt történik, esetleges mentális, koncentrációs gyengeség ezek következménye-e, azt már nehezebb megállapítani kívülről.
11. sunyi1958
2020-01-30 10:37:27 Citromsárga öves, Tag
Ami jó az jó................
10. dbelloq |Válasz erre: 6. mr-d
2020-01-30 10:31:39 Narancs öves, Lelkes újonc
Nekem meglepő volt, hogy mennyire domináltunk a mérkőzésen. Az instat viszont meglepett, hogy a ZTE többet birtokolta a labdát , ami a mérkőzés alatt nem volt érezhető.
Az erőnlét egy érdekes kérdés lehet. Valóban rosszabb volt a többiekétől, vagy az egyéni forma és a mentalitás miatt nem tudták magukból kihozni. Hülye szóval, fejben jobban elfáradtak, bepánikoltak és ezért tűnt úgy, hogy erőnlétben gyengébbek vagyunk. Erre valószínű, hogy ez erőnléti edzők tudnák megmondani a választ :), mi csak találgathatunk.
9. toki*
2020-01-30 07:28:29 Fekete öves, Veterán
Ja, csak akkor a Vidi meg a fradi volt az ellenfél. Az még 1 kicsit komolyabb ellenfél, bár azóta jött 5 új játékos.
8. SABY1
2020-01-29 20:27:30 Fehér öves, Újonc
Sorminta!
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha megnézitek az előző meccseinket,
akkor egyszer nyertünk - egyszer vesztettünk. Nyertünk - Vesztettünk.
És ismét nyertünk - és vesztettünk. A múlt fordulóban nyertünk.
Vajon most mi következik?
7. tvk-003
2020-01-29 19:01:12 Barna öves, Fanatikus tag
Eddig egy döntetlenünk van előbb-utóbb mi is fogunk néhány döntetlent játszani .jó lenne ezeket idegenben elérni, nem itthon mondjuk most hétvégén.
6. mr-d |Válasz erre: 3. dbelloq
2020-01-29 18:29:29 Fekete öves, Őstag
Mit tudnék én Feczkó szavaihoz hozzátenni?:) Eddig bejött, amit mondott, fokozatos a fejlődés. Erőnlétileg mintha tényleg kezdenénk feljönni az elmúlt időszakhoz képest. Ha ezt a játékot meg tudjuk ismételni más csapatok ellen, akkor nem lesz kiesési gond. ZTE ellen nem kiesőjelölt csapatot láttunk.
5. KáGábor* |Válasz erre: 4. Csabasi
2020-01-29 15:46:24 Fekete öves, Veterán
Öröm olvasni az ilyesmit. Jól is néztünk ki. Nagyon remélem, hog ymegmarad ez a lendület.
4. Csabasi
2020-01-29 15:22:11 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Bobál Geri ezt mondta a meccs után.: “ az első negyedórában a félpályán sem tudtuk átlépni, ezek úgy mentek mint akik vért ittak” .
3. dbelloq
2020-01-29 13:02:25 Narancs öves, Lelkes újonc
MrD nem egészítené ki ezt a cikket, egy hozzászólással :)?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...